Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 briljante toepassingen voor bloedworst

Voordelen voor permanente bewoning

 1. Na zoveel gehoord te hebben over glorieuze, vrijwel non-stop cruiseschepenbuffetten, droomde ik al jaren van deze dingen zoals men droomt van Xanadu, Equestria en Never Never Land.

 2. Vastbesloten dit wereldwonder eindelijk te zien, boekte ik een passagiershut op de Celebrity Solstice. Deze luxe 15-deck wolkenkrabber van de zee beschikt over een solarium, spa, groot theater, een fitnessruimte, twee zwembaden, dubbeldekker meertalige bibliotheek, balkonbaden en een groot gemanicuurde gazon gemaakt van echt gras. Het heeft ook 10 restaurants, inclusief het buffet: het Oceanview Cafe.

 3. Het was alles waar ik op had gehoopt, open van 06:00 tot 01:00 uur, rijkelijk en serieus internationaal, inclusief niet alleen een taco-bar maar heerlijke curry's, chutney, raita, Chinese jook, gevlochten Challah en daar, groot als het leven, bloedworst:

 4. Het stond in het gedeelte "Engels ontbijt" van het buffet, passend naast gebakken bonen. Passagiers hielpen zichzelf gretig aan de donkere plakjes - donker omdat bloedworst letterlijk wordt gemaakt van dierlijk bloed, en zo donker dat Britten bloedworst "bloedworst" noemen, net zoals ze veel dingen pudding noemen die Amerikanen nooit pudding zouden overwegen.

 5. Het heeft me aan het nadenken over dit love-it-or-hate-it vleesproduct, dat geliefd (en gehaat) wordt in veel verschillende vormen over de hele wereld, van de Franse boudin noir (gevierd jaarlijks door een prestigieuze BN-cookoff in Normandië, georganiseerd door La Confrerie des Chevaliers du Goute Boudin, ook bekend als de plechtige ridders van de Black Pudding) aan Koreaanse soondae (soms gespeld als "ijscoupe" met hilarische resultaten) voor Latijns-Amerikaanse morcilla en Duitse blutwurst en daarbuiten. In elke variëteit worden worstdarmen gevuld met bloed en lokale toevoegingen - zoals haver in Engeland, rijst in Spanje en cellofaannoedels in Azië.

 6. Aan de ene kant, bah. Anderzijds, wie kon de magico-paleo-primaliteit weerstaan ​​van het verslinden van de levensessentie van een ander wezen? Als het niet rauw moet worden ingeslikt, dan deze orgiastische estasy ooit zo beschaafd beschaven door het bloed in te sluiten en te koken? [! 3969 => 1140 = 1!

 7. Mariam Bulin-Diarra, marketingmanager bij de restaurants Chez Papa en Chez Maman in San Francisco, vertelde me dat ze opgroeide in Parijs met boudin noir in Frans-Antilliaanse stijl - bloed van varkens verhoogd met brood, tijm en piment - dat werd gekoesterd door haar ouders en grootouders die uit Guadeloupe kwamen.

 8. "Ik hou van de smaak, die speciale kruidigheid," zei Bulin-Diarra. "Ik hou van de mix van brood en bloed. Het is heerlijk.

 9. "Ik ben niet bang voor het idee dat het van bloed is gemaakt. Toen ik ermee was opgegroeid, had ik nooit gedacht dat er iets vreemds aan was - net zoals voor Fransen die opgroeien slakken eten, slakken eten lijkt normaal. "

 10. Antilliaanse boudin noir is uniek omdat "terwijl je Belgische en Franse boudin noir kunt snijden, die droger is, onze soort kun je niet snijden. Je kunt niet op de behuizing kauwen," dus het is gleuf, dan wordt de vulling eruit gezogen.

 11. "Het is compleet anders dan alles wat je op het continent zou vinden. Ik mis het echt," zuchtte ze.

 12. Volledige openbaarmaking: ik kreeg op een dag verse bloedworst van een zeer vriendelijke familie in België. Netjes snijden en kauwen, voelde ik dat ik korstjes aan het eten was. Ik heb de volgende 12 jaar als vegetariër doorgebracht.

 13. Tegenwoordig zien we een bloedworst-renaissance omdat dit dividend van de trend van het hele dier op chique restaurantmenu's verschijnt en wordt omarmd door een nieuwe generatie slachtafvallen. Hier zijn enkele fascinerende voorbeelden:

 14. 1. Bloedworst Wafel met Appeltjes - Belgische wafel gevuld met bloedworst, geserveerd met gekarameliseerde appel, groene appelmoes, vincottoroom en extra bloedworst aan de zijkant, gemaakt door chef-kok Bart Vandaele en aangeboden bij B Too in Washington DC:

 15. 10. Bloedworst in Poolse stijl, gegrild en geserveerd met gebakken kool en uien in Karczma in Brooklyn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407