Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 dingen die u moet weten over het Aziatische dieet

Ik wed dat je geen idee had hoe Quinoa eruitziet als het groeit

 1. Het is niet nodig om te herhalen wat we al weten. Onderzoek ondersteunt deze veel voorkomende Aziatische dieetpraktijk van het dagelijks eten van vis. We hebben alles gehoord over de gezonde oliën van vis. Vis is altijd bijna overal ter wereld onderdeel geweest van het dieet van de mens, niet alleen in Azië. Maar de Aziatische cultuur heeft dit deel van hun erfgoed beter in leven gehouden dan de meeste.

 2. # 8. Aziatische snacks zijn gezonder

 3. Kijk wat Aziaten eten voor snacks en vergelijk het met de Amerikaanse chips en koekjes en je zult een deel begrijpen van de reden dat Amerikanen zo dik zijn en Aziaten niet. Kies zeewiersnacks, noten, gedroogd fruit en zaden. Ik hou van pompoen- en zonnebloempitten. Ze zijn allemaal gemakkelijk te vinden in bijna elke markt. Deze gezonde snacks zitten boordevol micronutriënten, vitaminen en mineralen en de keuzes zijn onbeperkt. Eén waarschuwing, pas op voor het zoutgehalte van noten. Rauw heeft de voorkeur, maar weliswaar niet zo lekker als gezouten. Als je het zout echt wilt, probeer dan "licht gezouten" versies.

 4. # 9. Optimaliseer voedseltemperaturen met seizoenen Energetische temperaturen van voedingsmiddelen mogen niet over het hoofd worden gezien. Eet warm voedsel bij koud weer en koel voedsel bij warm weer. Deze vuistregel van gezond verstand wordt nauwelijks gesproken in Azië omdat het eenvoudig wordt toegepast. Koude dranken en koude gerechten zoals selderij, meloenen en koude salades worden niet midden in de winter gegeten. Warme soepen en stoofschotels met vlees hebben de voorkeur omdat dit het lichaam nodig heeft bij koud weer. Een warme zomerdag is de perfecte tijd voor watermeloen of een koel drankje gemaakt met aloë en komkommer. Elk voedsel heeft een energieke temperatuur en werkt dienovereenkomstig op het lichaam. Het eten van de juiste temperatuur voedingsmiddelen tijdens het verschillende seizoen van het jaar is een belangrijk onderdeel van een gezond dieet.

 5. # 10. Vermijd Koemelk en Melk combineren

 6. Melk combineert vreselijk met zo ongeveer alles, terwijl het veel te veel calcium en onvoldoende magnesium levert. Koemelk is volledig afwezig in Aziatische diëten. Andere culturen, zoals Joodse koosjer regels, erkenden duizenden jaren geleden dat melkproducten apart van ander voedsel moesten worden gegeten. Als je gewoon geen koemelk kunt opgeven, negeer dan op z'n minst het principe van voedselcombinatie. Het combineren van verkeerde voedingsmiddelen, d.w.z. zuivel, vertraagt ​​de darmmotiliteit tot het tempo van een slak, precies het tegenovergestelde van wat het beste is voor een gezonde spijsvertering. Vervangingen voor koemelk zijn tegenwoordig eenvoudiger dan ooit met de komst van handige dozen amandel-, kokos-, rijst- of biologische sojamelk.

 7. Dat is 10, maar als je nog een Aziatische dieettip wilt, is er een die de vorige 10 hebben helpen maken. # 11 zijn regelmatige stoelgang. Gezond eten en een goede spijsvertering zorgen voor een gezonde stoelgang en een gezonde darm is een schone darm. Hoewel er vaak niet over wordt gesproken in de S.A.D. Standaard Amerikaans dieet, minimaal één stoelgang per dag is een absolute noodzaak. Zoveel van ons immuunsysteem is afhankelijk van onze darmgezondheid en dit is een reden waarom een ​​goede spijsvertering de sleutel is tot het optimaliseren van onze gezondheid en welzijn. Dit is de natuurlijke detoxmethode van ons lichaam en de laatste in deze lijst met Aziatische dieettips.

 8. De belangrijkste focus van het Aziatische dieet is het creëren van wellness. Ik geloof dat dit het beste medicijn is. Door deze dieetgewoonten te oefenen, zult u verbetering van uw algehele gezondheid zien. We weten allemaal:

 9. "Gezondheid is niet alleen de afwezigheid van ziekte." - Hannah Green

 10. Deze top 10-lijst biedt gezondere gewoonten, betere voeding en verbeterde immuunfunctie. Deze top 10-lijst is al eeuwenlang geperfectioneerd en geoefend.

 11. Om Sun Simiao, de grote Chinese arts in de zesde eeuw, te parafraseren, verspilt men de vaardigheid van een grote arts als men niet eerst het voedsel beschouwt dat hij of zij eet. Dit is nog steeds waar vandaag. Denk ook aan wanneer je eet en hoe je eet terwijl je deze 10 Aziatische dieetgewoonten leest.

 12. # 1. Beperk drankjes, vooral koude drankjes met maaltijden

 13. Amerikanen hebben de slechte gewoonte om bij de maaltijd een koud glas water of frisdrank te drinken. Het veranderen van deze gewoonte alleen zal een betere vertering van voedsel creëren. Beperk de vochtinname tijdens uw maaltijden en u zult stoppen met het verdunnen van uw spijsverteringsenzymen die zo belangrijk zijn voor een goede spijsvertering. Groene thee of andere hete thee voor een maaltijd ondersteunt enzymatische activiteit en helpt je spijsvertering te verbeteren. Het is het beste om vloeistoffen 30 minuten voor of na de maaltijd toe te voegen, niet tijdens.

 14. # 2. Heb soep vaak

 15. Soep is een voedsel met veel voedingsstoffen en vult u snel. Je hebt niet veel nodig, slechts een half kopje is gunstig. De meeste Aziatische soepen zijn gemaakt met botten en / of combinaties van groenten, dus je krijgt veel vitamines en mineralen, zelfs met een kleine portie. Of het nu gaat om bottenbouillon, groente of miso, soepen zijn rijk aan vitamines en mineralen en worden gemakkelijk opgenomen. Ten tweede, maar even belangrijk is dat de warme temperatuur van soep (zoals thee) het hele spijsverteringsproces kan verbeteren.

 16. # 3. Eet een 3: 1-verhouding Groenten tot vlees 3: 1 betekent drie keer de hoeveelheid groenten en de hoeveelheid vlees. Het Amerikaanse vlees- en aardappeldieet maakt niet veel plaats voor groenten op het bord. De favoriete Amerikaanse groente, aardappelen (d.w.z. frites) moet eigenlijk worden vervangen door zoete aardappelen als je absoluut niet zonder dat zetmeel kunt leven. Beter nog, overweeg groenten met bittere smaken. Geef radijs, radicchio en bittere meloen een plekje op je bord.

 17. # 4. Kleine borden en eetstokjes

 18. Kleine serveerschalen en kleine borden zijn een geweldige manier om kleinere porties te eten. Ik ben dol op het mixen van aantrekkelijke kleine borden en schalen in verschillende vormen en maten. Het is niet alleen esthetisch om hiervan te eten, maar het helpt je ook kleinere porties te eten. Eetstokjes zijn een gemakkelijke manier om de schoptechnieken van het eten te vermijden. Voor de gemiddelde Amerikaanse onervaren eetstokjesgebruiker zullen ze gegarandeerd je consumptiesnelheid vertragen en je maag de tijd geven om het bericht naar je hersenen te sturen dat je vol bent en het is tijd om te stoppen met eten.

 19. # 5. Rijst combineren

 20. Rijstcombinaties zoals zwarte, bruine, rode of zelfs paarse rijst zijn voedingsdichter dan alleen wit of bruin. (Het beste is ongepolijste / minder bewerkte rijst, omdat het rijk is aan B-vitamines.) Rijst wordt gegeten als aanvulling op de maaltijd in Azië, geen hoofdgerecht. Rijst is altijd een populaire koolhydraat geweest, goedkoop om te kweken en gemakkelijk te vervoeren en op te slaan. Maar als koolhydraat wordt het tijdens het spijsverteringsproces omgezet in suiker. Dit betekent dat het een dramatisch effect op onze glycemische index kan veroorzaken. Dit is goed voor snelle energie, maar slecht als u bloedsuikerschommelingen wilt voorkomen en slecht voor diabetici of diabetici. Rijstcombinaties zijn minder zetmeelrijk dus minder suikerconversie en lager in calorieën.

 21. # 6. Niet elke nacht is dessertavond

 22. Mijn kinderen vertellen je vanaf het moment dat ze heel weinig waren als ze naar het dessert vroegen, mijn standaard antwoord was "vanavond is geen dessertavond." Toegegeven, dit werkte niet zo goed na de leeftijd van 7, maar het is nog steeds een goede vuistregel. Als je een dessert moet hebben, maak er dan fruit van. Fruit is voedzaam en lekker en een veel voorkomend Aziatisch dessert. Snijd en serveer het op een leuke en interessante manier om het nog veel spannender te maken. Zoete cakes, koekjes en ijs kunnen alleen voor speciale feesten zijn.

 23. # 7. Zeevruchten - zie voedsel andersDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407