Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 geweldige gezondheidsvoordelen van komkommers

Zelfs de slechtste kok kan deze supereenvoudige pasta met één pot maken

 1. Er zijn veel manieren waarop u van komkommers kunt genieten: rauw in salades als bijgerecht bij uw maaltijden, gefermenteerd als augurk of in groentesappen. Kies voor biologisch boven conventioneel geteelde komkommers, want komkommers werden door de Environmental Working Group gerangschikt als het 9e meest vervuilde voedsel.

 2. Anne Ricci is toegewijd om vrouwen te helpen meer echt voedsel te eten, hun energie te vergroten en zich goed te voelen in hun lichaam. Je kunt lid worden van haar stam en persoonlijke tips krijgen bij de community van AnnesHealthyKitchen.

 3. Als u uw dieet gezonder wilt maken door meer groenten aan uw maaltijden toe te voegen, zijn komkommers een goede keuze. Komkommers worden wereldwijd veel gebruikt in traditionele diëten en spa's om een ​​reden: ze zijn goed voor de gezondheid.

 4. Alleen al in dit onderzoeksrapport hebben komkommers de volgende voordelen: mogelijke antidiabetica, antioxiderende activiteit, reinigende werking van gifstoffen en afval, verzachtend effect tegen huidirritatie en preventie van constipatie. En hier zijn 10 gezondheidsvoordelen van komkommers in meer details.

 5. 1. Help je gehydrateerd te blijven

 6. Komkommers zijn 95,2 procent water, wat betekent dat een portie van 5 ons 150 ml water bevat. Dat is al ongeveer 26 procent van je dagelijkse waterinname via voedsel.

 7. 2. Ondersteuning van de gezondheid van het hart

 8. Komkommers bevatten kalium (152 mg per kopje), wat kan helpen de bloeddruk te verlagen. Een overzicht van de beste onderzoeken naar de inname van kalium toonde aan dat een hogere inname "geassocieerd is met een lager aantal beroertes en mogelijk ook het risico op totale hart- en vaatziekten kan verminderen."

 9. Aangezien minder dan 2 procent van de Amerikaanse volwassenen de aanbevolen 4.700 mg kalium per dag consumeren, is het eten van komkommers een gemakkelijke manier om uw kaliumverbruik te verhogen.

 10. 3. Bescherm je hersenen tegen neurologische aandoeningen

 11. Een ontstekingsremmende stof genaamd fisetin is aanwezig in komkommers, evenals aardbeien en druiven.

 12. Onlangs is gesuggereerd dat fisetin een belangrijke rol speelt in de gezondheid van de hersenen: het zou "het vermogen hebben om de impact van leeftijdsgebonden neurologische ziekten op de hersenfunctie te verminderen", en het zou ook helpen bij het handhaven van de cognitieve functie bij mensen met de ziekte van Alzheimer.

 13. 4. Bescherm uw huid tegen de gevolgen van veroudering

 14. Er is een reden waarom komkommers worden gebruikt in de huidverzorging: er is aangetoond dat ze effectief zijn als een potentieel anti-rimpelmiddel in cosmetische producten en onze huid beschermen tegen veroudering.

 15. 5. Bestrijd ontstekingen in het lichaam en verminder het risico op kanker

 16. Komkommers kunnen helpen de ontstekingsreactie in het lichaam te verlagen. Ze bevatten polyfenolen die lignanen worden genoemd, die mogelijk het risico op bepaalde vormen van kanker en hart- en vaatziekten kunnen verminderen.

 17. Ze bevatten ook plantaardige voedingsstoffen genaamd cucurbitacines, die anti-kanker eigenschappen hebben: "Wetenschappers hebben al vastgesteld dat verschillende signaalroutes die nodig zijn voor de ontwikkeling en overleving van kankercellen kunnen worden geblokkeerd door de activiteit van cucurbitacines. "

 18. 6. Pijn verlichten

 19. Flavonoïden, die ontstekingsremmende stoffen zijn, en tannines in komkommers hebben beide aangetoond dat ze de afgifte van vrije radicalen in het lichaam beperken en pijn verminderen.

 20. Zoals uitgelegd in het Journal of Young Pharmacists, "wordt deze plant traditioneel gebruikt voor hoofdpijn; de zaden zijn koelend en vochtafdrijvend, het vruchtensap wordt gebruikt als een voedingsstof en als verzachtend tegen -acne lotions. "

 21. 7. Verminder slechte adem

 22. Slechte adem wordt meestal veroorzaakt door bacteriën in de mond. Vezel- en waterrijke groenten zoals komkommers kunnen de speekselproductie van uw mond stimuleren, wat op zijn beurt helpt de bacteriën weg te spoelen die de geur in de mond veroorzaken.

 23. 8. Bescherm je botten

 24. Komkommer is een goede bron van vitamine K: één kopje bevat 22 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine K. Deze vitamine is essentieel voor de gezondheid van de botten, omdat lage vitamine K-innames zijn geassocieerd met een hoger risico op botbreuken. Vitamine K is ook belangrijk voor het verbeteren van de calciumopname in de botten.

 25. Komkommers zijn rijk aan water en hun schil bevat onoplosbare vezels. Zowel water als vezels helpen voedsel sneller en gemakkelijker door het spijsverteringskanaal te bewegen, waardoor constipatie wordt voorkomen.

 26. 10. Handhaaf een gezond gewicht

 27. Komkommers bevatten zeer weinig calorieën (16 calorieën per kop) en bevatten ook vezels in de huid. En voedingsmiddelen die vezels bevatten, kunnen helpen een gezond gewicht te behouden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407