Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 Healthy Japanese Comfort Foods

6 manieren om een ​​Keto-zomer te overleven

 1. Japans eten, washoku genaamd, wordt erkend als een van de gezondste keukens die er zijn. Dus wat wordt als comfortvoedsel voor de Japanners beschouwd? We laten je kennismaken met 10 onderscheidende Japanse comfortvoeding die je buik deze winter opwarmt!

 2. 1. Miso Soep

 3. Miso Online

 4. Misosoep, samen met een kom rijst, wordt beschouwd als het belangrijkste onderdeel van een klassiek, gezond Japans ontbijt. De soep wordt gemaakt op basis van miso, waarna andere ingrediënten worden toegevoegd zoals: dashi bouillon, tofu, gehakte groene ui, wakame, zeewier, etc.

 5. Ontdek hoe je het kunt maken!

 6. 2. Rijstballetjes (onigiri)

 7. Deze favoriete snack, vaak gemaakt van overgebleven rijst, is standaard voor lunches en picknicks. De zeer draagbare driehoekige kleefrijstbal wordt gevormd door deze zo in de handpalmen te knijpen. Elke bal kan worden gevuld met een van je favoriete ingrediënten, zoals zalm of tonijn, waarna de driehoek van rijst wordt omsingeld met een stuk zeewier.

 8. 3. Tempura (gebakken groenten)

 9. Hoewel men denkt dat deze licht gehavende en gefrituurde groenten oorspronkelijk uit Portugal komen, is tempura een klassiek Japans gerecht.

 10. 4. Okonomiyaki (gehavende pannenkoeken)

 11. RocketNews24

 12. Oknomiyaki (letterlijk "gegrild zoals je wilt") is niet alleen leuk om te eten, het is ook leuk om te maken! Meng kool met een combinatie van okonomiyaki-bloem en melk, voeg een rauw ei toe en voeg ingrediënten zoals kaas, vis, varkensvlees of maïs toe (alles wat je maar wilt!). Laat het op de grill liggen om te koken en bedek het vervolgens met zoete okonomiyakisaus!

 13. Maak het! (video)

 14. 5. Tamago Kake Gohan (ei en rijst)

 15. Gewoon een rauw ei, een beetje sojasaus (als je wilt) en wat gekookte witte rijst geven je onderweg een maaltijd. Mix het gewoon samen: ta-da! Wie zei dat je geen Japans eten kon koken?

 16. 6. Nabe (gestoofd vlees en groenten)

 17. Nabe wordt gestoofd in een aardewerken pot die midden op de tafel staat. Vlees en groenten worden gedurende de hele dinersessie toegevoegd, waarbij elke persoon rond de eettafel met hun eetstokjes in de pot reikt om hun eigen groenten of vlees te plukken terwijl de ingrediënten langzaam koken. Nabe, een wintervoedsel, wordt meestal geassocieerd met goede vrienden en familie.

 18. Flickr Commons (aehdeschaine) Wanneer Japanners kou voelen aankomen, reiken ze naar okayu - een warme, licht verteerbare brij gemaakt van rijst. Dus probeer de volgende keer dat je een beetje onder het weer bent wat rijstpap!

 19. 8. Udon (noedels)

 20. De warmte van stoom die uit een grote kom Japanse udon-noedels komt die je gezicht in de winter omhullen, is genoeg om je tot je tenen op te warmen.

 21. RocketNews24

 22. Deze ballen van gehavende en gefrituurde octopus zijn bijtend en kunnen met je handen worden gegeten. Geserveerd met takoyakisaus en mayonaise zijn dit de perfecte snack! Tegenwoordig hebben veel huishoudens elektrische takoyaki-vormen om deze weetjes thuis te maken.

 23. Maak het! (video)

 24. 10. Ochazuke (rijst en groene thee)

 25. Ochazuke wordt helemaal aan het einde van een maaltijd geconsumeerd, met behulp van de resterende rijst die wordt gemengd met groene thee (en misschien nog wat andere dingen die overblijven). Het rijstmengsel wordt dan gepresenteerd als het laatste gerecht. Het is warm, het is heerlijk, en je vindt er op de een of andere manier een beetje extra ruimte in je opgezwollen buik voor!

 26. Dit artikel is oorspronkelijk verschenen in RocketNews24. Lees hier het origineel. Volg RocketNews24 op Twitter en Facebook

 27. Japans eten, washoku genaamd, wordt erkend als een van de gezondste keukens die er zijn. Dus wat wordt als comfortvoedsel voor de Japanners beschouwd? We laten je kennismaken met 10 onderscheidende Japanse comfortvoeding die je buik deze winter opwarmt!

 28. 1. Miso Soep

 29. Miso Online

 30. Misosoep, samen met een kom rijst, wordt beschouwd als het belangrijkste onderdeel van een klassiek, gezond Japans ontbijt. De soep wordt gemaakt op basis van miso, waarna andere ingrediënten worden toegevoegd zoals: dashi bouillon, tofu, gehakte groene ui, wakame, zeewier, etc.

 31. Ontdek hoe je het kunt maken!

 32. 2. Rijstballetjes (onigiri)Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407