Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 meest vetmakende voedingsmiddelen ter wereld

6 manieren om een ​​Keto-zomer te overleven

 1. Wist je dat een traditionele calzone dezelfde hoeveelheid deeg gebruikt als een hele pizza - en dat het bedoeld is voor vier personen? Of dacht je dat de hele heerlijke calzone helemaal voor jou was? We hebben de regio Campania in Italië te danken voor de geboorte van deze versie van pizza die nog ongezond is dan de originele. In een calzone worden tomaten, mozzarella en andere traditionele pizza-toppings in een gemakkelijk te eten deegzak gestopt en vervolgens geserveerd.

 2. Ramen is de laatste jaren in populariteit geëxplodeerd - en we bedoelen ook niet de trieste, uitgedroogde Cup Noodles-soort ramen. We hebben het over het traditionele Japanse soepgerecht, bestaande uit noedels in bouillon, gegarneerd met een verscheidenheid aan vlees en groenten. Soep is eigenlijk een gezondheidsvoedsel, toch? Helaas bevat de bouillon (vaak gemaakt met rundvlees, reuzel en olie) echt een dikke vuist, zelfs als de noedels niet gebakken zijn.

 3. - Door Caroline Morse

 4. Lees het originele verhaal: 10 meest vette voedingsmiddelen ter wereld door Caroline Morse, die regelmatig bijdraagt ​​aan SmarterTravel.

 5. Je zou kunnen denken dat de Verenigde Staten, met zijn supergrote porties, absurd hoge obesitas en unieke Amerikaanse innovaties zoals de Doritos Locos Taco, 's werelds meest vetmakende voedingsmiddelen bevatten. Maar je zou het mis hebben! Onze nationale gerechten hebben niets op deze slagader-verstoppende slechte jongens van over de hele wereld. Hier zijn 10 van de meest decadente voedingsmiddelen die je in andere landen kunt vinden.

 6. Acaraje, Brazilië

 7. Weet je wat echt niet geweldig voor je is? Palmolie. Slechts een eetlepel van het spul bevat maar liefst 7 gram verzadigd vet - wat jammer is, omdat verzadigd vet het eten echt geweldig smaakt. Een goed voorbeeld is het Braziliaanse acaraje: erwten met zwarte ogen gevormd tot een bal, gefrituurd in palmolie en vervolgens gevuld met vatapa en caruru (pittige pasta's gemaakt van gedroogde garnalen, gemalen cashewnoten ... en meer palmolie).

 8. Churros, Spanje

 9. Vergeet je saaie ontbijt met Special K en magere melk. In Spanje is een populaire manier voor de lokale bevolking om de dag te beginnen met een maaltijd van churros. Deze gebakken deeggebakjes worden gedoopt in suiker en kaneel en dan - hier is de vet kicker - gedoopt in een dikke warme chocolademelk. Praten over een ochtend suikerstorm!

 10. Poutine, Canada

 11. Op zichzelf is de bescheiden aardappel een relatief gezond zetmeel. Maar in de handen van Canadezen wordt het poutine - Franse frietjes gesmoord in wrongel van jus en cheddar-kaas. Dit kaasachtige gerecht is zo populair dat het zelfs wordt verkocht bij Burger King in Canada, waar (volgens de voedingsinformatie van de keten) het gerecht 740 calorieën en 41 gram vet bevat.

 12. En dat is slechts de traditionele versie. Er zijn hele restaurants die alleen soorten poutine serveren. Smoke's Poutinerie gerechten op Triple Pork Poutine (met chipotle getrokken varkensvlees, dubbel gerookt spek en Italiaanse worst), Nacho Grande Poutine (met zelfgemaakte chili, salsa, guacamole, zure room en jalapeno pepers), en spek Cheeseburger Poutine (met prime gemalen rundvlees, dubbel gerookt spek en kaassaus).

 13. Khachapuri, Georgië

 14. Van een bord eten is zo saai. Wat als uw voedsel in plaats daarvan in een broodboot werd geserveerd - en wat als de broodboot met gesmolten kaas werd gevuld? Georgiërs hebben het juiste idee met hun khachapuri. Het is een broodkom die gevuld is met gesmolten kaas en gegarneerd met een ei en een groot boterblok!

 15. Nutella Crepes, Frankrijk

 16. Slechts één portie (2 eetlepels) zoete, chocoladeachtige Nutella-spread bevat 200 calorieën (waarvan 110 uit vet). En als je een lepel (of een vinger) gebruikt om de hazelnootpasta die rechtstreeks uit de pot is te eten gewoon niet genoeg is, wil je naar Frankrijk gaan voor een Nutella-crêpe. Daar bakken veel straatkarren en restaurants beslag in boter en maken dunne pannenkoekachtige zakken waarin je je Nutella kunt bezorgen. Nog beter, de pannenkoeken zijn meestal bedekt met poedersuiker en soms zelfs slagroom.

 17. Aligot, Frankrijk

 18. Ken je het stereotype dat Franse vrouwen niet dik worden? We moeten ons afvragen hoe dat mogelijk is als een gerecht als aligot wordt geserveerd in de regio L'Aubrac van het land. Aligot wordt gemaakt met aardappelpuree, boter, room, knoflook en gesmolten kaas, allemaal opgeklopt tot een dik, rijk gerecht. Volgens de website voor het tellen van calorieën FatSecret bevat 1 eetlepel aligot 6 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid verzadigd vet.

 19. Gefrituurde Mars Bars, Schotland

 20. Nadat je de gefrituurde vis en gefrituurde aardappelen in Schotland hebt geprobeerd, wat moet je dan als toetje? Een Mars-reep - natuurlijk gefrituurd. Wie houdt er nou niet van een chocoladereep die helemaal melig is geworden en is ingepakt in een bevredigend knapperige schaal van gebakken deeg? Antwoord: Het snoepbedrijf Mars, dat naar verluidt van mening is dat het gefrituurde dessert niet in overeenstemming is met het doel van het bedrijf om een ​​"gezonde, actieve" levensstijl te promoten. Omdat, weet je, niets zo gezond zegt als chocoladesuikergoed!

 21. Jalebi, India

 22. Natuurlijk, gewoon gefrituurd deeg is op zichzelf niet gezond. Maar India voert het spel echt op met jalebi, gefrituurd deeg dat is gedrenkt in een suikerachtige siroop. Trechtercake, je hebt een waarschuwing - een beetje poedersuiker snijdt het gewoon niet meer.

 23. Calzone, Italië

 24. Ramen, JapanDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407