Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 redenen waarom de Bao de beste sandwich voor jou is # x27; heb nog nooit geprobeerd

De slowcooker hackt hacks die je hebt gemist

 1. Als het gaat om Aziatische zetmelen, lijkt de knoedel de meeste aandacht te trekken. En dat lijkt gewoon niet eerlijk. Hoewel we absoluut niets hebben tegen die heerlijke ballen deeg, willen we de schijnwerpers verleggen naar een andere Aziatische carb-ervaring: de baozi, of zoals we het in de volksmond noemen, "de bao", die rijmt op wow. Waar we het over hebben is een Chinees gestoomd broodje gevuld met ingrediënten die variëren van vlees tot groenten (of beide).

 2. Het ziet er zo uit:

 3. Voordat u begint te beweren dat dit absoluut niet op een "sandwich" lijkt, willen we u verwijzen naar een richtlijn waarvan NPR ons op de hoogte heeft gesteld: de Neuhaus-regel, die bepaalt een sandwich als eenvoudig "een proteïne ingekapseld in broodproduct." In dat geval zijn bao's natuurlijk broodjes. We gaan breed hier, dus houd vol.

 4. Nu we dat uit de weg hebben geruimd, zijn hier 10 redenen waarom je absoluut een bao zo snel mogelijk moet eten.

 5. 1. Mantou, het brood dat wordt gebruikt voor baos, is de perfecte mix van zachtheid en zoetheid.

 6. Mantou wordt gemaakt door de gist te stomen in plaats van te bakken. Dit resulteert in een extreem zachte en zachte textuur. Een ander belangrijk ingrediënt van het deeg is suiker, dus als je erin bijt, krijg je een prachtige hint van zoetheid.

 7. 2. Mantou heeft een behoorlijk slechte geschiedenis.

 8. Volgens de Chinese legende werd mantou uitgevonden toen een generaal-generaal genaamd Zhuge Liang zijn leger over een gevaarlijke rivier moest leiden. De mensen aan de andere kant van de rivier bevalen Liang om de hoofden van 50 van zijn mannen af ​​te snijden als hij veilig wilde oversteken. Liang was niet zo dol op dat idee en creëerde een behoorlijk slimme list: hij maakte grote gestoomde broodjes en dreef ze over de rivier in plaats van echte mensenhoofden.

 9. 3. Baos zorgt voor een geweldig ontbijt onderweg.

 10. Deze broodjes zijn een populair Chinees straatvoedsel omdat ze draagbaar zijn en, in tegenstelling tot knoedels, zijn ontworpen om met je handen te worden gegeten. En omdat ze vaak worden geserveerd als onderdeel van dim sum - een brunchachtige Chinese maaltijd gewijd aan kleine gestoomde en gefrituurde gerechten - staan ​​ze bekend als ontbijtvoedsel.

 11. 4. De Chinezen hebben hun eigen versie van een broodje met getrokken varkensvlees: de cha siu bao.

 12. Vaak geserveerd als dim sum of in dozen op Chinese markten, is de cha siu bao een Kantonese versie van de populaire barbecue sandwich. Het donzige broodje is gevuld met zacht, langzaam geroosterd zoet varkensvlees dat gemarineerd is in een mengsel van hoisinsaus, oestersaus, sojasaus en sesamolie.

 13. 5. Hawaiianen hebben een zeer vergelijkbare versie genaamd Manapua.

 14. Manapua, een mix van de twee Hawaiiaanse woorden "mea ono" wat "cake of gebak" betekent en "pua'a" wat "varkensvlees" betekent, is in wezen precies hetzelfde als de Chinese cha siu bao, maar alleen met een veel groter broodje.

 15. 6. Voor vegetariërs zijn er broodjes met rode bonenpasta.

 16. Deze broodjes zijn licht zoet en dienen als een goed alternatief voor broodjes met varkensvlees. Ze zijn gevuld met gepureerde azukibonen die zijn gekookt en gemengd met suiker en honing.

 17. 7. Of je kunt een lotus zaad bao proberen.

 18. Deze bao is gevuld met gedroogde lotuszaden voor een mild zoete en hartige smaak.

 19. 8. Wow Bao, een restaurant in Chicago, vult hun baos met pittig Mongools rundvlees.

 20. Andere smaken staan ​​ook op hun bao-menu: teriyaki kip, volkoren edamame en kokosvla. Er is zelfs een ontbijtbao gevuld met ei en worst.

 21. Gestoofde buikspek bao:

 22. Fried tofu bao:

 23. Eddie en Evan Huang openden Baohaus in 2009 als een manier om het publiek kennis te laten maken met de grootsheid die de Chinees-Taiwanese keuken is. Baos leek de juiste plek om te beginnen.

 24. 10. De bao is zo invloedrijk dat Maleisië zijn eigen versie heeft aangenomen: de pau.

 25. Vanwege een uitgebreide geschiedenis van Chinese immigranten in Maleisië, is het passend dat Maleisiërs hun eigen spin-off van de bao hebben gemaakt. Deze broodjes zijn meestal gevuld met curry's gemaakt van aardappel, kip of rundvlees en lijken meer op een currywolk dan op een traditionele bao.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407