Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 redenen waarom elke atleet ter wereld zou moeten mediteren

Ik wed dat je geen idee had hoe Quinoa eruitziet als het groeit

 1. Atleten trainen keer op keer om hun ambacht te perfectioneren. Het is een van de redenen waarom er coaches bestaan; ze kunnen je helpen je blinde vlekken te zien. Onze blindsporten zorgen ervoor dat we niet goed presteren en van meditatie is aangetoond dat het onze blinde vlekken helpt herkennen. Door deze blinde vlekken te herkennen, kunnen we eraan werken om beter te worden. Meditatie kan die extra voorsprong zijn die u helpt om het winnende punt van de game te winnen of u helpt een stap verder te gaan als u denkt dat u dat niet kunt. Waarom zou u het niet opnemen in uw trainingsregime? Het zou je misschien een betere atleet kunnen maken.

 2. Met al het wetenschappelijke bewijs dat de afgelopen jaren naar buiten is gekomen, wordt meditatie iets dat niet over het hoofd kan worden gezien. Zoals iedereen die ooit een sport heeft gespeeld weet, is de grootste tegenstander altijd binnen. Meditatie geeft je manieren om in het reine te komen met deze tegenstander.

 3. Het maakt niet uit welke sport je speelt, elke atleet kan profiteren van de positieve voordelen van meditatie. Meditatieonderzoek naar atletische prestaties staat nog steeds in de kinderschoenen. Meditatie heeft echter aangetoond dat het helpt op andere gebieden die verband kunnen houden met atletische prestaties.

 4. Elke professionele coach ter wereld zou moeten kijken naar de duizenden onderzoeken die de effectiviteit van meditatie hebben aangetoond. Phil Jackson, een van de winnende coaches in de NBA, gebruikt al jaren meditatie met zijn spelers - hij won 11 NBA-kampioenschappen.

 5. Hier zijn een paar redenen waarom elke atleet de oefening zou moeten overwegen.

 6. 1. Het helpt je te focussen.

 7. Je focus bepaalt of je een spel wint of verliest. Wanneer je op de vrije worplijn bent en niet gefocust bent, mis je misschien de opname. Waarom traint u uw geest niet om zich te concentreren? Het is aangetoond dat meditatie de toestanden van focus in de hersenen verhoogt. Elke atleet, ongeacht de sport die hij beoefent, zou kunnen werken aan het verbeteren van zijn focus.

 8. 2. Het helpt je omgaan met pijn.

 9. Er is een oude cliché rond professionele atleten die hoe dan ook altijd te maken hebben met een soort pijn. Duursporten doen een aantal aan je lichaam. Meditatie heeft aangetoond dat het mensen helpt om met pijn om te gaan.

 10. 3. Het helpt je omgaan met angst.

 11. Angsten kunnen onze geest kapen vanaf het huidige moment; dit kan tot zoveel fouten in de sport leiden. Van meditatie is aangetoond dat het helpt het angstcentrum van de hersenen, bekend als de amygdala, te kalmeren, zelfs wanneer je niet mediteert. Alleen deze informatie is miljoenen dollars waard voor een professionele atleet.

 12. 4. Het versterkt je immuunsysteem.

 13. Een atleet kan het zich niet veroorloven om ziek te zijn; als ze ziek zijn, kunnen ze niet spelen. Atleten kijken altijd naar verschillende manieren om te voorkomen dat ze ziek worden, waarom geen meditatie proberen? Meditatie heeft aangetoond ons immuunsysteem te versterken.

 14. 5. Het vermindert onze geest om te herkauwen.

 15. Heb je ooit een game verloren, mis je de game winning shot? Moeilijk mislukken? We doen het allemaal. Soms wordt het moeilijk om terug te stuiteren; we voeren obsessieve gedachten door onze geest. Van meditatie is aangetoond dat het het herkauwen vermindert; bemiddeling helpt ons in wezen om ons te resetten en ons te concentreren op het heden.

 16. 6. Je wordt er veerkrachtig van.

 17. De grootste atleten ter wereld zijn het meest veerkrachtig; meditatie heeft aangetoond op dit gebied te helpen. Iedereen weet dat je keer op keer moet falen totdat je slaagt. Meditatie helpt je jezelf los te maken van de negatieve gedachten die je ervan weerhouden je doelen te bereiken.

 18. 7. Het vermindert stress.

 19. Atleten hebben altijd stress. Ze zijn trots op het vermogen om in een omgeving met veel stress te zijn. Waarom niet een praktijk omarmen waarvan is aangetoond dat deze stress vermindert? Een beetje meditatie toevoegen voordat de game kan helpen.

 20. 8. Het helpt emoties te stabiliseren.

 21. Eén onderzoek toonde aan dat mensen met meer opmerkzame eigenschappen beter in staat zijn hun emoties te stabiliseren en hun gemoedstoestand beter te beheersen. Het competitieve karakter van alle atleten zorgt ervoor dat ze te maken krijgen met een achtbaan van verschillende emoties. Waarom omarm je meditatie niet en gebruik je mindfulness tijdens het spel?

 22. Eén nacht met verloren slaap kan een kampioenschap verliezen; kwaliteitsslaap is een van de meest waardevolle dingen die elke atleet zou moeten hebben. Meditatie heeft aangetoond onze slaapkwaliteit te verbeteren.

 23. 10. Het helpt ons onze blinde vlekken te zien.

 24. Klik hier voor meer informatie van Robert Piper.

 25. Klik hier voor meer informatie over meditatie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407