Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 redenen waarom Noorwegen fantastisch is

GERELATEERDE DEKKING

 1. 10. Een prijs is een prijs: in Noorwegen is de prijs die u ziet, wat u betaalt. Het is niet de prijs + belasting + fooi, de prijs is de prijs. Natuurlijk kun je fooi geven als je in een goed restaurant bent en super blij bent, maar mensen hebben een salaris en leven niet van fooi. Ik ben dol op de eenvoud daarvan!

 2. Alle bovenstaande voordelen worden door belastingen gedekt en - nee - ze zijn niet hoger dan de belastingen in Californië.

 3. Heb je Michael Moore's rapport over Noorwegen en zijn bezoek aan "de engste plaats op aarde" ooit gezien? Dit is mijn lijst met 10 redenen waarom Noorwegen fantastisch is!

 4. 1. Ouderschapsverlof: 59 weken verlof met 80 procent salaris of 49 weken met 100 procent salaris is een van de beste ter wereld. Dat papa's minimaal 10 weken nodig hebben (hoewel het steeds normaler wordt dat moeders en vaders het verlof 50/50 delen) maakt het nog fabler! Lees hier meer over de voordelen van ouderschapsverlof in Noorwegen.

 5. 2. Bijna gratis kinderopvang: Ja - ik weet dat sommige van mijn Noorse vrienden nu hardop zullen schreeuwen, maar het simpele feit is dat de maximale maandelijkse vergoeding van 2580 NOK (of $ 250) voor fulltime zorg niets is - zelfs als de prijs dat deed recentelijk met ongeveer 100 NOK / $ 15 verhoogd. Wanneer ik vergelijk wat Noren betalen met de $ 1-3000 per maand die de meeste van mijn Amerikaanse vrienden betalen (enkele statistieken over de kosten in de VS hier), prijs ik mezelf zo gelukkig! En had ik al gezegd dat de overheid Noren een maandelijkse beurs van ongeveer $ 120 per kind geeft tot ze 18 zijn, plus een extra beurs van $ 750 per maand voor kinderen jonger dan 24 maanden als ouders ervoor kiezen langer thuis te blijven dan de 59 weken betaald verlof ?

 6. 3. Super goedkope activiteiten voor kinderen: ik heb net betaald voor de gymnastieklessen van mijn zoon voor het herfstseizoen. In totaal $ 160 voor het vielseizoen. Hoera! Als ik dat vergelijk met de $ 210 per maand die we voor gymnastiek in Californië betaalden, werd het snel duidelijk dat slechts anderhalve maand gymnastiek in de VS een heel jaar in Noorwegen beslaat. En niet alleen gymnastiek is goedkoper. Activiteiten voor kinderen zijn over het algemeen redelijk geprijsd vanwege de grote steun van de overheid.

 7. 4. Lange vakanties: Alle Noren hebben 4-6 weken betaalde vakantietijd, plus alle feestdagen. Hoe gek is dat (gezien vanuit de ogen van de VS)? Bovendien hebben alle werknemers recht op extra loon bij overuren, nachten, weekenden of vakanties.

 8. 5. Korte werkdagen: Kantooruren beginnen om 8/9 uur en om 17 uur. er is niemand meer op kantoor. Op vrijdag beginnen mensen om 3 uur te vertrekken. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar Noren geven prioriteit aan familie en vrije tijd. Dit frustreerde me enorm toen ik laatst in Noorwegen woonde, maar nadat ik de Silicon Valley-manier had gezien, was ik misschien van gedachten veranderd. En - volgens statistieken - behoren Noren tot de meest productieve werknemers per uur ter wereld. Minder chit-chat en meer focus.

 9. 6. Gratis onderwijs: onderwijs is gratis in Noorwegen. Zelfs universiteiten. Om te betalen voor boeken en kosten van levensonderhoud krijgen Noorse studenten een subsidie ​​en lening van $ 14K per jaar (60 procent is een lening, maar het is rentevrij totdat je klaar bent met je opleiding) van het Norwegian State Educational Loan Fund. Als een Noorse student besluit om te studeren in de VS, waar hij veel geld verdient, heeft hij / zij recht op zowel meer beurzen als studieleningen, waardoor het voor een Noor die naar de VS gaat veel gemakkelijker financieel is dan voor de meeste Amerikanen die studeren in hun thuisland.

 10. 7. Gratis gezondheidszorg: Ja - de gezondheidszorg in Noorwegen is (bijna) gratis voor alle inwoners! Wanneer je ouder bent dan 18 betaal je een kleine vergoeding ($ 30) per bezoek, maar er is een laag maximum eigen risico van ongeveer $ 200 per jaar. Geen zelf betaalt voor de bevalling, operaties, medicijnen nodig enz. Vorig jaar werd ik ernstig ziek toen ik in de VS woonde. Omdat ik nog steeds een Noorse staatsburger en belastingbetaler ben, heeft de Noorse regering alles betaald. Het interessante feit dat ik vind, is dat de totale kosten voor gezondheidszorg in Noorwegen slechts 9 procent van het BBP bedragen, vergeleken met ongeveer 17 procent in de VS. In Noorwegen hebt u ook recht op betaald medisch verlof. Tot een heel jaar ontvang je je salaris, en daarna zijn er andere programma's als je nog ziek bent.

 11. 8. Veiligheid: Om heel eerlijk te zijn, voelde ik me nooit minder veilig in de VS dan in Noorwegen, maar er is hier een gevoel van veiligheid dat de meeste Amerikanen niet lijken te hebben. Ik hou van het feit dat kinderen vrij kunnen rennen en spelen zonder dat mensen je een rare "slechte moeder" geven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407