Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 Superfoods gezonder dan boerenkool

6 manieren om een ​​Keto-zomer te overleven

 1. Witlof is een familie van bittere groenten, maar het meest bekende lid is radicchio, het kleine rode of paarse blad dat in een kop ter grootte van een softbal komt. Het is een van de beste voedingsbronnen van polyfenolen - krachtige micronutriënten die een rol spelen bij het voorkomen van ziekten. Een studie in het Journal of Nutrition wees uit dat mensen die 650 mg polyfenolen per dag consumeren, een kans van 30 procent hebben om langer te leven dan mensen die minder dan dat consumeren. Een kopje witlof laat klokken bij ongeveer 235 mg (het dubbele van spinazie!), Dus overweeg een beetje bladrood toe te voegen aan je bladgroenten.

 2. Spinazie is wat Michael Jordan is voor LeBron James - de ooit ongeëvenaarde koning die nu wordt overschaduwd door het hete nieuwe ding. Maar net als MJ heeft spinazie een paar meer kampioenschapsringen dan zijn huidige rivaal - vooral zijn positie als een topbron van biceps-opbouwend ijzer. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw levert een portie gekookte spinazie van 180 gram 6,43 mg spiermineraal op - dat is meer dan een hamburger van 6 ons! Recent onderzoek suggereert ook dat verbindingen in de bladmembranen thylakoïden kunnen dienen als een krachtige eetlustremmer. Een recent gepubliceerd langetermijnonderzoek aan de Universiteit van Lund in Zweden wees uit dat het drinken van thylakoïden vóór het ontbijt het verlangen naar gewicht aanzienlijk zou kunnen verminderen en gewichtsverlies kan bevorderen. Gemiddeld verloren de vrouwen die het spinazie-extract namen 5,5 pond meer dan de placebogroep in de loop van drie maanden. (Het is gemakkelijk om te zien waarom spinazie bovenaan onze lijst staat met de essentiële 8 voedingsmiddelen die je elke dag moet eten.)

 3. Ja, het spul dat ze afsnijden en in de vuilnisbak gooien voordat ze je een arm en een been voor 'bietensalade' vragen. Een karige kop bittergroen serveert bijna 5 gram vezels - dat is meer dan je in een kom haver van Quaker zult vinden! Onderzoekers van de Universiteit van Leeds ontdekten dat het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk lager was voor elke 7 gram geconsumeerde vezels. Probeer ze in roerbak en eet naar hartelust!

 4. Chard. Klinkt als "verbrand". Het is niet zo leuk om een ​​naam te laten vallen als 'broccolini', maar het is misschien wel je beste verdediging tegen diabetes. Recent onderzoek heeft aangetoond dat deze krachtpatserbladeren ten minste 13 verschillende polyfenol-antioxidanten bevatten, waaronder anthocyanines-ontstekingsremmende verbindingen die bescherming kunnen bieden tegen diabetes type 2. Onderzoekers van de Universiteit van East Anglia analyseerden vragenlijsten en bloedmonsters van ongeveer 2.000 mensen en ontdekten dat degenen met de hoogste inname van anthocyanines via de voeding een lagere insulineresistentie en een betere bloedglucoseregulatie hadden.

 5. SUPERFOOD # 2 Chinese kool

 6. Voedingsscore: 91.99

 7. De zilveren medaille op de Olympische Spelen voor powerfood is Chinese kool, ook Napa of selderiekool genoemd. Rijke bronnen van in hoge mate beschikbaar calcium en ijzer, kruisbloemige groenten zoals de kool hebben het krachtige vermogen om ontstekingsmarkers "uit te schakelen" waarvan wordt gedacht dat ze hartziekten bevorderen. In een studie van meer dan 1.000 Chinese vrouwen, gepubliceerd in het Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, hadden degenen die de meest kruisbloemige groenten aten (ongeveer 1,5 kopjes per dag) 13 procent minder ontsteking dan degenen die de minste aten.

 8. SUPERFOOD # 1 Waterkers

 9. De tophond, de ongeëvenaarde kampioen, de voorzitter van de snijplank, waterkers kan ook het dichtst in de buurt komen van een echt anti-verouderingsvoer. Gram voor gram dit mild smakende en bloemig ogende groen bevat vier keer meer bètacaroteen dan een appel, en maar liefst 238 procent van je dagelijkse aanbevolen dosis vitamine K per 100 gram - twee stoffen die de huid vochtig en jeugdig houden. Het schoonheidsvoedsel is ook de rijkste voedingsbron van PEITC (fenylethylisothiocyanaat), wat volgens onderzoek kanker kan bestrijden. Resultaten van een acht weken durende studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition suggereren dat dagelijkse suppletie van 85 gram rauwe waterkers (dat is ongeveer twee kopjes) de DMA-schade door kanker met 17 procent zou kunnen verminderen. Blootstelling aan hitte kan PEITC inactiveren, dus het is het beste om te genieten van waterkers rauw in salades, koudgeperste sappen en sandwiches.

 10. NU $$$ EN CALORIEËN OPSLAAN! Meld u aan voor onze nieuwste nieuwsbrief vol dieettrucs, menuhacks en eenvoudige manieren om u gezonder en gelukkiger te maken voor de nieuwste voedselswaps en tips om af te vallen.

 11. Meer van Eat This, Not That

 12. 5 dagelijkse gewoonten die buikvet blazen

 13. Ultieme detox voor één dag

 14. 6 voedingsmiddelen die uw huid vernietigen

 15. De beste en slechtste pizza's in Amerika

 16. Doe mee met onze Eat This, Not That! community hier nu op Facebook en Twitter!

 17. In de wereld van marketing is imago alles. Als je James Franco of Roger Federer of Taylor Swift bent, kunnen je naam en gezicht worden gebruikt om alles te verkopen, van telefoons tot horloges tot parfum - zelfs als je niet noodzakelijk beroemd bent om je technisch onderlegde, je snelheid of zoals je ruikt.

 18. In de voedselwereld is boerenkool misschien wel de grootste beroemdheid - de Shakira van salades, de Lady Gaga van groene bladgroenten. Het wordt algemeen erkend dat boerenkool alles - boerenkool chips, boerenkool pesto, boerenkool gezichtscrème - onmiddellijk een halo van gezondheid oplevert. Zelfs 7-Eleven maakt zijn imago over door het aanbieden van boerenkool koudgeperste sappen. En ja, boerenkool heeft veel voordelen - waaronder een hoog foliumzuurgehalte en meer calcium, gram voor gram, dan een kopje melk.

 19. Toch is boerenkool eigenlijk niet de gezondste groene van het blok. In feite, in een recent rapport gepubliceerd door de Centers for Disease Control dat 47 "powerhouse fruit en groenten rangschikte", werd boerenkool slechts 15e (met 49.07 punten op 100 voor nutriëntendichtheid)! Hier is een overzicht van de 10 bladgroene neven en nichten die volgens onderzoekers een grotere voedingswaarde bevatten. Lees ze, eet ze op en profiteer van de voordelen.

 20. SUPERFOOD # 10 Collard Greens

 21. Voedingsscore: 62.49

 22. Een basisgroente uit de Zuid-Amerikaanse keuken, boerenkool heeft ook ongelooflijke cholesterolverlagende voordelen - vooral wanneer gestoomd. Een recente in vitro studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Research vergeleek de effectiviteit van het voorgeschreven medicijn Cholestyramine met gestoomde collards. Ongelofelijk, de collards verbeterden het cholesterolblokkeringsproces van het lichaam met 13 procent meer dan het medicijn! Dat zal je natuurlijk geen goed doen als je erop staat ham te serveren.

 23. SUPERFOOD # 9 Romaine Sla

 24. Voedingsscore: 63.48

 25. Meer nog dan zijn neef boerenkool, bevat de bescheiden Romaine sla hoge niveaus van foliumzuur, een in water oplosbare vorm van vitamine B waarvan bewezen is dat het de mannelijke vruchtbaarheid verhoogt. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Fertility and Sterility vond dat aanvullend foliumzuur het aantal zaadcellen aanzienlijk verhoogde. Zorg ervoor dat de man in je leven begint te snakken naar Caesarsalades, en misschien heb je binnenkort een baby Julius aan boord. (Dames, dit groene pakket heeft ook voordelen voor de gezondheid voor u! Foliumzuur speelt ook een rol bij het bestrijden van depressie, dus wissel uw boerenkool in voor Romaine en sla, terwijl u bezig bent, deze andere 8 voedingsmiddelen op die uw stemming stimuleren. )

 26. SUPERFOOD # 8 Peterselie

 27. Voedingsscore: 65.59

 28. Ja, die groene garnituur die aan de zijkant van je bord ligt - degene die ze weggooien nadat je de rest van je maaltijd hebt gegeten - is een rustig superfood, zo boordevol voedingsstoffen die zelfs dat ene takje kan je helpen om aan je dagelijkse behoefte aan vitamine K te voldoen. Bovendien suggereert onderzoek dat het zomerse aroma en de smaak van gehakte peterselie je eetlust kunnen beheersen. Een studie in het tijdschrift Flavour ontdekte dat deelnemers aanzienlijk minder een gerecht aten dat sterk naar kruiden rook dan een mild geurende versie van hetzelfde voedsel. Het toevoegen van kruiden, zoals peterselie, creëert de zintuiglijke illusie dat je je overgeeft aan iets rijks - zonder vet of calorieën aan je bord toe te voegen.

 29. SUPERFOOD # 7 Bladsla

 30. Voedingswaarde: 70.73

 31. De voedingswaarde Clark Kent van de saladebar, deze gewone en nietsvermoedende groene bladgroente is klaar om zijn plaats in te nemen tussen de superfoods. Twee royale kopjes sla leveren 100 procent van uw dagelijkse vitamine K-behoefte aan sterke, gezonde botten. Een rapport van de Nurses 'Health Study suggereert dat vrouwen die elke dag een portie sla eten, het risico op heupfracturen met 30 procent verminderen dan wanneer ze slechts één portie per week eten. (Welke andere voedingsmiddelen onderschat u misschien? Ontdek wat er nu in uw keuken staat in onze 6 verrassende superfoods.)

 32. SUPERFOOD # 6 Witlof

 33. Voedingsscore: 73.36

 34. SUPERFOOD # 5 Spinazie

 35. Voedingsscore: 86.43

 36. SUPERFOOD # 4 Beet Greens

 37. Voedingswaarde: 87.08

 38. SUPERFOOD # 3 snijbiet

 39. Voedingswaarde: 89.27

 40. Gerelateerd: 5 dagelijkse gewoonten die buikvet veroorzaken

 41. Voedingsscore: 100

 42. Witlof is een familie van bittere groenten, maar het meest bekende lid is radicchio, het kleine rode of paarse blad dat in een kop ter grootte van een softbal komt. Het is een van de beste voedingsbronnen van polyfenolen - krachtige micronutriënten die een rol spelen bij het voorkomen van ziekten. Een studie in het Journal of Nutrition wees uit dat mensen die 650 mg polyfenolen per dag consumeren, een kans van 30 procent hebben om langer te leven dan mensen die minder dan dat consumeren. Een kopje witlof laat klokken bij ongeveer 235 mg (het dubbele van spinazie!), Dus overweeg een beetje bladrood toe te voegen aan je bladgroenten.

 43. Spinazie is wat Michael Jordan is voor LeBron James - de ooit ongeëvenaarde koning die nu wordt overschaduwd door het hete nieuwe ding. Maar net als MJ heeft spinazie een paar meer kampioenschapsringen dan zijn huidige rivaal - vooral zijn positie als een topbron van biceps-opbouwend ijzer. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw levert een portie gekookte spinazie van 180 gram 6,43 mg spiermineraal op - dat is meer dan een hamburger van 6 ons! Recent onderzoek suggereert ook dat verbindingen in de bladmembranen thylakoïden kunnen dienen als een krachtige eetlustremmer. Een recent gepubliceerd langetermijnonderzoek aan de Universiteit van Lund in Zweden wees uit dat het drinken van thylakoïden vóór het ontbijt het verlangen naar gewicht aanzienlijk zou kunnen verminderen en gewichtsverlies kan bevorderen. Gemiddeld verloren de vrouwen die het spinazie-extract namen 5,5 pond meer dan de placebogroep in de loop van drie maanden. (Het is gemakkelijk om te zien waarom spinazie bovenaan onze lijst staat met de essentiële 8 voedingsmiddelen die je elke dag moet eten.)

 44. Ja, het spul dat ze afsnijden en in de vuilnisbak gooien voordat ze je een arm en een been voor 'bietensalade' vragen. Een karige kop bittergroen serveert bijna 5 gram vezels - dat is meer dan je in een kom haver van Quaker zult vinden! Onderzoekers van de Universiteit van Leeds ontdekten dat het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk lager was voor elke 7 gram geconsumeerde vezels. Probeer ze in roerbak en eet naar hartelust!

 45. Chard. Klinkt als "verbrand". Het is niet zo leuk om een ​​naam te laten vallen als 'broccolini', maar het is misschien wel je beste verdediging tegen diabetes. Recent onderzoek heeft aangetoond dat deze krachtpatserbladeren ten minste 13 verschillende polyfenol-antioxidanten bevatten, waaronder anthocyanines-ontstekingsremmende verbindingen die bescherming kunnen bieden tegen diabetes type 2. Onderzoekers van de Universiteit van East Anglia analyseerden vragenlijsten en bloedmonsters van ongeveer 2.000 mensen en ontdekten dat degenen met de hoogste inname van anthocyanines via de voeding een lagere insulineresistentie en een betere bloedglucoseregulatie hadden.

 46. SUPERFOOD # 2 Chinese kool

 47. Voedingsscore: 91.99

 48. De zilveren medaille op de Olympische Spelen voor powerfood is Chinese kool, ook Napa of selderiekool genoemd. Rijke bronnen van in hoge mate beschikbaar calcium en ijzer, kruisbloemige groenten zoals de kool hebben het krachtige vermogen om ontstekingsmarkers "uit te schakelen" waarvan wordt gedacht dat ze hartziekten bevorderen. In een studie van meer dan 1.000 Chinese vrouwen, gepubliceerd in het Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, hadden degenen die de meest kruisbloemige groenten aten (ongeveer 1,5 kopjes per dag) 13 procent minder ontsteking dan degenen die de minste aten.

 49. SUPERFOOD # 1 Waterkers

 50. De tophond, de ongeëvenaarde kampioen, de voorzitter van de snijplank, waterkers kan ook het dichtst in de buurt komen van een echt anti-verouderingsvoer. Gram voor gram dit mild smakende en bloemig ogende groen bevat vier keer meer bètacaroteen dan een appel, en maar liefst 238 procent van je dagelijkse aanbevolen dosis vitamine K per 100 gram - twee stoffen die de huid vochtig en jeugdig houden. Het schoonheidsvoedsel is ook de rijkste voedingsbron van PEITC (fenylethylisothiocyanaat), wat volgens onderzoek kanker kan bestrijden. Resultaten van een acht weken durende studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition suggereren dat dagelijkse suppletie van 85 gram rauwe waterkers (dat is ongeveer twee kopjes) de DMA-schade door kanker met 17 procent zou kunnen verminderen. Blootstelling aan hitte kan PEITC inactiveren, dus het is het beste om te genieten van waterkers rauw in salades, koudgeperste sappen en sandwiches.

 51. NU $$$ EN CALORIEËN OPSLAAN! Meld u aan voor onze nieuwste nieuwsbrief vol dieettrucs, menuhacks en eenvoudige manieren om u gezonder en gelukkiger te maken voor de nieuwste voedselswaps en tips om af te vallen.

 52. Meer van Eat This, Not That

 53. 5 dagelijkse gewoonten die buikvet blazen

 54. Ultieme detox voor één dag

 55. 6 voedingsmiddelen die uw huid vernietigen

 56. De beste en slechtste pizza's in Amerika

 57. Doe mee met onze Eat This, Not That! community hier nu op Facebook en Twitter!

 58. In de wereld van marketing is imago alles. Als je James Franco of Roger Federer of Taylor Swift bent, kunnen je naam en gezicht worden gebruikt om alles te verkopen, van telefoons tot horloges tot parfum - zelfs als je niet noodzakelijk beroemd bent om je technisch onderlegde, je snelheid of zoals je ruikt.

 59. In de voedselwereld is boerenkool misschien wel de grootste beroemdheid - de Shakira van salades, de Lady Gaga van groene bladgroenten. Het wordt algemeen erkend dat boerenkool alles - boerenkool chips, boerenkool pesto, boerenkool gezichtscrème - onmiddellijk een halo van gezondheid oplevert. Zelfs 7-Eleven maakt zijn imago over door het aanbieden van boerenkool koudgeperste sappen. En ja, boerenkool heeft veel voordelen - waaronder een hoog foliumzuurgehalte en meer calcium, gram voor gram, dan een kopje melk.

 60. Toch is boerenkool eigenlijk niet de gezondste groene van het blok. In feite, in een recent rapport gepubliceerd door de Centers for Disease Control dat 47 "powerhouse fruit en groenten rangschikte", werd boerenkool slechts 15e (met 49.07 punten op 100 voor nutriëntendichtheid)! Hier is een overzicht van de 10 bladgroene neven en nichten die volgens onderzoekers een grotere voedingswaarde bevatten. Lees ze, eet ze op en profiteer van de voordelen.

 61. SUPERFOOD # 10 Collard Greens

 62. Voedingsscore: 62.49

 63. Een basisgroente uit de Zuid-Amerikaanse keuken, boerenkool heeft ook ongelooflijke cholesterolverlagende voordelen - vooral wanneer gestoomd. Een recente in vitro studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Research vergeleek de effectiviteit van het voorgeschreven medicijn Cholestyramine met gestoomde collards. Ongelofelijk, de collards verbeterden het cholesterolblokkeringsproces van het lichaam met 13 procent meer dan het medicijn! Dat zal je natuurlijk geen goed doen als je erop staat ham te serveren.

 64. SUPERFOOD # 9 Romaine Sla

 65. Voedingsscore: 63.48

 66. Meer nog dan zijn neef boerenkool, bevat de bescheiden Romaine sla hoge niveaus van foliumzuur, een in water oplosbare vorm van vitamine B waarvan bewezen is dat het de mannelijke vruchtbaarheid verhoogt. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Fertility and Sterility vond dat aanvullend foliumzuur het aantal zaadcellen aanzienlijk verhoogde. Zorg ervoor dat de man in je leven begint te snakken naar Caesarsalades, en misschien heb je binnenkort een baby Julius aan boord. (Dames, dit groene pakket heeft ook voordelen voor de gezondheid voor u! Foliumzuur speelt ook een rol bij het bestrijden van depressie, dus wissel uw boerenkool in voor Romaine en sla, terwijl u bezig bent, deze andere 8 voedingsmiddelen op die uw stemming stimuleren. )

 67. SUPERFOOD # 8 Peterselie

 68. Voedingsscore: 65.59

 69. Ja, die groene garnituur die aan de zijkant van je bord ligt - degene die ze weggooien nadat je de rest van je maaltijd hebt gegeten - is een rustig superfood, zo boordevol voedingsstoffen die zelfs dat ene takje kan je helpen om aan je dagelijkse behoefte aan vitamine K te voldoen. Bovendien suggereert onderzoek dat het zomerse aroma en de smaak van gehakte peterselie je eetlust kunnen beheersen. Een studie in het tijdschrift Flavour ontdekte dat deelnemers aanzienlijk minder een gerecht aten dat sterk naar kruiden rook dan een mild geurende versie van hetzelfde voedsel. Het toevoegen van kruiden, zoals peterselie, creëert de zintuiglijke illusie dat je je overgeeft aan iets rijks - zonder vet of calorieën aan je bord toe te voegen.

 70. SUPERFOOD # 7 Bladsla

 71. Voedingswaarde: 70.73

 72. De voedingswaarde Clark Kent van de saladebar, deze gewone en nietsvermoedende groene bladgroente is klaar om zijn plaats in te nemen tussen de superfoods. Twee royale kopjes sla leveren 100 procent van uw dagelijkse vitamine K-behoefte aan sterke, gezonde botten. Een rapport van de Nurses 'Health Study suggereert dat vrouwen die elke dag een portie sla eten, het risico op heupfracturen met 30 procent verminderen dan wanneer ze slechts één portie per week eten. (Welke andere voedingsmiddelen onderschat u misschien? Ontdek wat er nu in uw keuken staat in onze 6 verrassende superfoods.)

 73. SUPERFOOD # 6 Witlof

 74. Voedingsscore: 73.36

 75. SUPERFOOD # 5 Spinazie

 76. Voedingsscore: 86.43

 77. SUPERFOOD # 4 Beet Greens

 78. Voedingswaarde: 87.08

 79. SUPERFOOD # 3 snijbiet

 80. Voedingswaarde: 89.27

 81. Gerelateerd: 5 dagelijkse gewoonten die buikvet veroorzaken

 82. Voedingsscore: 100Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407