Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


13 Geestelijke gezondheidsvoordelen van oefening

# 6 Clean Home

 1. Door Sophia Breene

 2. Veel mensen gaan naar de sportschool of beuken op de stoep om de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, spieren op te bouwen en natuurlijk een goede body te krijgen, maar sporten heeft ook voordelen boven de nek. De afgelopen tien jaar hebben wetenschappers erover nagedacht hoe sporten de hersenfunctie kan stimuleren. Ongeacht de leeftijd of het fitnessniveau (ja, dit omvat iedereen, van wandelaars tot marathonlopers), onderzoeken tonen aan dat tijd maken voor oefening een aantal ernstige mentale voordelen biedt. Raak geïnspireerd om te oefenen door te lezen over deze onverwachte manieren waarop sporten kan bijdragen aan geestelijke gezondheid en relaties en kan leiden tot een gezonder en gelukkiger leven.

 3. 1. Stress verminderen Ruwe dag op kantoor? Maak een wandeling of ga naar de sportschool voor een snelle training. Een van de meest voorkomende mentale voordelen van lichaamsbeweging is stressverlichting. Zweten kan helpen om fysieke en mentale stress te beheersen. Oefening verhoogt ook de concentraties noradrenaline, een chemische stof die de reactie van de hersenen op stress kan matigen. Dus ga je gang en word zweterig - sporten kan stress verminderen en het lichaam in staat stellen om met bestaande mentale spanning om te gaan. Win-win!

 4. 2. Boost Happy Chemicals Een paar kilometer door de molen kloppen kan moeilijk zijn, maar het is de moeite waard! Oefening laat endorfines vrij, die gevoelens van geluk en euforie veroorzaken. Studies hebben aangetoond dat lichaamsbeweging zelfs de symptomen van klinisch depressieve patiënten kan verlichten. Om deze reden bevelen artsen aan dat mensen die lijden aan een depressie of angst (of mensen die zich alleen maar blauw voelen) in voldoende tijd op de sportschool zitten. In sommige gevallen kan lichaamsbeweging net zo effectief zijn als antidepressiva bij de behandeling van depressie. Maak je geen zorgen als je niet bepaald het type rat van de sportschool bent - als je een paar keer per week een paar dagen per week een fijne buzz krijgt, kun je de algehele stemming meteen verbeteren.

 5. 3. Verbeter het zelfvertrouwen Spring op de loopband en zie er (en nog belangrijker) uit als een miljoen dollar. Op een zeer basaal niveau kan fysieke fitheid het gevoel van eigenwaarde vergroten en het positieve zelfbeeld verbeteren. Ongeacht gewicht, grootte, geslacht of leeftijd, oefening kan iemands perceptie van zijn of haar aantrekkelijkheid, dat wil zeggen eigenwaarde, snel verhogen. Hoe is dat voor het voelen van de (zelf) liefde?

 6. 4. Geniet van het buitenleven Voor een extra boost van zelfliefde, neem je die workout buiten. Trainen in de buitenlucht kan het zelfvertrouwen nog meer vergroten. Vind een outdoor workout die bij je stijl past, of het nu gaat om bergbeklimmen, wandelen, een kano huren of gewoon joggen in het park. Bovendien kan al dat vitamine D dat je hebt opgedaan door het zonnebaden (natuurlijk tijdens het dragen van zonnebrandcrème) de kans op depressieve symptomen verminderen. Waarom een ​​spadag boeken wanneer een beetje frisse lucht en zonneschijn (en lichaamsbeweging) wonderen kunnen doen voor zelfvertrouwen en geluk?

 7. 5. Voorkom cognitieve achteruitgang Het is onaangenaam, maar het is waar - naarmate we ouder worden, worden onze hersenen een beetje ... wazig. Terwijl veroudering en degeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer de hersencellen doden, krimpt de noggin in feite, waardoor veel belangrijke hersenfuncties verloren gaan. Hoewel lichaamsbeweging en een gezond dieet de ziekte van Alzheimer niet kunnen 'genezen', kunnen ze de hersenen helpen tegen cognitieve achteruitgang die begint na 45 jaar. Trainen, vooral tussen de 25 en 45 jaar, stimuleert de chemische stoffen in de hersenen die degeneratie ondersteunen en voorkomen van de hippocampus, een belangrijk deel van de hersenen voor geheugen en leren.

 8. 6. Angst verlichten Snel Q A: Wat is beter om angst te verlichten - een warm bubbelbad of een jog van 20 minuten? Je zult misschien verbaasd zijn over het antwoord. De warme en pluizige chemicaliën die vrijkomen tijdens en na het sporten kunnen mensen met angststoornissen helpen kalmeren. Door op de baan of loopband te springen voor wat aerobe oefeningen van matige tot hoge intensiteit (intervallen, iemand?) Kan de gevoeligheid voor angst verminderen. En we dachten dat intervallen gewoon een goede manier waren om calorieën te verbranden!

 9. Trainen kan positieve effecten hebben tot ver buiten de sportschool (en het strandseizoen). Zelfvertrouwen krijgen, uit een funk komen en zelfs slimmer denken zijn enkele van de motivaties om regelmatig tijd te nemen voor lichaamsbeweging.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407