Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


15 Reden competitieve sporten zijn geweldig voor kinderen (die niets te maken hebben met winnen)

Ik wed dat je geen idee had hoe Quinoa eruitziet als het groeit

 1. 12. Concurrentie leert toewijding. Er is een gezegde dat zegt: "Succesvolle mensen doen de dingen die niet-succesvolle mensen niet willen doen. Dat is waarom ze succesvol zijn." Het opbouwen van de gewoonte van commitment is een prachtig bijproduct van betrokkenheid bij competitieve sporten.

 2. 13. Concurrentie geeft ons een andere gemeenschap. Wanneer u deel uitmaakt van een team, bevindt u zich in een netwerk van leeftijdsgenoten en volwassenen die dezelfde interesses en waarden hebben als de uwe. Het is altijd geweldig om een ​​ander dorp in je leven of dat van je kind te hebben.

 3. 14. Competitie biedt mogelijkheden om te reizen. Misschien is het gewoon in jouw staat, of misschien is het nationaal of zelfs internationaal. Maar deel uitmaken van een competitief team geeft ons vaak de mogelijkheid om plaatsen te bezoeken en te communiceren met mensen die elkaar anders misschien niet zouden ontmoeten.

 4. 15. Concurrentie zorgt ervoor dat kinderen beter presteren op school. Gegevens tonen aan dat middelbare scholieren die sporten minder snel afhaken. Bovendien is deelname aan sport ook in verband gebracht met het voltooien van meer jaren onderwijs en consequent hogere cijfers op school. Niet verwonderlijk dat de discipline en het stellen van doelen die worden geleerd in competitieve sporten helpt op school.

 5. Natuurlijk kunnen veel van deze 15 voordelen ook op andere manieren worden bereikt, waaronder niet-competitieve sporten, kunst of op geloof gebaseerde activiteiten. Desalniettemin twijfel ik er niet aan dat, wanneer het doelbewust en qua ontwikkeling geschikt is en de behoeften van de kinderen ver voor winnen, competitieve sporten een geweldige ervaring voor kinderen kunnen en moeten zijn.

 6. Meer focus op het proces en minder bezorgdheid over het resultaat maakt competitiesport een karakterontwikkelend en gelukkig onderdeel van de kindertijd.

 7. Om te concurreren of niet te concurreren? Dat is echt een vraag als het gaat om jeugdsporten.

 8. Waarom zouden kinderen moeten concurreren? Is concurrentie goed voor hen? Is het nodig om hen voor te bereiden op hun volwassen leven?

 9. Ik denk niet dat concurrentie goed of slecht is. Het is gewoon zo. Het is eerder hoe we erover denken en ermee omgaan het maakt het goed of slecht. Hoeveel we benadrukken het belang van concurrentie die het een grotere ruimte in ons leven geeft dan het verdient. En als we winnen als het belangrijkste doel van jeugdsport beschouwen, dan is competitie giftig.

 10. Ik schrijf ook niet de overtuiging toe dat concurrentie kinderen ertoe brengt de 'echte wereld' te ervaren. Het is mijn ervaring dat concurrentie niet zo overheersend is in de "echte" wereld als mensen het beschouwen. Succes is geen zero-sum game. Er is voldoende ruimte voor meer dan één persoon, product of bedrijf om als succesvol te worden beschouwd en de waarheid is dat de "beste" vaak subjectiever dan objectief is. Trouwens, de meest bruikbare vorm van competitie die ik in mijn leven heb meegemaakt, is de competitie die ik in mezelf heb om de beste versie van mezelf te zijn die ik kan zijn. Niemand anders hoeft de score bij te houden om mijn voortgang te meten.

 11. Dat gezegd hebbende, ik geloof oprecht dat er een plaats is voor competitie in het leven van kinderen, een die hen geweldige levenslessen kan leren.

 12. Dus hier zijn mijn 15 redenen waarom concurrentie ervaren goed is voor kinderen:

 13. 1. Concurrentie drijft ons om sneller te leren en op een hoger niveau te presteren. Wanneer de ontmoeting in aantocht is, werken we harder en sneller. Als we een spel spelen, duw dan wat harder. Daarbij verrassen we onszelf van wat we kunnen bereiken.

 14. 2. Competitie leert ons om ons best te doen. Score bijhouden geeft ons extra motivatie om ons best te doen. We streven naar uitmuntendheid als we concurreren.

 15. 3. Competitie leert ons onze zenuwen te beheersen. Wanneer iets buiten onze comfortzone valt of ons dwingt om te presteren, is het normaal om van binnen fluttery te voelen. Concurrentie brengt die vlinders naar buiten, dus we kunnen eraan werken om ze te beheren. Een eigenschap die we bij ons kunnen dragen bij het afleggen van examens, sollicitatiegesprekken en het geven van presentaties. 4. Concurrentie hoeft niet te worden gevreesd. Kinderen zijn vaak bang voor concurrentie, waardoor het iets enger of belangrijker wordt dan het zou moeten zijn. Als ze concurreren, realiseren ze zich dat het toch niet zo eng was.

 16. 5. Concurrentie leert ons risico's te nemen. Zodra we ons realiseren dat concurrentie geen angstaanjagende zaak is, kunnen we risico's nemen. We kunnen ons zelfvertrouwen ontwikkelen om dingen te doen die moeilijk of ongemakkelijk zijn.

 17. 6. Concurrentie leert ons om te gaan wanneer dingen niet onze kant opgaan. Soms werk je hard en verlies je nog steeds. Soms win je maar presteerde je nog steeds niet zoals je wilde. We leren veerkracht en gruis op deze momenten. Veerkracht en gruis zijn twee eigenschappen die zeker essentieel zijn in de volwassenheid.

 18. 7. Competitie helpt ons met het stellen van doelen. Hoewel het stellen van doelen en het maken van een plan om ze te bereiken buiten de concurrentie kan worden gedaan, helpt concurrentie om deadlines en voortgangscontroles op onze doelen te bieden.

 19. 8. Competitie leert ons om volgens regels te spelen. Leren werken binnen regels en strategieën ontwikkelen om die regels in ons voordeel te gebruiken zijn geweldige dingen die concurrentie leert.

 20. 10. Competitie is leuk. De meeste mensen houden van games. Ze hebben plezier om ze te spelen. Deel uitmaken van een team geeft ons het gevoel dat we erbij horen. Correct genomen is competitie leuk voor kinderen.

 21. 11. Concurrentie kan zelfvertrouwen opbouwen. Eigenwaarde kan niet aan kinderen worden gegeven; ze moeten het verdienen. Concurrentie is een manier waarop kinderen zelfvertrouwen verdienen. Wanneer je een talent ontwikkelt en hard werkt voor een resultaat, voelt het geweldig. Wanneer je faalt en leert dat terug kan stuiteren, voel je je zelfverzekerder omdat je begrijpt dat je veerkracht hebt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407