Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


19 redenen waarom Latijns-Amerikanen naar de VS komen die niets te maken hebben met de Amerikaanse droom

Algemene Vergadering

 1. De conventionele wijsheid zegt dat de meeste Latijns-Amerikaanse migranten die naar de Verenigde Staten komen, op zoek zijn naar een beter leven, geïnspireerd door de 'American Dream'. En het is moeilijk te ontkennen dat daar veel waarheid in zit.

 2. Maar er is nog een andere kant aan het verhaal - mensen verlaten Latijns-Amerika omdat het leven daar heel moeilijk kan zijn. Armoede, politieke instabiliteit en terugkerende financiële crises werken vaak samen om het Latijns-Amerikaanse leven uitdagender te maken dan in de VS, een rijk land met veel kansen op werk.

 3. Aan de noordkant van de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico, is het gemakkelijk om Latijns-Amerika te zien als een andere wereld, geïsoleerd van de Verenigde Staten. Maar de waarheid is dat de Amerikaanse regering het leven in Latijns-Amerika historisch gezien moeilijker heeft gemaakt door democratisch gekozen regeringen omver te werpen, wreedheden te financieren en handelsbeleid te stimuleren dat de Latijns-Amerikaanse industrieën ondermijnt en klappen toebrengt aan lokale economieën. Misschien in plaats van muren te bouwen, moeten de Verenigde Staten zich richten op een betere buur.

 4. Hier zijn 19 manieren waarop de Amerikaanse regering immigratie heeft gestimuleerd door het leven in Latijns-Amerika moeilijker te maken.

 5. CORRECTIE: In een eerdere versie van dit artikel werd verkeerd vermeld dat de regering Nixon de Argentijnse militaire dictatuur in 1976 steunde. In feite was het de regering Gerald Ford. Een vorige versie verklaarde ook dat de dictatuur van Pinochet "decennia" duurde in plaats van "bijna twee decennia."

 6. De conventionele wijsheid zegt dat de meeste Latijns-Amerikaanse migranten die naar de Verenigde Staten komen, op zoek zijn naar een beter leven, geïnspireerd door de 'American Dream'. En het is moeilijk te ontkennen dat daar veel waarheid in zit.

 7. Maar er is nog een andere kant aan het verhaal - mensen verlaten Latijns-Amerika omdat het leven daar heel moeilijk kan zijn. Armoede, politieke instabiliteit en terugkerende financiële crises werken vaak samen om het Latijns-Amerikaanse leven uitdagender te maken dan in de VS, een rijk land met veel kansen op werk.

 8. Aan de noordkant van de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico, is het gemakkelijk om Latijns-Amerika te zien als een andere wereld, geïsoleerd van de Verenigde Staten. Maar de waarheid is dat de Amerikaanse regering het leven in Latijns-Amerika historisch gezien moeilijker heeft gemaakt door democratisch gekozen regeringen omver te werpen, wreedheden te financieren en handelsbeleid te stimuleren dat de Latijns-Amerikaanse industrieën ondermijnt en klappen toebrengt aan lokale economieën. Misschien in plaats van muren te bouwen, moeten de Verenigde Staten zich richten op een betere buur.

 9. Hier zijn 19 manieren waarop de Amerikaanse regering immigratie heeft gestimuleerd door het leven in Latijns-Amerika moeilijker te maken.

 10. CORRECTIE: In een eerdere versie van dit artikel werd verkeerd vermeld dat de regering Nixon de Argentijnse militaire dictatuur in 1976 steunde. In feite was het de regering Gerald Ford. Een vorige versie verklaarde ook dat de dictatuur van Pinochet "decennia" duurde in plaats van "bijna twee decennia."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407