Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


20 mensen gearresteerd voor het vervalsen van Cubaans burgerschap om immigratievoordelen te krijgen (VIDEO)

De echte reden dure pastasmaak smaakt beter dan de goedkope dingen

 1. Cubaan zijn heeft zijn voordelen in de Verenigde Staten, en sommigen zijn blijkbaar bereid om tot $ 20.000 te betalen om er een te worden - althans op valse papieren.

 2. Federale autoriteiten hebben woensdag de arrestaties aangekondigd van 20 mensen die naar verluidt betrokken waren bij een wijdverbreid immigratieplan waarin de meeste ten onrechte beweerden Cubanen te zijn om legaal verblijf in de Verenigde Staten te krijgen.

 3. Ambtenaren noemen de regeling een nieuwe trend in immigratiefraude, voornamelijk in Zuid-Florida vanwege de grote Cubaanse bevolking. Van de gearresteerden hadden er 16 adressen in de provincies Broward of Miami-Dade en de meeste kwamen illegaal het land binnen, zeiden ambtenaren.

 4. "Fraude kan niet de basis vormen voor het nastreven van de Amerikaanse droom", aldus de Amerikaanse advocaat Wifredo A. Ferrer, die het zuidelijke district van Florida vertegenwoordigt. "Door immigratiefraude te plegen, probeerden deze beklaagden het immigratiesysteem en degenen die wettig naar dit land immigreren te bedriegen."

 5. Volgens de federale wet aangenomen in reactie op het regime van Fidel Castro, komen Cubanen die Amerikaanse bodem bereiken en raken automatisch in aanmerking voor het verkrijgen van legaal verblijf na een jaar en één dag, en mogen ze hier legaal wonen en werken . Immigranten uit andere landen moeten vaak jaren, zo niet tientallen jaren wachten om in aanmerking te komen voor Amerikaans verblijf, terwijl anderen hier niet mogen wonen.

 6. Sommige van de gearresteerden kwamen deze week voornamelijk uit Midden- en Zuid-Amerika, waaronder Argentinië, Costa Rica, Venezuela en Mexico, zeiden speciale agent Alysa D. Erichs, hoofd van de Amerikaanse immigratie en Homeland Security Investigations van de douanehandhaving in Zuid-Florida.

 7. Het bureau begon, samen met verschillende andere federale onderzoekers, licht te werpen op de immigratiefraude in augustus, toen ze Operatie Havana Gateway aftrap. Naast de 20 mensen die deze week werden gearresteerd, leverde de operatie sinds augustus 14 andere verdachten op.

 8. Hoewel de autoriteiten zeggen dat het onduidelijk is hoeveel mensen illegaal een verblijfsvergunning hebben verkregen via deze regeling, zeggen ze dat er lokaal honderden gevallen kunnen zijn waarvan ze zich niet bewust zijn.

 9. En ze zeggen dat er nog veel meer zaken zijn in de rest van de Verenigde Staten, waaronder staten in het zuidwesten, waar sommigen de Amerikaans-Mexicaanse grens zijn overgestoken en beweren Cubanen te zijn, zei Erichs.

 10. "We zeggen nu dat we achter deze gevallen aan gaan," zei Erichs. "Deze arrestaties moeten een duidelijk signaal afgeven dat we ons zullen richten op iedereen die op frauduleuze wijze immigratievoordelen probeert te verkrijgen."

 11. Van de gearresteerden deze week waren twee verdachten - Luis Enrique Legon Mena, 44, van Miramar, en Miriam Licea, 57, van Miami - naar verluidt verkopers die nep-Cubaanse geboorte hebben gemaakt en verkocht certificaten en paspoorten.

 12. Mean en Licea, die onafhankelijk van elkaar opereerden, worden tot 20 jaar in de federale gevangenis geconfronteerd, zeiden ambtenaren.

 13. De andere 18 gearresteerden worden ervan beschuldigd de hulp van verschillende verkopers te zoeken, volgens gerechtelijke documenten. De klanten, die tussen de $ 1.000 en $ 20.000 betaalden, gebruikten valse documenten om een ​​verblijfsvergunning aan te vragen, meestal een groene kaart genoemd, zeiden de autoriteiten. Ze worden geconfronteerd met maximaal 10 jaar in de federale gevangenis en vervolgens deportatie.

 14. De meeste gearresteerden verschenen deze week voor het eerst in federale rechtbanken in Broward en Miami-Dade.

 15. Bij een kantoorgebouw op woensdag, vertoonden agenten bewijsmateriaal dat was geconfisqueerd uit eerdere vergelijkbare gevallen.

 16. De documenten bevatten valse Cubaanse geboortecertificaten en authentieke die door fraude zijn verkregen. Ook werd een Cubaans paspoort en vellen getoond met "officiële" blauwe stempels die naar verluidt door Cubaanse overheidsfunctionarissen werden gebruikt om dergelijke documenten te authenticeren.

 17. In een typisch schema maken leveranciers valse geboortecertificaten of verkrijgen ze op de een of andere manier blanco certificaten van Cuba. De leveranciers werken hoofdzakelijk via mond-tot-mondreclame.

 18. Degenen die illegaal verblijf zoeken, betalen doorgaans een aanbetaling aan een verkoper voor dergelijke nepdocumenten. De documenten worden vervolgens gebruikt om een ​​verblijfsvergunning aan te vragen. Na een jaar en een dag te hebben gewacht, doorloopt de aanvrager vervolgens een screeninggesprek met de federale autoriteiten.

 19. Gedistribueerd door MCT Information ServicesDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407