Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


22e-eeuwse filantropie: hoog rendement, hoge leverage

Gebakken weegbree salade

 1. De vlucht van SpaceShipOne was in twee opzichten baanbrekend. Ten eerste heeft het door de lancering van een geheel nieuwe industrie van particuliere ruimtevaart duidelijk aangetoond dat niet-door de overheid gesponsorde ruimtevaart haalbaar en praktisch was. Ten tweede onderstreepte het dat grote aanmoedigingsprijzen zeer effectieve hulpmiddelen zijn om creativiteit te stimuleren, investeringen te stimuleren en innovatieve en unieke antwoorden te geven op uitdagende problemen.

 2. De werkelijk unieke innovatie van de X PRIZE Foundation op het gebied van filantropie heeft de aandacht en de steun getrokken van veel vooruitstrevende, resultaatgerichte veranderingsmakers. Larry Page, mede-oprichter en president van Google zegt het beste: "Het succes dat de X PRIZE Foundation tot nu toe met minimale middelen heeft bereikt, is verbazingwekkend. Het is het soort hefboom waarnaar we allemaal op zoek zijn. Het X PRIZE-model heeft enorme potentieel om innovatie te ontsluiten rond de grote uitdagingen die voor ons allemaal belangrijk zijn. " Page is lid geworden van de X PRIZE Foundation Board of Trustees om de organisatie te helpen veranderen in een prijzeninstituut van wereldklasse.

 3. De X PRIZE Foundation is nu van plan om de komende jaren $ 250 - $ 500 miljoen aan prijzen te lanceren. Onze bewezen expertise in het identificeren van de belangrijkste belemmeringen voor vooruitgang - of er nu geen gevestigde commerciële markten zijn of de behoefte aan technologische vooruitgang - kwalificeert ons op unieke wijze om het stimuleringsprijsmodel uit te breiden naar andere belangrijke domeinen die wij structureel, cultureel, economisch of technologisch stagneert.

 4. Op 4 oktober 2006 kondigde X PRIZE Foundation de lancering aan van haar tweede prijs - de Archon X PRIZE van $ 10 miljoen voor Genomics. Ons doel is om de kosten aanzienlijk te verlagen en de snelheid van menselijke genoomsequencing te verhogen. Deze prestatie zal een nieuw tijdperk van gepersonaliseerde, voorspellende en preventieve geneeskunde ontketenen, en uiteindelijk de medische zorg transformeren van reactief naar proactief.

 5. We onderzoeken momenteel prijzen in andere belangrijke verticale sectoren: onderwijs, life sciences, exploratie, wereldwijd ondernemerschap (armoede), energie en het milieu.

 6. Het is niet onredelijk om te voorspellen dat met 10 - 15 succesvolle X PRIJZEN van in totaal meer dan $ 250 miljoen, de gecombineerde investering door de concurrerende teams meer dan $ 2,5 miljard zal bedragen, wat op zijn beurt zal resulteren in meer dan $ 25 miljoen miljard in industrieontwikkeling en sociaal voordeel. Dit is uiteindelijk het doel van de X PRIZE Foundation - het beste van filantropie en ondernemerschap combineren om een ​​beter, efficiënter mechanisme voor wereldveranderingen te produceren.

 7. Dus u probeert kanker te bestrijden, armoede op te lossen, kinderen op te voeden ... de grote uitdagingen van onze dag op te lossen. Hoe wilt u ervoor zorgen dat uw filantropische donatie daadwerkelijk werd gebruikt om de door u gekozen uitdaging op te lossen? Niet om pogingen tot een oplossing te financieren, niet om ideeën te financieren, maar om DE oplossing te financieren die in geschiedenisboeken bekend stond als een cruciaal moment waarop een hardnekkig probleem werd overwonnen.

 8. Wacht even, het wordt beter dan dat. Wat als uw donatie ervoor zorgde dat anderen op uw wagentje springen en 10 - 50 keer zoveel geld uitgeven aan het probleem? Het is geen fantasie; het is de economische realiteit van stimulans "X PRIJZEN" - een zeer efficiënte en zeer leveraged manier om filantropische doelstellingen te bereiken ... Maar daarover later meer.

 9. Er is een groeiende trend om filantropie resultaatgerichter en efficiënter te maken. Succesvolle ondernemers vertalen hun zakelijke kennis naar filantropische ondernemingen die de taal van de bedrijfswereld spreken: risicokapitaal, ROI, open informatie. Filantropieën zoals Google.org en de Skoll Foundation veranderen .com-succesverhalen in .org-ondernemingen die dividenden betalen in sociaal voordeel - kapitalisme voor het welzijn van de mensheid.

 10. Het doel van deze nieuwe generatie "filantropers" is om het beste rendement te halen op elke liefdadige dollar. Hiertoe komt een historisch bewezen succesmechanisme weer tevoorschijn - de 'aanmoedigingsprijs'. [! 6311 => 1140 = 1!

 11. Grote stimuleringsprijzen doorbreken markt- en overheidsknelpunten. Ze reiken over nationale en disciplinaire grenzen heen en trekken het intellectuele en financiële kapitaal aan dat nodig is om doorbraken te bereiken door innovatie. Publieke wedstrijden bepalen de houding van het publiek en stimuleren innovatie.

 12. Een aanmoedigingsprijs voor het bereiken van een specifiek doel stimuleert ondernemersinvesteringen die een 10x - 50x rendement op de beurs opleveren, en ten minste 100x in vervolginvesteringen en sociale voordelen. Het biedt stichtingen en filantropen de mogelijkheid om conventionele geefstrategieën aan te vullen met risicovolle, zeer efficiënte, zeer leveraged benaderingen. Het beste van alles, portemonnees worden alleen betaald voor succes.

 13. Prijzen zijn ook ongelooflijk bevrijdend voor de concurrenten. In tegenstelling tot een beurs legt een prijs geen budgetten, rapportagevereisten of overhead op. Het bevrijdt ondernemers van de beperkingen die ze het meest beperken. Er staat: "Het kan me niet schelen waar je vandaan komt, waar je naar school bent geweest, of je ooit een overheidssubsidie ​​hebt gekregen ... Als je het doel bereikt, win je en krijg je het geld."

 14. Door duidelijk vooraf een finishlijn te definiëren, produceren prijzen indirect baanbrekende resultaten. Mensen stoppen met vragen: "kan het?" en begin te denken "hoe zullen we de eerste zijn om het te doen?" In het jargon van de wetenschap vindt een paradigmaverschuiving plaats. Grenzen worden slechts uitdagingen en barrières worden plotseling breekbaar. Plots is het niet langer een kwestie van "als" maar eerder "wanneer?"

 15. Geïnspireerd door de Orteig-prijs werd de X-PRIJS in 1996 aangekondigd om een ​​doorbraak in de ruimtevaart te stimuleren door een prijs van $ 10 miljoen aan te bieden aan het eerste particulier gefinancierde team dat een voertuig met drie passagiers kon bouwen en vlieg het binnen twee weken twee keer 100 kilometer de ruimte in. Zoals het later werd genoemd, inspireerde de Ansari X PRIJS voor Suborbital Spaceflight 26 teams uit zeven landen om te concurreren en meer dan $ 100 miljoen te investeren in het nastreven van de $ 10 miljoen beurs. Op 4 oktober 2004 werd de Ansari X PRIJS uitgereikt aan Mojave Aerospace Ventures (Burt Rutan ondersteund door Paul Allen) en zijn SpaceShipOne, het begin van de persoonlijke revolutie in de ruimtevaart en een renaissance in prijsfilantropie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407