Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


3 springkruiden om uw spijsvertering te stimuleren

Weedy wonderen

 1. Ons lichaam kan traag en een beetje overweldigd voelen door de tijd dat de winter zich terugtrekt en de lentezon ons aanmoedigt om naar buiten te gaan.

 2. Terwijl het zwaardere voedsel van de koudere maanden plaatsmaakt voor de eerste verse groenten van de lente, kunnen die groene groenten ons lichaam helpen zich gereed te maken om te bewegen en ons spijsverterings- en lymfestelsel op te starten voor een levendige seizoen vooruit.

 3. Maar u hoeft niet naar de supermarkt te gaan om uw lommerrijke oplossing te krijgen: enkele van de meest voedzame en smakelijke greens groeien waarschijnlijk net buiten uw deur.

 4. Wilde, onkruidige planten zoals brandnetels, meeldauw en paardenbloem worden traditioneel gebruikt om de lymfe te helpen bewegen, een gezonde spijsvertering aan te moedigen en ervoor te zorgen dat het lichaam na een lange winter toegang heeft tot kritische sporenmineralen. .

 5. Terwijl de meesten van ons niet langer afzien van verse groenten voor het winterseizoen, kunnen onze lichamen toch profiteren van de ondersteunende voeding van wilde groenten in de lente.

 6. Deze planten groeien vaak in tuinen of tuinen en zijn ook vaak te vinden op uw lokale boerenmarkt. Als je ervoor kiest om ze zelf te verzamelen, zorg er dan voor dat je de planten goed hebt geïdentificeerd en dat je ze oogst uit een schone omgeving, weg van drukke wegen, afvoer en oude bouwplaatsen.

 7. Brandnetels - ja, het stekende soort dat u over het algemeen probeert te vermijden - zijn een voedingskrachtcentrale en een van de beste wilde onkruiden die u in uw lentedieet kunt opnemen. Vanwege hun gierige aard zijn brandnetels niet geschikt om rauw te eten, en handschoenen worden aanbevolen voor het verzamelen en hanteren.

 8. Maar zodra je ze een snelle duik in wat kokend water geeft - 45 tot 60 seconden volstaan ​​- de brand is geneutraliseerd en je brandnetels zijn klaar om te eten.

 9. Een van de beste manieren om van dit stekende genot gebruik te maken, is om pesto te maken. Bekijk hieronder een heerlijk recept voor brandnetelpesto.

 10. Deze eenvoudige, stervormige bloem is een van de eerdere voorjaarsgroen. Als je een tuinman bent, heb je in het verleden misschien geprobeerd om kuikens uit te roeien. Maar dit jaar, eet het gewoon op!

 11. Chickweed is een zacht verkoelend, bevochtigend en ontstekingsremmend kruid dat de lymfevloeistof in uw lichaam helpt te bewegen na de lange winter.

 12. Het zit boordevol krachtige mineralen zoals calcium, magnesium en zink en smaakt het beste rauw voor de bloei of zacht gekookt nadat de bloemen verschijnen.

 13. Probeer wat verse kippenmuur op een broodje te strooien of meng het in het recept van de brandnetelpesto hieronder.

 14. Als u het hele seizoen van de voordelen van verse kippenmuur wilt genieten, probeer dan de jonge groenten te persen en het sap in ijsblokjes te vriezen. Deze kunnen worden toegevoegd aan soepen, smoothies en je waterfles voor een voedzame boost.

 15. In de kruidengeneeskunde wordt de bittere smaak als een essentieel onderdeel van de spijsvertering beschouwd. Heb je ooit een aperitief gedronken voordat je ging eten? Die bittere smaak laat je spijsvertering weten dat voedsel onderweg is en helpt je om je hele kanaal voor te bereiden op voeding.

 16. Gelukkig voor ons, paardenbloem is een overvloedige bittere groen die wacht om te worden opgegeten. Paardebloem krijgt zo'n slechte rap voor het opduiken waar het niet gewenst is, maar zijn vasthoudendheid is de perfecte reden om het in uw lentedieet op te nemen. [! 100260 => 1140 = 1!

 17. Als bonus kun je ook paardenbloembloemen slaan en bakken. Ze hebben niet het bittere voordeel van de bladeren, maar ze zijn zeker lekker.

 18. Als u op zoek bent naar een eenvoudige, smakelijke manier om van lentegroenen te genieten en de gezonde voordelen te plukken, is dit pesto-recept een van mijn favorieten.

 19. Brandnetelpesto is een heerlijke spread voor broodjes en kan worden gebruikt als saus voor pasta, vis of kip. Bevries eventuele restjes tot 3 maanden.

 20. Sarah M. Chappell is klinisch kruidkundige, schrijver en docent gevestigd in Asheville, North Carolina. Wanneer ze geen alcoholvrije kruidenremedies maakt of deelt hoe tarot te gebruiken als hulpmiddel voor zelfzorg, houdt ze van breien, spelen met haar reddingspitbull en posten op Instagram.

 21. Ons lichaam kan traag en een beetje overweldigd voelen door de tijd dat de winter zich terugtrekt en de lentezon ons aanmoedigt om naar buiten te gaan.

 22. Terwijl het zwaardere voedsel van de koudere maanden plaatsmaakt voor de eerste verse groenten van de lente, kunnen die groene groenten ons lichaam helpen zich gereed te maken om te bewegen en ons spijsverterings- en lymfestelsel op te starten voor een levendige seizoen vooruit.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407