Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


3 voordelen van alternatieve investeringen

Aanpassen aan de aandelenmarkt

 1. Alternatieve beleggingen vereisen vaak een zekere mate van geduld, omdat veel van deze activa de liquiditeit missen die inherent is aan de openbare markten. Er zijn echter verschillende voordelen verbonden aan een langetermijnbenadering door te investeren in illiquide alternatieven. Vrijwel alles wat niet onder de definitie van traditionele aandelen en obligaties valt, kan losjes worden gecategoriseerd als alternatieve beleggingen. De meest voorkomende illiquide alternatieve beleggingen waar velen bekend mee zijn, zijn risicokapitaal, private equity, hedgefondsen en vastrentende producten.

 2. Alternatieve beleggingen nemen sinds 2005 toe naarmate meer investeerders en financiële adviseurs zijn begonnen met het verkennen van beleggingsopties buiten traditionele aandelen en obligaties. Uit een rapport van McKinsey Company blijkt dat de wereldwijde AUM van alternatieve beleggingen de afgelopen 8 jaar tussen 2005 en 2013 met 119% is gestegen. Hier zijn drie voordelen van beleggen in illiquide alternatieve beleggingen.

 3. (1) Beperk de marktvolatiliteit Alternatieve activa dempen vaak de marktvolatiliteit die aanwezig is in meer traditionele beleggingen zoals die op de openbare markten. Dit wordt bereikt door te beleggen in activaklassen zoals private equity met een lage correlatie met de markten.

 4. Beleggers hebben maar al te vaak de neiging om haastig te reageren wanneer markten verzuren, omdat ze over het algemeen niet in staat zijn de onderliggende oorzaken van deze volatiliteit volledig te begrijpen. De lange lock-up periodes van alternatieve beleggingen verminderen preventieve reacties op risico's en creëren een natuurlijke hedge tegen de bijziende knikreacties van de gemiddelde belegger. Op angst gebaseerde verkoop en gedragsmatig beleggen worden getemperd door de illiquiditeit die aanwezig is in veel alternatieve beleggingen.

 5. (2) Lagere transactiekosten Investeren op korte termijn vereist vaak grote hoeveelheden omzet, wat leidt tot hoge transactiekosten. Hoewel beleggen op korte termijn soms een hoog rendement oplevert, worden veel van deze voordelen gecompenseerd door de kosten die gepaard gaan met het handhaven en opnieuw in evenwicht brengen van een portefeuille. Het is vaak moeilijk om een ​​model te maken om een ​​efficiënte portefeuille te genereren voor maximaal rendement en tegelijkertijd de hoge transactiekosten te beperken.

 6. Alternatieve investeringen hebben vaak hogere kosten vooraf dan andere traditionele investeringen, maar dit wordt verbeterd door het feit dat deze investeringen doorgaans niet onderhevig zijn aan hoge omzet en lopende onderhouds- en transactiekosten.

 7. (3) Belastingvoordelen Hoewel niet uniek voor alternatieve beleggingen, hebben langetermijninvesteringen (langer dan 12 maanden) bepaalde belastingvoordelen. Deze beleggingen op langere termijn zijn onderworpen aan vermogenswinstbelasting op lange termijn, die lager is dan de belastingen op beleggingen op korte termijn. Bovendien wordt vermogenswinstbelasting meestal alleen geheven over gerealiseerde meerwaarden. Als gevolg van de langere bewaartermijnen van illiquide alternatieven, kunnen deze beleggingen zich indekken tegen vermogenswinstbelastingen op korte termijn. Raadpleeg uw financieel adviseur en / of belastingadviseur om te bepalen welke beleggingen het meest geschikt zijn voor uw portefeuille en langetermijnbeleggingsstrategie.

 8. Disclaimer: deze podcast is geen aanbod met investeringsmogelijkheden of beleggingsadvies. Alle investeringsbeslissingen moeten worden genomen na overleg met uw financieel adviseur.

 9. Alternatieve beleggingen vereisen vaak een zekere mate van geduld, omdat veel van deze activa de liquiditeit missen die inherent is aan de openbare markten. Er zijn echter verschillende voordelen verbonden aan een langetermijnbenadering door te investeren in illiquide alternatieven. Vrijwel alles wat niet onder de definitie van traditionele aandelen en obligaties valt, kan losjes worden gecategoriseerd als alternatieve beleggingen. De meest voorkomende illiquide alternatieve beleggingen waar velen bekend mee zijn, zijn risicokapitaal, private equity, hedgefondsen en vastrentende producten.

 10. Alternatieve beleggingen nemen sinds 2005 toe naarmate meer investeerders en financiële adviseurs zijn begonnen met het verkennen van beleggingsopties buiten traditionele aandelen en obligaties. Uit een rapport van McKinsey Company blijkt dat de wereldwijde AUM van alternatieve beleggingen de afgelopen 8 jaar tussen 2005 en 2013 met 119% is gestegen. Hier zijn drie voordelen van beleggen in illiquide alternatieve beleggingen.

 11. (1) Beperk de marktvolatiliteit Alternatieve activa dempen vaak de marktvolatiliteit die aanwezig is in meer traditionele beleggingen zoals die op de openbare markten. Dit wordt bereikt door te beleggen in activaklassen zoals private equity met een lage correlatie met de markten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407