Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


30 verrassende voordelen van kruidnagelolie

30 verrassende voordelen van kruidnagelolie

 1. De gezondheidsvoordelen van kruidnagelolie omvatten de behandeling van verschillende huidproblemen, kiespijn, indigestie, hoest, astma, hoofdpijn, stress en bloedonzuiverheden. De voordelen kunnen worden toegeschreven aan de verdovende, antimicrobiële, antischimmel, antiseptische, antivirale, afrodisiacum en stimulerende eigenschappen. Het belangrijkste en meest voorkomende gebruik van kruidnagelolie is in de tandverzorging. Verschillende soorten tandpasta, mondwater en mondverzorgingsmedicijnen bevatten deze olie als belangrijk ingrediënt.

Wat is kruidnagelolie?

 1. Kruidnagelolie wordt gewonnen uit de gedroogde bloemknoppen van kruidnagel (Eugenia caryophyllata). Het heeft tal van geneeskrachtige eigenschappen en wordt lokaal gebruikt voor pijnverlichting. De olie is rijk aan plantaardige fenylpropanoïden, met als belangrijkste stof eugenol. De andere bioactieve verbindingen omvatten thymol, carvacrol en cinnamaldehyde. De kleur van kruidnagelolie varieert van lichtgeel tot goudbruin. Het heeft een kruidige geur, vergelijkbaar met die van kruidnagel. De olie wordt ook vaak gebruikt als geur- en smaakstof.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Hoewel kruidnagelolie vooral bekend is vanwege tandheelkundige zorg, zijn de voordelen niet beperkt. Deze krachtige olie kan op verschillende manieren wonderen voor je doen.

Behandelt acne

 1. Kruidnagelolie wordt vaak aanbevolen voor acne-patiënten omdat het krachtige antimicrobiële eigenschappen heeft. Onderzoek toont aan dat de olie Staphylococcus-bacteriën kan remmen, die acne-uitbraken, puistjes, steenpuisten, huiduitslag, huiduitslag, blaren, impetigo en Staphylococcus-verbrande huidsyndroom kunnen veroorzaken.

 2. Om acne te behandelen, kunt u een paar druppels kruidnagelolie mengen met 1 eetlepel kokosolie of jojoba-olie en dit met behulp van een watje op het ontstoken gebied aanbrengen. Je kunt ook 2-3 druppels olie mengen met 1 theelepel rauwe honing en dit aanbrengen. Spoel het af zodra het droog is.

Huidverzorging

 1. Eugenol in kruidnagelolie heeft verjongende en stimulerende eigenschappen, die de bloedtoevoer naar de huid kunnen vergroten en er stralend uit kunnen laten zien. Je vindt het in veel producten voor het verminderen van de effecten van veroudering, zoals rimpels, slappe huid en vlekken.

 2. Kruidnagelolie kan thuis worden gemengd met drageroliën en worden gebruikt als een gezichtswas en een natuurlijke vochtinbrengende crème. Het kan ook worden gebruikt om wratten, gordelroos en stekelige huiduitslag te behandelen, en om littekens te verminderen.

Geneest Candida-infecties

 1. Carvacrol en eugenol, in kruidnagelolie, hebben een anticandidale en schimmelwerende werking. Volgens een onderzoek uit 2005, gepubliceerd in het tijdschrift Oral Microbiology and Immunology, kan het worden gebruikt om candidiasis te genezen die wordt veroorzaakt door een schimmel, Candida albicans. Deze schimmelinfecties komen meestal voor in de mond, oren, neus, nagels, maagdarmkanaal en vagina. De olie is ook effectief bij het doden van darmparasieten, die diarree en andere symptomen kunnen veroorzaken. Als u een darmreiniging met kruidnagelolie wilt uitvoeren, kunt u kleine hoeveelheden consumeren, maar het is het beste om dit onder toezicht van een arts te doen.

Tandheelkundige zorg

 1. Een onderzoek in de Journal of Dentistry suggereert dat de kiemdodende en verdovende eigenschappen van kruidnagelolie het zeer effectief maken voor het verlichten van tandpijn, tandvlees en aften. Voor tandpijn kunt u een druppel olie rechtstreeks op de tand aanbrengen.

 2. Als alternatief kunt u een kompres maken met een wattenbolletje. Meng 1 theelepel olijfolie en 2-3 druppels kruidnagelolie en dompel hier een wattenbolletje in. Breng deze wattenbolletje op de ontstoken tand aan en bijt erop vast. Bewaar het ongeveer 10 minuten, als je je op je gemak voelt, of minder tijd hebt. Spoel de mond met warm water. Dit mengsel kan ook worden gebruikt als een spoeling om slechte adem te elimineren.

Behandeling met droge sockets

 1. Kruidnagelolie wordt aanbevolen als een oplossing voor droge kom, een pijnlijke tandheelkundige aandoening die optreedt na een permanente extractie van een volwassen tand. Dit komt door de sterke ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen van de olie. Onderzoek gepubliceerd in het Journal of Dentistry toont aan dat olie het potentieel heeft om benzocaïne te vervangen als een lokaal verdovingsmiddel bij tandheelkundige behandelingen.

Verlicht kinderziektes

 1. Recente onderzoeken naar de geneeskrachtige eigenschappen van kruidnagelolie hebben ertoe geleid dat het wordt gebruikt als een verzachtende balsem bij zuigelingen die tandjes krijgen. Het kan in extreem verdunde vorm op het tandvlees van een baby worden aangebracht, omdat de antiseptische en kalmerende eigenschappen van de olie de pijn kunnen verlichten en het ongemak kunnen verminderen.

 2. Geneest Candida-infecties

 3. Carvacrol en eugenol, in kruidnagelolie, hebben een anticandidal effect op C.albicans. Volgens een studie uit 2005, gepubliceerd in het tijdschrift Oral Microbiology and Immunology, gebruikten Chami N et al carvacrol en eugenol als natuurlijke antischimmelcomponenten voor in vitro en in vivo studies. De resultaten van de studies gaven aan dat carvacrol en eugenol een anticandidaal effect hadden en dus kunnen worden gebruikt om candidiasis te genezen die wordt veroorzaakt door een schimmel, Candida albicans.

 4. Deze schimmelinfecties komen meestal voor in de mond, oren, neus, vingernagels, maagdarmkanaal en vagina. De olie is ook effectief bij het doden van darmparasieten, die diarree en andere symptomen kunnen veroorzaken. Als u een darmreiniging met kruidnagelolie wilt uitvoeren, kunt u kleine hoeveelheden consumeren, maar het is het beste om dit onder toezicht van een arts te doen.

Verhoogt de seksdrive

 1. Kruidnagelolie wordt gemaakt van kruidnagel, wat als een krachtig afrodisiacum wordt beschouwd. 2-3 druppels olie in warm water hebben, kan de libido vergroten, de bloedcirculatie in de geslachtsorganen bevorderen en voortijdige ejaculatie voorkomen.

Antiseptische eigenschappen

 1. Vanwege zijn antiseptische eigenschappen is kruidnagelolie nuttig voor wonden, snijwonden, schurft, voetschimmel, schimmelinfecties, kneuzingen, stekelige hitte en andere soorten verwondingen. Het kan ook worden gebruikt voor het behandelen van insectenbeten en steken. De olie is zeer sterk van aard en moet altijd in een verdunde vorm worden gebruikt. Het moet zorgvuldig worden gebruikt door mensen met een gevoelige huid.

Verhoogt het immuunsysteem

 1. Zowel kruidnagelolie als kruidnagelolie zijn nuttig voor het stimuleren van het immuunsysteem. Hun antivirale eigenschappen hebben het vermogen om het bloed te zuiveren en de weerstand tegen een groot aantal ziekten te verhogen, omdat de antioxidanten in essentiële olie van kruidnagel het lichaam van gevaarlijke vrije radicalen opruimen. Dit helpt een veelvoud van ziekten zoals hartproblemen en bepaalde soorten kanker te voorkomen.

 2. Hoog gehalte aan antioxidanten

 3. Eugenol in kruidnagelolie is een krachtige antioxidant met een hoge vrije radicalen-activiteit. Het heeft een aantal antioxidanten en scoort hoog in ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) waarde, wat betekent dat het consumeren van kleine hoeveelheden of het aanbrengen op de huid oxidatieve stress kan verminderen en chronische ziekten kan voorkomen.

Verhoogt de bloedcirculatie

 1. Eugenol, gevonden in kruidnagelolie, helpt de bloedcirculatie te stimuleren. Verhoogde circulatie draagt ​​bij aan de zuurstofvoorziening van het bloed en orgaansystemen, waardoor de stofwisseling toeneemt.

Spijsvertering

 1. Kruidnagelolie is van oudsher effectief voor de behandeling van maaggerelateerde problemen zoals indigestie, diarree, een opgeblazen gevoel en winderigheid. Een paar druppels olie, indien ingewreven in de maag, kunnen helpen om gas te verminderen en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Voorkomt zweren

 1. Kruidnagelolie, volgens een onderzoeksstudie, helpt de synthese van slijm te stimuleren, een belangrijke gastro-beschermende factor. Dit is de reden waarom de olie en eugenol, het belangrijkste bestanddeel ervan, de bekleding van het spijsverteringskanaal helpen beschermen en de vorming van zweren en gastritis voorkomen.

Ontstekingsremmende eigenschappen

 1. De flavonoïden in kruidnagelolie hebben krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Deze krachtige natuurlijke olie wordt gebruikt om allerlei ontstekingen in het lichaam te behandelen, van tandpijn, ontstoken tandvlees, huiduitslag, spier- en gewrichtspijn tot ontsteking in de darm.

Vermindert misselijkheid

 1. Kruidnagelolie is nuttig bij het verminderen van misselijkheid en braken. Af en toe in de aromatherapie gebruiken of 's nachts lokaal op kussens aanbrengen voor langdurige inhalatie kan positieve effecten hebben.

 2. Om verlichting te krijgen van misselijkheid door zeeziekte of bewegingsziekte, doe je een paar druppels kruidnagelolie op een servet en inhaleer je. Dit helpt het systeem te kalmeren en het gevoel van duizeligheid te verminderen.

 3. Hartgezondheid

 4. Kruidnagelolie kan de gezondheid van het hart op verschillende manieren verbeteren. Onderzoek gepubliceerd in het British Journal of Pharmacology toonde aan dat eugenol in kruidnagelolie de bloedvaten hielp verwijden terwijl de systemische bloeddruk werd verlaagd. Ook is acetyl eugenol, een andere bioactieve stof in de olie, een krachtige bloedplaatjesremmer die de vorming van een trombus of een bloedstolsel voorkomt.

 5. Opmerking: Kruidnagel is een natuurlijke bloedverdunner en mag niet worden gebruikt in combinatie met andere bloedverdunnende medicijnen.

Antibacteriële eigenschappen

 1. Kruidnagelolie heeft sterke antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen en kan de groei van schimmels, gisten en bacteriën remmen. Volgens onderzoek kunnen de fenolverbindingen in de olie een aantal gram-negatieve en gram-positieve bacteriën doden.

Verlaagt stress

 1. Kruidnagelolie heeft een verwarmend effect op het lichaam en een kruidige geur, die onmiddellijk de zintuigen verfrist. Lokale toepassing of inname in een verdunde vorm kan helpen mentale uitputting en vermoeidheid te verwijderen. Vanwege zijn ontstekingsremmende aard kan kruidnagelolie worden gemengd met dragerolie en worden gebruikt als massageolie, die stress en spanning in het lichaam helpt verminderen.

 2. Elimineert hoofdpijn

 3. Kruidnagelolie bevat veel flavonoïden, ontstekingsremmende middelen, en ze helpen de spanning in bloedvaten te verminderen die hoofdpijn veroorzaken. Voor onmiddellijke verlichting van hoofdpijn, meng een paar druppels kruidnagelolie met zout en breng het op het voorhoofd aan.

 4. Pijnstiller

 5. Kruidnagelolie wordt vaak gebruikt als pijnstiller. Een paar druppels olie, wanneer toegepast op gewrichten en overbelaste spieren, bieden verlichting van pijn en zwelling.

 6. Behandelt ademhalingsproblemen

 7. Kruidnagelolie heeft een verkoelend en ontstekingsremmend effect en wordt vaak gebruikt om de neusholte vrij te maken. Dit slijmoplossend middel is een nuttige behandeling voor verschillende aandoeningen van de luchtwegen, waaronder verkoudheid, hoest, bronchitis, astma, sinusitis en tuberculose.

 8. Vanwege zijn ontstekingsremmende aard is kruidnagelolie zeer effectief voor de behandeling van een stal. Een stal is een ontsteking van de wimper en kan een zeer irritante en pijnlijke aandoening zijn. De olie helpt ook ooginfecties te voorkomen vanwege de antibacteriële eigenschappen.

 9. Verlicht oorpijn

 10. Een mengsel van warme kruidnagelolie en sesamolie is een goede remedie voor oorpijn, omdat het een verdovend effect heeft op de pijn.

 11. Zuivert bloed

 12. Kruidnagelolie helpt bij het zuiveren van het bloed; studies hebben aangetoond dat de aroma-extracten de toxiciteit in het bloed kunnen verminderen en de antioxidantactiviteit in het hele lichaam kunnen stimuleren, waardoor het immuunsysteem wordt gestimuleerd en de bloedplaatjes worden gezuiverd.

 13. Besturing Diabetes

 14. Kruidnagelolie helpt het bloedsuikergehalte te beheersen, waardoor het zeer nuttig is voor patiënten met diabetes. Studies tonen aan dat de postprandiale insuline- en glucosereactiemechanismen meer gereguleerd zijn wanneer de olie op de systemen van het lichaam inwerkt. Dit is voornamelijk te wijten aan de fenolconcentratie die erin voorkomt, wat een van de hoogste is op het gebied van kruidenplanten.

 15. Eigenschappen tegen kanker

 16. Volgens een rapport gepubliceerd in het Oncology Research and Treatment Journal, helpt het oleanolzuur, een bioactieve component van kruidnagelolie, het risico op tumorgroei in voorstudies te verlagen. Zowel kruidnagelextract als de olie kunnen de progressie van kanker helpen verminderen.

 17. Het verwarmende effect van kruidnagelolie verhoogt de bloedcirculatie in de hoofdhuid en stimuleert de haarzakjes, waardoor de haargroei wordt gestimuleerd. Het aanbrengen van een paar druppels kruidnagelolie, samen met 1 eetlepel kokosolie of jojoba-olie, kan haaruitval helpen voorkomen, een gezonde haargroei bevorderen en kaalheid behandelen.

 18. Beschermt de lever

 19. Uit onderzoek is gebleken dat bioactieve stoffen in kruidnagelolie de gezondheid van de lever kunnen bevorderen. Ze kunnen helpen leververvetting te voorkomen en tekenen van levercirrose om te keren.

 20. Behandelt Herpes

 21. Kruidnagelolie heeft krachtige antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen, die herpes simplex helpen remmen, een virus dat meestal besmettelijke zweren in de mond (koortslippen) of op het genitale gebied veroorzaakt.

 22. Behandelt cholera

 23. Kruidnagelolie verdund in water is gebruikt als een traditioneel middel om cholera te voorkomen en te behandelen.

Ander gebruik van kruidnagelolie

 1. Kruidnagelolie heeft een verwarmend effect op het lichaam en een kruidige geur, die onmiddellijk de zintuigen verfrist. Lokale toepassing of inname in een verdunde vorm kan helpen mentale uitputting en vermoeidheid te verwijderen. Vanwege zijn ontstekingsremmende aard kan kruidnagelolie worden gemengd met dragerolie en worden gebruikt als massageolie, die stress en spanning in het lichaam helpt verminderen.

 2. Elimineert hoofdpijn

 3. Kruidnagelolie bevat veel flavonoïden, ontstekingsremmende middelen, en ze helpen de spanning in bloedvaten te verminderen die hoofdpijn veroorzaken. Voor onmiddellijke verlichting van hoofdpijn, meng een paar druppels kruidnagelolie met zout en breng het op het voorhoofd aan.

 4. Pijnstiller

 5. Kruidnagelolie wordt vaak gebruikt als pijnstiller. Een paar druppels olie, wanneer toegepast op gewrichten en overbelaste spieren, bieden verlichting van pijn en zwelling.

 6. Behandelt ademhalingsproblemen

 7. Kruidnagelolie heeft een verkoelend en ontstekingsremmend effect en wordt vaak gebruikt om de neusholte te verwijderen. Dit slijmoplossend middel is een nuttige behandeling voor verschillende aandoeningen van de luchtwegen, waaronder verkoudheid, hoest, bronchitis, astma, sinusitis en tuberculose.

 8. Vanwege zijn ontstekingsremmende aard is kruidnagelolie zeer effectief voor de behandeling van een stal. Een stal is een ontsteking van de wimper en kan een zeer irritante en pijnlijke aandoening zijn. De olie helpt ook ooginfecties te voorkomen vanwege de antibacteriële eigenschappen.

 9. Verlicht oorpijn

 10. Een mengsel van warme kruidnagelolie en sesamolie is een goede remedie voor oorpijn, omdat het een verdovend effect heeft op de pijn.

 11. Zuivert bloed

 12. Kruidnagelolie helpt bij het zuiveren van het bloed; studies hebben aangetoond dat de aroma-extracten de toxiciteit in het bloed kunnen verminderen en de antioxidantactiviteit in het hele lichaam kunnen stimuleren, waardoor het immuunsysteem wordt gestimuleerd en de bloedplaatjes worden gezuiverd.

 13. Besturing Diabetes

 14. Kruidnagelolie helpt het bloedsuikergehalte te beheersen, waardoor het zeer nuttig is voor patiënten met diabetes. Studies tonen aan dat de postprandiale insuline- en glucosereactiemechanismen meer gereguleerd zijn wanneer de olie op de systemen van het lichaam inwerkt. Dit is voornamelijk te wijten aan de fenolconcentratie die erin voorkomt, wat een van de hoogste is op het gebied van kruidenplanten.

 15. Eigenschappen tegen kanker

 16. Volgens een rapport gepubliceerd in het Oncology Research and Treatment Journal, helpt het oleanolzuur, een bioactieve component van kruidnagelolie, het risico op tumorgroei in voorstudies te verlagen. Zowel kruidnagelextract als de olie kunnen de progressie van kanker helpen verminderen.

 17. Het verwarmende effect van kruidnagelolie verhoogt de bloedcirculatie in de hoofdhuid en stimuleert de haarzakjes, waardoor de haargroei wordt gestimuleerd. Het aanbrengen van een paar druppels kruidnagelolie, samen met 1 eetlepel kokosolie of jojoba-olie, kan haaruitval helpen voorkomen, een gezonde haargroei bevorderen en kaalheid behandelen.

 18. Beschermt de lever

 19. Uit onderzoek is gebleken dat bioactieve stoffen in kruidnagelolie de gezondheid van de lever kunnen bevorderen. Ze kunnen helpen leververvetting te voorkomen en tekenen van levercirrose om te keren.

 20. Behandelt Herpes

 21. Kruidnagelolie heeft krachtige antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen, die herpes simplex helpen remmen, een virus dat meestal besmettelijke zweren in de mond (koortslippen) of op het genitale gebied veroorzaakt.

 22. Behandelt cholera

 23. Kruidnagelolie verdund in water is gebruikt als een traditioneel middel om cholera te voorkomen en te behandelen.

Bijwerkingen

 1. Kruidnagelolie kan een sterk brandend gevoel hebben als het in grote hoeveelheden wordt gebruikt. Het is altijd raadzaam om kleine hoeveelheden etherische olie te gebruiken en voorzichtig te zijn bij gebruik bij kinderen als u het nog nooit eerder hebt gebruikt. De bijwerkingen van kruidnagelolie zijn onder meer:

 2. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, mogen geen kruidnagelolie gebruiken, omdat het niet duidelijk is of deze sterke stof in de moedermelk op het kind overgaat. Patiënten moeten ook stoppen met het innemen van de olie vóór een operatie of een tandheelkundige ingreep omdat dit het risico op bloedingen kan vergroten.

 3. Zoals bij elke verandering in dieet of voedingssupplement, is het het beste om een ​​arts te raadplegen voordat u het toedient of toevoegt aan uw dagelijkse of wekelijkse regime.

 4. Wat is Eugenic Oil?

 5. Eugenische olie is eigenlijk een essentiële kruidnagelolie. Het is een bleke, gele of kleurloze vloeistof die chemisch kan worden gescheiden van kruidnagelolie. Het wordt ook gevonden in de etherische olie van laurier en kaneel. Ook bekend als eugenol, wordt het vaak gebruikt als een antiseptische en een verdovende stof. Vanwege de hoge concentratie wanneer het niet wordt verdund in andere oliën, kan het echter schadelijk zijn voor de lever wanneer het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd.

 6. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

Lees dit volgende:

 1. Basilicumzaden worden ook wel superfood genoemd omdat ze helpen af ​​te vallen, de spijsvertering te verbeteren, de gezondheid van de huid te verbeteren, het haar te versterken, de bloedsuikerspiegel te reguleren en stress te verlichten.

 2. Durian heeft het vermogen om de immuniteit te verhogen, de energie te verhogen, de spijsvertering te verbeteren, botten te versterken, slapeloosheid te genezen, vroegtijdige veroudering te voorkomen en de bloeddruk te verlagen. Lees verder!

 3. Voordelen van amla-sap zijn onder meer het verbeteren van de gezondheid van het haar, het verminderen van het gewicht, het stimuleren van de immuniteit en het optimaliseren van de spijsvertering. Het helpt ook bij de behandeling van ademhalingsproblemen.

 4. Papaya helpt bij het verbeteren van de spijsvertering, verlichting van kiespijn, verbetering van de immuniteit, gezondheid van het hart. Het is rijk aan ontstekingsremmende eigenschappen helpt kanker voorkomen

 5. Moringa, een plant afkomstig uit India, is rijk aan voedingsstoffen met antioxidanten. De voordelen voor de gezondheid zijn onder meer het vermogen om de lever te beschermen, ontstekingen te bestrijden, cholesterol te verlagen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407