Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


4 eenvoudige manieren om te beginnen met grillen met uw open haard

Appeltaart van Joyce Maynard

 1. Het was een typische dag op de barbecue: een botsende rit halverwege Noord-Italië - een kleine prijs om te betalen voor wat bekend stond als een van de beste leveranciers van bistecca alla fiorentina (Florentijnse steak). Ik keek uit naar echt chianina-rundvlees (van een langzaam rijpend ras van Italiaans vee gewaardeerd om zijn donkere, rijk smakende vlees), vier vingers dik gesneden door een grillmeester genaamd Angelo Leocastre. We kwamen aan bij de bestemming - een omgebouwd 17e-eeuws jachthuis - in de schemering, maar een rondleiding door het pand onthulde noch grill noch houtrook. Mijn wanhoop groeide tot 21.00 uur, toen Leocastre ons niet opriep voor een grill, maar voor de open haard.

 2. Terwijl de nachten koel worden en de duisternis vroeg komt, trekken veel mensen hun grills terug voor de winter, maar dit is precies het soort weer dat een Italiaanse koestert om te grillen. In Noord-Italië wordt grillen vaak binnenshuis gedaan boven een eikenvuur in de open haard. Inderdaad, in Friuli, in het noordoosten van Italië, is er zelfs een speciale binnenhaard (foto een stenen open haard op poten) genaamd een focolare.

 3. De open haard is de oudste binnengrill. De oude Romeinen noemden het een focus (haard), en de centrale rol in koken, huishoudelijk welzijn en het bevorderen van algemeen menselijk geluk maakte het het letterlijke en spirituele brandpunt van het huis. (Vergeet niet dat de volgende keer dat uw partner u zegt te concentreren.)

 4. De uitvinding van kooktoestellen in de 19e eeuw en centrale verwarming in de 20e eeuw maakte de open haard in feite een esthetisch overblijfsel in de VS (denk eraan - voor het grootste deel van de menselijke geschiedenis waren mensen afhankelijk in de haard om te koken.) In veel delen van de wereld - enkele voorbeelden zijn Argentinië, Italië, Frankrijk en India - blijft koken op een open haard een levende kunst.

 5. Er zijn veel voordelen aan grillen in een open haard:

 6. U kunt koken over een breed temperatuurbereik, van 160 graden voor langzaam braden tot meer dan 750 graden voor grillen op hoog vuur.

 7. Het eten wordt op hout gekookt, waardoor het een onvergelijkbare smaak krijgt (om nog maar te zwijgen van een been omhoog, zelfs op uw houtskool- of gasgrill).

 8. Hiermee kunt u geweldige warme maaltijden bereiden bij slecht weer of zelfs bij stroomuitval.

 9. Hier zijn enkele van uw kookopties:

 10. Schik twee parallelle rijen van twee of meer banen vuurvaste brede zijden naar beneden in de richting van de voorkant van de open haard of op de "schort" van de open haard. Schep of schoffel een laag sintels tussen de twee rijen en leg dan een koekenpan, bakplaat, Nederlandse oven of zelfs een geweekte cederplank op de stenen. Ja, de houtrook krult over de rand van de pan, waardoor het voedsel een rooksmaak krijgt.

 11. Spies worstjes op metalen spiesjes (bij voorkeur met hittebestendige handgrepen) of lange groene stokjes tot een punt geslagen. Vergeet s'mores niet!

 12. SCHRIJF U IN voor de nieuwsbrief van Steven Raichlen's UP IN SMOKE voor meer informatie over barbecue!

 13. LEES MEER OVER GRILLEN BIJ BARBECUEBIBLE.COM

 14. Steven Raichlen is de auteur van de Barbecue! Bijbel kookboek-serie en de gastheer van Primal Grill op PBS. Zijn website is www.barbecuebible.com.

 15. Het was een typische dag op de barbecue: een botsende rit halverwege Noord-Italië - een kleine prijs om te betalen voor wat bekend stond als een van de beste leveranciers van bistecca alla fiorentina (Florentijnse steak). Ik keek uit naar echt chianina-rundvlees (van een langzaam rijpend ras van Italiaans vee gewaardeerd om zijn donkere, rijk smakende vlees), vier vingers dik gesneden door een grillmeester genaamd Angelo Leocastre. We kwamen aan bij de bestemming - een omgebouwd 17e-eeuws jachthuis - in de schemering, maar een rondleiding door het pand onthulde noch grill noch houtrook. Mijn wanhoop groeide tot 21.00 uur, toen Leocastre ons niet opriep voor een grill, maar voor de open haard.

 16. Terwijl de nachten koel worden en de duisternis vroeg komt, trekken veel mensen hun grills terug voor de winter, maar dit is precies het soort weer dat een Italiaanse koestert om te grillen. In Noord-Italië wordt grillen vaak binnenshuis gedaan boven een eikenvuur in de open haard. Inderdaad, in Friuli, in het noordoosten van Italië, is er zelfs een speciale binnenhaard (foto een stenen open haard op poten) genaamd een focolare.

 17. De open haard is de oudste binnengrill. De oude Romeinen noemden het een focus (haard), en de centrale rol in koken, huishoudelijk welzijn en het bevorderen van algemeen menselijk geluk maakte het het letterlijke en spirituele brandpunt van het huis. (Vergeet niet dat de volgende keer dat uw partner u zegt te concentreren.)Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407