Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


4 grote voordelen om dankbaar te zijn deze Thanksgiving en verder

 1. Als u deze Thanksgiving op uw verlanglijstje hebt staan ​​om dankbaar te zijn, is het waarschijnlijk dat, als u buiten de vakantie en in uw routine dankbaar bent, u zult profiteren van uw algehele geluk en onbedoeld positieve acties bevordert van anderen. Hoe? Dankbaar zijn, zijn er ten minste 4 grote voordelen, die allemaal positiviteit, optimisme kunnen bevorderen, relaties kunnen versterken en u kunnen helpen dit te betalen.

 2. Dit zijn de 4 grote voordelen om dankbaar te zijn:

 3. 1. Door regelmatig dankbaarheid te oefenen, kunnen we verhoogde positieve emoties ervaren, zoals interesse, opwinding, vreugde en trots.

 4. Dankbaarheid verhoogt de dopamine- en serotoninespiegels in de hersenen, belangrijke neurotransmitters die ons een tevreden gevoel geven. Als we vaker dankbaar zijn, versterken de geluk-producerende neurale paden, net zoals oefening het lichaam versterkt. Neurowetenschappelijk onderzoeker Alex Korb, Ph.D., heeft in zijn boek The Upward Spiral 2016 geschreven dat een dankbaar persoon in feite, door zich te concentreren op de positieve aspecten in je leven "... de productie van serotonine in de voorste cingulaire cortex verhoogt. " Even stimulerend als Prozac, kan het uiten van dankbaarheid de voorste cingulerende cortex helpen emoties te reguleren, wat een van de centrale functies is.

 5. 2. Dankbaarheid bevordert optimisme, wat leidt tot een groter welzijn.

 6. Onderzoekers van de Universiteit van Californië, Davis en de Universiteit van Miami ontdekten dat deelnemers aan de studie, na 10 weken regelmatig dankbaarheid te hebben getoond, optimistischer waren over hun leven. Als gevolg hiervan oefenden deze deelnemers meer uit en bezochten ze minder vaak de arts.

 7. Optimisme is op zijn beurt aangetoond een levensverlengende eigenschap te zijn, gebaseerd op een recent onderzoek van de Harvard University. "De meest optimistische vrouwen hadden een 16% lager risico om te overlijden aan kanker; 38% lager risico om te overlijden aan hartaandoeningen; 39% lager risico om te overlijden aan een beroerte; 38% lager risico om te overlijden aan luchtwegaandoeningen; en 52% lager risico van sterven aan infectie, "volgens de studie.

 8. Bovendien zijn er eerder onderzoek gedaan naar geestelijke gezondheidsvoordelen voor optimisme, gedeeltelijk gestimuleerd door dankbaarheid. "Optimisme kan het mentale en fysieke welzijn aanzienlijk beïnvloeden door de bevordering van een gezonde levensstijl en door adaptief gedrag en cognitieve reacties, geassocieerd met grotere flexibiliteit, probleemoplossend vermogen en een efficiëntere uitwerking van negatieve informatie," schrijven onderzoekers in Klinische praktijk en epidemiologie in geestelijke gezondheid.

 9. Het algemene welzijn lijkt te worden beïnvloed door optimisme, wat ons een andere reden geeft om vaker dankbaar te zijn.

 10. 3. Dankbaarheid uiten versterkt relaties.

 11. Robert Emmons, Ph.D., een dankbaarheidsonderzoeker, schrijft: "Wanneer je je echt bewust wordt van de waarde van je vrienden en familieleden, zul je ze waarschijnlijk beter behandelen, misschien produceren een 'opwaartse spiraal', een soort positieve feedbacklus, waarin sterke relaties je iets geven om dankbaar voor te zijn en op hun beurt diezelfde relaties versterken. "

 12. Gezonde relaties maken ons op zijn beurt weer gelukkig. Hoe? Volgens de langstlopende studie over menselijke ontwikkeling door Harvard University, is de kwaliteit van hun relaties de belangrijkste voorspeller van gezondheid en geluk in het leven van een persoon. De trapsgewijze voordelen van dankbaarheid houden niet op bij neurowetenschappen of stimuleren optimisme; ze omvatten het versterken van onze relaties.

 13. 4. Als je dankbaarheid ontvangt, zul je dit waarschijnlijk waarschijnlijk betalen.

 14. Als dankbaarheid welwillendheid bevordert, zou dat niet voor een betere wereld zorgen? Overweeg dit: dankbaarheid uiten aan een geliefde of vriend kan hem of haar ertoe brengen om het te betalen. Door waardering te ontvangen, voelen we ons geliefd - gevoelens die ons kunnen inspireren om meer positieve en behulpzame acties naar anderen te initiëren. Als positieve psychologieonderzoeker Sonja Lyubomirsky, Ph.D., schreef in haar boek The How of Happiness: A New Approach to Getting the Life You Want, "Dankbare mensen zullen eerder anderen helpen [!omdatDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407