Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


4 redenen waarom vrouwen na 50 trouwen

 1. SPECIAAL VAN Grootouders.com

 2. De trend in het huwelijk na 50 is om dit te vermijden. Een op de drie babyboomers is ongehuwd, en van dat aantal is 58% gescheiden en 32% is nooit getrouwd geweest, volgens analyse van gegevens van 2009 door het Departement Sociologie aan de Bowling Green State University. Maar met de economie zoals het is - niet geweldig - en met velen van ons die moeten blijven werken in plaats van te genieten van dat ooit gedroomd over vervroegde pensionering, is het huwelijk misschien niet zo'n slecht idee - om economische redenen.

 3. Om romantische liefde niet uit te schakelen, maar het blijkt dat er andere redenen zijn om te haperen. Net als in de dagen van de bruidsschat of zoals gearrangeerde huwelijken in verre landen, is het prima om te trouwen voor - durf ik het te zeggen? - geld. Ik hoorde voor het eerst wat sommigen een flagrante afwijzing van het 'ware liefdehuwelijk' zouden overwegen op een bruiloft van ongeveer tien jaar geleden. Ik was met mijn date tijdens de receptie toen mijn vriend, de bruid, ons introduceerde aan een paar dat ze kende. Toen de vrouw erachter kwam dat we al een paar jaar aan het daten waren en geen plannen hadden om te trouwen, zei ze: "Waarom niet? Het is financieel logisch. Je kunt met hem trouwen voor zijn verzekering." Door mijn hoorbare zucht moet ze gehoord hebben wat ik dacht: ik zou niet kunnen trouwen als het niet uit liefde was! Ik leidde mijn date snel weg van dit vreemde stel en naar de wijn.

 4. Ik hoorde voor het eerst wat sommigen een flagrante afwijzing van het 'ware liefdehuwelijk' zouden beschouwen bij een bruiloft van ongeveer tien jaar geleden. Ik was met mijn date tijdens de receptie toen mijn vriend, de bruid, ons introduceerde aan een paar dat ze kende. Toen de vrouw erachter kwam dat we al een paar jaar aan het daten waren en geen plannen hadden om te trouwen, zei ze: "Waarom niet? Het is financieel logisch. Je kunt met hem trouwen voor zijn verzekering." Door mijn hoorbare zucht moet ze gehoord hebben wat ik dacht: ik zou niet kunnen trouwen als het niet uit liefde was! Ik leidde mijn date snel weg van dit vreemde stel en naar de wijn.

 5. Ondanks de grote sloot bleef het idee van trouwen bij mij in de loop van de jaren - de inkomsten uit een eerdere echtscheidingsregeling daalden naar nul en freelance werk maakte het verschil niet goed .

 6. Reden # 1: trouw voor de ziekenhuisbezoeken De discussie kwam onlangs weer ter sprake toen mijn toenmalige, nu verloofde, me vertelde over een paar dat hij kende, die getrouwd was zodat ze hem in het ziekenhuis kon bezoeken. Blijkbaar zou een bitter familielid haar niet toevoegen aan de lijst met bezoekers. Ze waren hoe dan ook verloofd, dus net eerder getrouwd dan gepland, precies aan zijn bed.

 7. Tina Tessina, Ph.D., auteur en psychotherapeut, zegt dat getrouwd zijn niet alleen de gemakkelijkste manier is om je partner in een ziekenhuis te mogen bezoeken, maar het geeft je ook het recht om beslissingen nemen over de gezondheid als uw partner dit niet kan.

 8. "Een duurzame volmacht kan helpen, maar een huwelijkspartner wordt meestal zonder gedoe herkend", zegt ze, voordat ziekenhuismanagement of ziekenhuisbesturen moeten ingrijpen.

 9. Reden # 2: Zeg ja tegen de verzekering En toen was er ons. Mijn verloofde en ik. Op een dag, toen ik over een gezondheidsprobleem van mij sprak, flapte hij er gewoon uit: "We moeten nu gewoon gaan trouwen. Je kunt me verzekeren." Ahhhhh. Hoewel de gedachte nog steeds een snee sloeg in wat ik een mooie traditie beschouw, overweeg ik het nu eigenlijk.

 10. Toen ik de gedachte aan vrienden op Facebook stelde, stuurde een van hen me een privébericht. Zijn reactie was als de mijne, aanvankelijk: "Ik kan me niet voorstellen niet te trouwen voor liefde."

 11. Reden # 3: Het slaat op dollars en is logisch Dr. Ramani Durvasula, een psycholoog uit Los Angeles die grotendeels met koppels werkt in relatieonrust, zegt dat trouwen om economische redenen geen slecht idee is. Het huwelijk, zegt ze, is een utilitaire instelling die onze cultuur te romantisch heeft gemaakt. Kwesties zoals verzekeringen, pensioeninkomen, huishoudelijke uitgaven en zelfs gedeelde socialezekerheidsuitkeringen zijn allemaal belangrijke, geldige zorgen.

 12. Reden # 4: Soms maakt het voldoen aan de status-quo dingen gemakkelijker Betrokken oudere partners, zegt Durvasula, kunnen besluiten dat het zinvol is om te werken binnen een systeem waar ze het niet mee eens zijn, omdat "onze institutionele structuren zijn opgezet om het huwelijk te stimuleren."

 13. Vraag haar of het de moeite waard is en ze zegt: "Voor ons was het logisch."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407