Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


4 trucs voor gezond, heerlijk bananenbrood

50 van de beste dessertrecepten aller tijden

 1. Door Emily McKenna, Receptontwikkelaarstester voor EatingWell Magazine    In de loop der jaren heb ik mijn recept voor bananenbrood geperfectioneerd - een van mijn favoriete oplossingen voor het gebruik van overrijpe bananen. Ik gebruik alle volkoren meel of volkoren meel gemengd met witte bloem voor alle doeleinden, en vertrouw zoveel mogelijk op de natuurlijke zoetheid van de bananen om de totale hoeveelheid kristalsuiker te snijden die in het recept wordt gevraagd. Ik hou er ook van om mijn bananen ruw te stampen of te hakken, zodat er grote stukken fruit in kunnen bijten. Ik gooi altijd een handvol geroosterde gehakte walnoten erin en soms voeg ik een snufje kaneel of nootmuskaat en een handvol pure chocoladeschilfers toe.

 2. Gerelateerd: Banana Cream Layer Cake en meer eenvoudige bananenrecepten

 3. Wilt u uw favoriete recept voor bananenbrood lichter maken? Hier zijn vier van mijn beste trucs die je kunt gebruiken om je bananenbroodrecept gezonder en lekkerder te maken, en een recept voor het gezonde Banana-Blueberry Karnemelkbrood van EatingWell (zie hieronder).

 4. Gerelateerd: Een gezondere cupcake bakken

 5. 1. Gebruik minder suiker:

 6. Dit is echt een tweedelige tip. Ik probeer zo min mogelijk suiker aan mijn bananenbrood toe te voegen. Dit betekent zoveel mogelijk natuurlijk zoete en romige bananen in mijn brood stoppen. Dus als een recept twee middelgrote bananen vereist, zal ik er meestal drie gebruiken. Hoe meer vreugd, naar mijn mening, en ik zweer dat deze tactiek me nooit verkeerd heeft gestuurd. Het brood bakt prima, blijft super vochtig en heeft een intense bananensmaak.

 7. Als ik suiker kies, kies ik altijd voor lichte of donkere bruine suiker: bruine suiker voegt een diepere, meer karamelachtige smaak aan mijn brood toe dan kristalsuiker, die minder genuanceerd is smaak.

 8. 2. Vervang universeel meel door volkoren meel:

 9. Over het algemeen kunt u ten minste de helft van de bloem in een recept vervangen door volkorenmeel. Ik heb de neiging om een ​​een-op-een ruil te doen in mijn bananenbrood, met gebruik van volkorenmeel of volkorengebakmeel in plaats van de hoeveelheid bloem die nodig is voor alle doeleinden - ik geef de voorkeur aan de hartiger, nuttiger smaak die volkorenmeel voegt toe, en ik wil de extra vezel (bijna vier keer zoveel als voor alle doeleinden), kalium, magnesium en zink. Als je de voedingswaarde van volkorenmeel wilt, zonder zoveel volkorenaroma, gebruik dan witte volkorenbloem.

 10. Te proberen recepten: Cranberry-Walnut Quick Bread en meer volkoren broodmuffins

 11. Naast het verhogen van de hoeveelheid bananen in mijn brood (zie mijn eerste tip), meng ik ook graag verschillende soorten fruit en noten, wat textuur, smaak en gezondheidsvoordelen toevoegt. Als het op fruit aankomt, ben ik dol op de smaak van scherpe, dikke bosbessen. Ik voeg maar liefst 1 1/2 kop bosbessen toe aan mijn bananenbrood en vouw ze in na het combineren van de natte en droge ingrediënten. Wat betreft noten, 1/2 kopje geroosterde, grof gehakte walnoten die in het beslag zijn gevouwen voor het bakken, voegt een nootachtige smaak en iets om te kraken toe, samen met goede omega-3-vetten, die kunnen helpen om "slechte" LDL-cholesterol te verlagen. Een vergelijkbare hoeveelheid gehakte amandelen levert gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten.

 12. Mis het niet: Spring Fruit Bars maken

 13. 4. Gebruik minder boter en meer karnemelk:

 14. Karnemelk is fantastisch in bananenbrood. Door een combinatie van 1 kopje magere karnemelk plus 2 eetlepels koolzaadolie te gebruiken, kun je bijna zonder boter wegkomen - slechts twee miezerige eetlepels. Karnemelk zorgt niet alleen voor een aangename, pittige smaak, maar helpt ook om uw brood vochtig te houden tijdens het bakken.

 15. Recepten om te proberen: Banana-Blueberry Karnemelkbrood en meer gezonde broodmuffins

 16. Wat is uw favoriete manier om bananenbrood of andere snelle broden gezonder te maken?

 17. Emily McKenna test en ontwikkelt recepten in de EatingWell Test Kitchen. Emily verhuisde onlangs naar Vermont vanuit New York City, waar ze werkte bij Food Wine, food52.com en Real Simple. Ze is een recente bekeerling tot de glorie van boerenkool en heeft een zwak voor donuts, zoethout en alles wat haar Italiaans-Amerikaanse grootmoeder maakt, vooral pizza.

 18. Gerelateerde links van EatingWell:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407