Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 gezonder neemt uw favoriete kerstontbijt mee

 1. We kunnen proberen u te vertellen om bijvoorbeeld uw havermout of uw Griekse yoghurt te vullen met feestelijk rood en groen fruit ... maar dan zouden we officieel slechter zijn dan de Grinch.

 2. Omdat we weten dat de kerstochtend maar één keer per jaar is en u gewoon van uw favoriete gerechten wilt genieten, zijn hier enkele eenvoudige - en subtiele! - tweaks naar klassieke recepten die ze altijd-zo-iets voedzamere keuzes maken.

 3. Ontbijt Ovenschotel Deze draai van Taste of Home wisselt bacon of worst voor kalkoenfilet om op vet te bezuinigen. Bovendien betekent de toevoeging van broccoli vezels, antioxidanten, vitamines en tal van andere gezondheidsbevorderende stoffen die helpen beschermen tegen kanker, hartziekten, beroertes en meer.

 4. Cranberry-sinaasappelmuffins De klassieke scherpe en pittige smaak van deze muffins van Cooking Light wordt aangevuld met wat nootachtige tarwekiemen, een van de rijkste vegetarische bronnen van koudverbrandend zink. Tarwekiemen zijn ook een goede bron van choline, een voedingsstof voor supersterren die vaak in eidooiers wordt geconsumeerd en die het geheugen lijkt te stimuleren.

 5. Apenbrood Voor sommigen zou het gewoon geen kerstochtend zijn zonder apenbrood, maar de plakkerige zoete traktatie kan meer dan 500 calorieën per portie bevatten, volgens de berekeningen van Cooking Light. Door ingeblikt koekjesdeeg te ruilen voor zelfgemaakt volkoren deeg en het boterdegelen over te slaan, brengt dit recept de verrukkelijke favoriet terug tot 234 calorieën per portie en bevat slechts 2 gram verzadigd vet in plaats van 13.

 6. Quiche van 10 minuten Haal het gedoe uit een quiche of frittata met deze eenvoudige, fornuisversie uit de Associated Press, compleet met feestelijke - en rijk aan voedingsstoffen! - spinazie en tomaten.

 7. Kaneelbroodjes Ondanks de vele gezondheidsvoordelen van cinnamon, zult u niet veel vinden aan de balie van Cinnabon die alle regels voor gezond eten weerstaat. Maar geraffineerde suiker ruilen voor zoetstoffen zoals appelmoes en honing in dit recept van Undressed Skeleton zorgt in ieder geval voor een meer natuurlijke traktatie. Het is toevallig ook korrelvrij!

 8. We kunnen proberen u te vertellen om bijvoorbeeld uw havermout of uw Griekse yoghurt te vullen met feestelijk rood en groen fruit ... maar dan zouden we officieel slechter zijn dan de Grinch.

 9. Omdat we weten dat de kerstochtend maar één keer per jaar is en u gewoon van uw favoriete gerechten wilt genieten, zijn hier enkele eenvoudige - en subtiele! - tweaks naar klassieke recepten die ze altijd-zo-iets voedzamere keuzes maken.

 10. Ontbijt Ovenschotel Deze draai van Taste of Home wisselt bacon of worst voor kalkoenfilet om op vet te bezuinigen. Bovendien betekent de toevoeging van broccoli vezels, antioxidanten, vitamines en tal van andere gezondheidsbevorderende stoffen die helpen beschermen tegen kanker, hartziekten, beroertes en meer.

 11. Cranberry-sinaasappelmuffins De klassieke scherpe en pittige smaak van deze muffins van Cooking Light wordt aangevuld met wat nootachtige tarwekiemen, een van de rijkste vegetarische bronnen van koudverbrandend zink. Tarwekiemen zijn ook een goede bron van choline, een voedingsstof voor supersterren die vaak in eidooiers wordt geconsumeerd en die het geheugen lijkt te stimuleren.

 12. Apenbrood Voor sommigen zou het gewoon geen kerstochtend zijn zonder apenbrood, maar de plakkerige zoete traktatie kan meer dan 500 calorieën per portie bevatten, volgens de berekeningen van Cooking Light. Door ingeblikt koekjesdeeg te ruilen voor zelfgemaakt volkoren deeg en het boterdegelen over te slaan, brengt dit recept de verrukkelijke favoriet terug tot 234 calorieën per portie en bevat slechts 2 gram verzadigd vet in plaats van 13.

 13. Quiche van 10 minuten Haal het gedoe uit een quiche of frittata met deze eenvoudige, fornuisversie uit de Associated Press, compleet met feestelijke - en rijk aan voedingsstoffen! - spinazie en tomaten.

 14. Kaneelbroodjes Ondanks de vele gezondheidsvoordelen van cinnamon, zult u niet veel vinden aan de balie van Cinnabon die alle regels voor gezond eten weerstaat. Maar geraffineerde suiker ruilen voor zoetstoffen zoals appelmoes en honing in dit recept van Undressed Skeleton zorgt in ieder geval voor een meer natuurlijke traktatie. Het is toevallig ook korrelvrij!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407