Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 gezondheidsvoordelen van pepermunt

Het is tijd om je gietijzeren koekepan te kruiden. Hier is hoe.

 1. Te midden van alle verwennerij en decadentie deze tijd van het jaar is het geruststellend te weten dat er enkele zeer reële gezondheidsvoordelen zijn voor enkele van de meest voorkomende smaken van het seizoen.

 2. Tussen snoepstokken en kerstschors geeft pepermunt kaneel veel geld als opvallend kruid van de feestdagen. En daar zijn we dankbaar voor, gezien het volgende:

 3. Pepermunt Tames Maagproblemen Folk wijsheid suggereert dat pepermunt mogelijk allerlei darmproblemen kan helpen, variërend van misselijkheid tot menstruatiekrampen, maar het meest wetenschappelijke bewijs bestaat voor zijn krachtige reactie op het prikkelbare darm syndroom of IBS. Een Italiaanse studie uit 2007 wees uit dat IBS-symptomen aanzienlijk waren verminderd bij 75 procent van de patiënten die gedurende een maand pepermuntoliecapsules namen. Van degenen die een placebo-pil kregen, meldde slechts 38 procent een verlichting, meldde Harvard Women's Health Watch.

 4. Een Australische studie uit 2011 die begon uit te leggen waarom pepermunt zo krachtig lijkt, ontdekte dat het "een 'anti-pijnkanaal' in de dikke darm activeert en ontstekingspijn in het maag-darmkanaal verzacht," volgens een verklaring.

 5. Peppermint Curbs Cravings Hier is een handige truc: het ruiken van een snoepgoed kan je overtuigen er geen te eten. In een onderzoek uit 2011 werd mensen gevraagd om de twee uur pepermuntolie te ruiken. Ze meldden dat ze zich niet zo hongerig voelden als mensen die geen vleugje kregen, en ze aten de hele week 2.800 minder calorieën, meldde de Chicago Tribune.

 6. Pepermunt verlicht spanningshoofdpijn Spanningshoofdpijn, meestal veroorzaakt door stress, angst en alcoholgebruik (tijdens de vakantie? Nooit!), Kan worden onderdrukt door een beetje actuele pepermuntolie. In een klein onderzoek uit 1996 verlichtte een oplossing van pepermuntolie op het voorhoofd en de slapen hoofdpijn na 15 minuten even effectief als paracetamol.

 7. Pepermunt kan de concentratie verhogen De geur van pepermunt kan ons ook een mentale extraatje geven. Een kleine hoeveelheid onderzoek uitgevoerd door Wheeling Jesuit University heeft geurige pepermunt gekoppeld aan grotere alertheid, motivatie en zelfs prestaties. Eén middelbare school in Maryland ging zelfs zover dat ze 3.600 pepermuntsnoepjes bestelde voor studenten om van te genieten tijdens een reeks staatsbrede testen, meldde de Washington Post.

 8. Pepermunt kan een verstopte neus verlichten Een van de twee grootste actieve ingrediënten in pepermunt is menthol, de verbinding die zoveel van die vrij verkrijgbare verkoudheid en hoest helpt om hun mintgeur te verhelpen. Er is weinig bewijs dat snuffelen aan het spul eigenlijk je neusholtes opruimt, maar het lijkt je hersenen te laten denken dat het zo is. Mensen melden een grotere perceptie van een niet verstopte neus, zelfs als er weinig fysiek is veranderd na het inhaleren van pepermuntachtige producten. Soms als je echt onder het weer bent, is dat misschien goed genoeg!

 9. Te midden van alle verwennerij en decadentie deze tijd van het jaar is het geruststellend te weten dat er enkele zeer reële gezondheidsvoordelen zijn voor enkele van de meest voorkomende smaken van het seizoen.

 10. Tussen snoepstokken en kerstschors geeft pepermunt kaneel veel geld als opvallend kruid van de feestdagen. En daar zijn we dankbaar voor, gezien het volgende:

 11. Pepermunt Tames Maagproblemen Folk wijsheid suggereert dat pepermunt mogelijk allerlei darmproblemen kan helpen, variërend van misselijkheid tot menstruatiekrampen, maar het meest wetenschappelijke bewijs bestaat voor zijn krachtige reactie op het prikkelbare darm syndroom of IBS. Een Italiaanse studie uit 2007 wees uit dat IBS-symptomen aanzienlijk waren verminderd bij 75 procent van de patiënten die gedurende een maand pepermuntoliecapsules namen. Van degenen die een placebo-pil kregen, meldde slechts 38 procent een verlichting, meldde Harvard Women's Health Watch.

 12. Een Australische studie uit 2011 die begon uit te leggen waarom pepermunt zo krachtig lijkt, ontdekte dat het "een 'anti-pijnkanaal' in de dikke darm activeert en ontstekingspijn in het maag-darmkanaal verzacht," volgens een verklaring.

 13. Peppermint Curbs Cravings Hier is een handige truc: het ruiken van een snoepgoed kan je overtuigen er geen te eten. In een onderzoek uit 2011 werd mensen gevraagd om de twee uur pepermuntolie te ruiken. Ze meldden dat ze zich niet zo hongerig voelden als mensen die geen vleugje kregen, en ze aten de hele week 2.800 minder calorieën, meldde de Chicago Tribune.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407