Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 gezondheidsvoordelen van uw Thanksgiving Turkije

 1. Voor sommigen van ons draait het allemaal om de zijkanten. Of het buitengewone overgebleven ontbijt op Black Friday-ochtend.

 2. Maar Thanksgiving zou gewoon niet compleet zijn zonder die kalkoen (sorry, kalkoenalternatieven). En hoewel er veel recepten en kookmethoden zijn die je misschien anders doen denken (frituren, we kijken naar je), is kalkoen eigenlijk behoorlijk krachtig op de voedingsafdeling.

 3. Snijd jezelf een portie licht vlees (ongeveer de grootte van een pak kaarten) en je zult jezelf ook een hele reeks voedingsstoffen en vitamines geven die je lichaam nodig heeft, allemaal voor minder dan 200 calorieën en 6 gram vet. Hier zijn enkele hoogtepunten.

 4. Eiwit Gemiddeld moeten vrouwen 46 gram eiwit per dag nastreven en mannen moeten 56 schieten. Met 25 gram van het spul in een portie kalkoen van 3 ons, zult u goed op weg - en voor minder calorieën en minder vet dan dezelfde portie rundvlees. Houd er echter rekening mee dat de meeste Amerikanen geen moeite hebben om aan deze eiwittoeslagen te voldoen. Ja, we hebben proteïne nodig om cellen te bouwen en te repareren, snacking drang te houden en het risico op een beroerte te verlagen, maar het is mogelijk om teveel te krijgen. [! 1082 => 1140 = 1!

 5. Fosfor Er zit ongeveer 196 milligram fosfor in uw portie kalkoen. Het mineraal wordt meestal gebruikt bij het bouwen van gezonde botten en tanden, maar het speelt ook een rol bij de manier waarop het lichaam eiwitten maakt en koolhydraten en vetten gebruikt. Volwassenen hebben over het algemeen ongeveer 700 milligram per dag nodig.

 6. B-vitamines Turkije biedt een handvol B-vitamines, waaronder niacine, B6 en een beetje riboflavine. Niacine helpt bij de spijsvertering en verandert het voedsel dat we eten in energie. B6 is belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen tijdens zwangerschap, immuniteit en metabolisme. En riboflavine helpt ook voedsel om te zetten in energie en speelt een belangrijke rol bij de productie van rode bloedcellen.

 7. Tryptofaan Vergeet wat u denkt te weten over tryptofaan: het is niet wat u zo slaperig maakt na uw Thanksgiving-feest.

 8. Dit is wat u moet weten: het is een essentieel aminozuur, wat betekent dat het lichaam zelf geen tryptofaan kan aanmaken. We krijgen het uit voedsel, zoals kalkoen (hoewel het niet eens zo hoog is, in vergelijking met bijvoorbeeld kaas) en het helpt op zijn beurt het lichaam om niacine te maken (zie daarover meer hieronder) en serotonine, een belangrijke chemische stof in de hersenen die betrokken is bij je humeur in evenwicht brengen.

 9. Voor sommigen van ons draait het allemaal om de zijkanten. Of het buitengewone overgebleven ontbijt op Black Friday-ochtend.

 10. Maar Thanksgiving zou gewoon niet compleet zijn zonder die kalkoen (sorry, kalkoenalternatieven). En hoewel er veel recepten en kookmethoden zijn die je misschien anders doen denken (frituren, we kijken naar je), is kalkoen eigenlijk behoorlijk krachtig op de voedingsafdeling.

 11. Snijd jezelf een portie licht vlees (ongeveer de grootte van een pak kaarten) en je zult jezelf ook een hele reeks voedingsstoffen en vitamines geven die je lichaam nodig heeft, allemaal voor minder dan 200 calorieën en 6 gram vet. Hier zijn enkele hoogtepunten.

 12. Eiwit Gemiddeld moeten vrouwen 46 gram eiwit per dag nastreven en mannen moeten 56 schieten. Met 25 gram van het spul in een portie kalkoen van 3 ons, zult u goed op weg - en voor minder calorieën en minder vet dan dezelfde portie rundvlees. Houd er echter rekening mee dat de meeste Amerikanen geen moeite hebben om aan deze eiwittoeslagen te voldoen. Ja, we hebben eiwitten nodig om cellen op te bouwen en te repareren, snacking drang te houden en het risico op een beroerte te verlagen, maar het is mogelijk om teveel te krijgen.

 13. Selenium Die kalkoen heeft ongeveer 24 microgram selenium, bijna de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van een volwassene. Selenium speelt een belangrijke rol in het metabolisme en de voortplanting van schildklierhormonen en werkt als een antioxidant.

 14. Fosfor Er zit ongeveer 196 milligram fosfor in uw portie kalkoen. Het mineraal wordt meestal gebruikt bij het bouwen van gezonde botten en tanden, maar het speelt ook een rol bij de manier waarop het lichaam eiwitten maakt en koolhydraten en vetten gebruikt. Volwassenen hebben over het algemeen ongeveer 700 milligram per dag nodig.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407