Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 mythen over maïs Je moet stoppen met geloven

# 6 Clean Home

 1. Ahh - er gaat niets boven een knapperige maïskolf van zoete maïs in de zomer. Maar hoewel er geen betwisting is van de heerlijkheid van maïs - vlak bij de grill is onze voorkeur, maar ook geweldig uit de oven of zelfs in de magnetron - lijken er enkele mythen te zijn die blijven bestaan ​​over de gezondheid van de groente. Iets zoets en zoets moet toch zeker een keerzijde hebben, toch?

 2. Niet zo. We spraken met geregistreerde diëtiste Jennifer McDaniel, een woordvoerder van de Academy of Nutrition and Dietetics, om enkele van de grootste misvattingen rond suikermaïs op te lossen.

 3. Mythe: Maïs is ongezond. Nee! Maïs is een groente die voedingsstoffen bevat en een oor is absoluut een van je dagelijkse porties groenten, zegt McDaniel. Het idee dat maïs ongezond is, is waarschijnlijk ontstaan ​​omdat maïs veel zetmeel bevat, wat een koolhydraat is. En "met de carb-fobiefase die we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt, is dat waarschijnlijk waar maïs een slechte rap kreeg, samen met de geliefde aardappel," legt ze uit.

 4. Mythe: Je lichaam kan geen maïs verteren - en dat is een slechte zaak. Hoewel het waar is dat maïs grote hoeveelheden onoplosbare vezels bevat - wat betekent dat het soort vezels dat intact door het lichaam gaat en die stoelgang op gang brengt - dit is geen slechte zaak, zegt McDaniel. Natuurlijk, als je veel maïs eet, zie je er misschien wat van in je ontlasting, maar in onderzoek is aangetoond dat onoplosbare vezels helpen de "goede" bacteriën in onze darm te voeden. "Als we kijken naar het krijgen van veel goede vezels in ons dieet, is het goed dat [!maïs

 5. Mythe: Maïs is geen goede bron van voedingsstoffen. Groenten zoals boerenkool en spinazie hebben misschien een betere reputatie als all-stars voeding, maar maïs heeft ook iets bij te dragen. Maïs bevat bepaalde B-vitamines en vitamine C, evenals magnesium en kalium. Gele maïs is ook een goede bron van twee antioxidanten, zeaxanthine en luteïne, die goed zijn voor de gezondheid van het oog, zegt McDaniel.

 6. Mythe: De maïs die u in de supermarkt koopt, is genetisch gemodificeerd. Nee. In feite is de meeste suikermaïs die beschikbaar is in de productensectie van uw supermarkt geen GGO-maïs, zegt McDaniel. Veldmaïs, dat later wordt geoogst dan zoete maïs en wordt verwerkt tot olie, high-fructose-glucosestroop of andere producten, is de maïs die doorgaans genetisch gemodificeerd is.

 7. Dat wil niet zeggen dat genetisch gemanipuleerde suikermaïs niet bestaat - maar het is zeldzaam. Hoewel Monsanto zaden voor genetisch gemanipuleerde suikermaïs heeft ontwikkeld en verkocht, testte grassroots-organisatie Friends of the Earth 71 monsters suikermaïs (vers, ingevroren en ingeblikt) uit acht gebieden in de VS om te ontdekken dat slechts 2,4 procent van de monsters genetisch gemodificeerd.

 8. Als u zich nog steeds zorgen maakt over het eten van genetisch gemodificeerde suikermaïs, raadt McDaniel aan biologisch te kopen, omdat genetische manipulatie verboden is in organische USDA-producten. ("Dit betekent dat een biologische boer geen GMO-zaden kan planten, een biologische koe kan geen GMO-alfalfa of maïs eten, en een biologische soepproducent kan geen GMO-ingrediënten gebruiken", aldus de USDA op zijn website.)

 9. Mythe: Je moet geen mais eten omdat het echt veel suiker bevat. Je blijft niet uit de buurt van bananen omdat je denkt dat ze veel suiker bevatten, of wel? Waarom zou je dan hetzelfde doen voor maïs? Een banaan bevat ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën als een korenaar - ongeveer 110 - maar heeft twee tot drie keer de hoeveelheid suiker. Een maïskolf heeft ongeveer 6 tot 8 gram suiker, terwijl een banaan ongeveer 15.

 10. (Opmerking: dit artikel gaat alleen in op mythen over suikermaïs in zijn vorm als groente. Ga voor informatie over maïs als graan naar het Amerikaanse ministerie van Landbouw.)

 11. Ahh - er gaat niets boven een knapperige maïskolf van zoete maïs in de zomer. Maar hoewel er geen betwisting is van de heerlijkheid van maïs - vlak bij de grill is onze voorkeur, maar ook geweldig uit de oven of zelfs in de magnetron - lijken er enkele mythen te zijn die blijven bestaan ​​over de gezondheid van de groente. Iets zoets en zoets moet toch zeker een keerzijde hebben, toch?

 12. Niet zo. We spraken met geregistreerde diëtiste Jennifer McDaniel, een woordvoerder van de Academy of Nutrition and Dietetics, om enkele van de grootste misvattingen rond suikermaïs op te lossen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407