Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 tips voor een gezonde brunch

Zelfs de slechtste kok kan deze supereenvoudige pasta met één pot maken

 1. Hash Browns, Home Fries, French Fries, Tater Tots - Eat 'Em Later De mogelijkheden voor een kant van aardappelen zijn eindeloos geworden aan de brunchtafel. Ik moedig het eten van spuds zeker aan, vooral zoete aardappelen die rijk zijn aan vitamine A. Maar de variaties geserveerd met brunch zijn waarschijnlijk gesmoord in boter en olie, gefrituurd en uiteindelijk ontkennen elk gezondheidsvoordeel dat ze in hun natuurlijke vorm bieden. Je kunt beter kiezen voor een groene of fruitsalade als bijgerecht voor je dagelijkse dosis vitaminen en mineralen. Bewaar uw spuds voor een huisgemaakte maaltijd waarin u kunt bepalen hoe ze worden bereid.

 2. Door Keri Glassman voor U.S. News Health

 3. De lente is eindelijk hier, wat tanktops, lentebloemen en brunchseizoen betekent! Of je nu een verjaardag viert, herstelt van de festiviteiten van gisteravond of gewoon geniet van de zon, iedereen lijkt een reden te hebben om in de lenteweekends te brunchen. Wie houdt er niet van om te genieten van de zon en mimosa te drinken met vrienden? Maar met decadente voedselopties zoals met siroop doordrenkte pannenkoeken, knapperig spek en gebakken aardappelen, is het gemakkelijk om het te overdrijven. We zijn er allemaal geweest. Laat me je helpen de brunchbonanza te overwinnen.

 4. Meer uit Amerikaans nieuws Gezondheid: Amerikaans nieuws Beste diëten Beste gewichtsverlies diëten Beste diëten voor gezond eten

 5. Eet ontbijt vóór brunch Je wordt laat wakker (het is tenslotte het weekend) en je hebt twee uur voor de brunch. Dus je denkt: "Waarom nu eten? Ik zal gewoon wachten." Nee! In plaats van jezelf uit te hongeren tot de reserveringstijd, eet je een klein ontbijt binnen een uur na het wakker worden. Brunch gebeurt meestal toch dichter bij het middaguur, dus behandel het als lunch. Begin uw ochtend met een eenvoudig, klein ontbijt van een appel en natuurlijke pindakaas of amandelboter; of kies voor yoghurt met verse bosbessen en een klein handje pecannoten. Door het vasten van de avond ervoor te breken, zal je metabolisme voor de dag omhoog gaan, blijf je je tevreden tot de brunch en voorkom je dat je bij brunch te veel bestelt en te veel eet.

 6. Go Easy On The Carbs Brunch porties zijn uit de hand gelopen, omdat gigantische stapels pannenkoeken, wafels en wentelteefjes op elk menu staan. En hoewel ik OK ben met één pannenkoek (vooral als het volkoren of boekweit is), heb je meer kans om genoeg te krijgen om een ​​gezin van vier te voeden. Zelfs als je ze bedekt met vers fruit in plaats van suikerachtige ahornsiroop en slagroom, zijn deze gerechten pure, geraffineerde koolhydraten. Deze koolhydraten veroorzaken een enorme piek in je bloedsuikerspiegel, gevolgd door een lood die zich op de kilo's vormt en je snel hongerig maakt na het eten. Kies een evenwichtiger combinatie van eiwitten, volkoren koolhydraten en gezond vet, zoals een vegetarische omelet met avocado en volkoren toast. Veel brunches bieden ook haver van staal, gegarneerd met vers fruit en noten. En als je dat zoete verlangen naar koolhydraten niet kunt afschudden, deel je de pannenkoeken met een vriend en neem je er een met je omelet in plaats van toast. Dit zorgt voor een veel beter geproportioneerde en geportioneerde maaltijd die je ook tevreden zal houden.

 7. Drink verstandig Veel brunchmenu's noemen nu een "alles wat je kunt drinken" -optie, wat een recept is voor een ramp met een hoofdletter D! Ik zeg niet dat je niet kunt genieten van een bloederige marya, mimosa of wijn spritzer, maar één is meer dan genoeg voor een middag verwennerij. Deze alcoholische dranken zijn een gemakkelijke manier om overboord te gaan zonder het te beseffen. Bovenop het toevoegen van hun eigen calorieën, kan alcohol je wilskracht remmen om verstandig te eten; vertaling: Als je een beetje opgewonden bent, heb je meer kans om meer te eten. Sla de bodemloze brunchoptie over en beperk u tot één alcoholisch drankje, of geniet in plaats daarvan van thee.

 8. Geniet van uw bedrijf - niet de broodmand De brunchbroodmand is ver voorbij uw typische rol geëvolueerd. Het bevat nu muffins, scones, kaneeltoost en smeersels zoals aardbeienboter. (Trouwens, het toevoegen van fruitsmaak aan boter maakt het niet gezonder.) Deze items bevatten meestal weinig vezels, veel suiker en vet en zijn gemaakt met geraffineerde koolhydraten. Voor je het weet, zit je vol voordat de maaltijd is geserveerd. In het ideale geval vermijd je de mand helemaal. Als je collega-brunchgenoten het ermee eens zijn, verwijder je de verleiding door de ober te vragen de mand helemaal niet mee te nemen. Als er geen kans is, zullen je mede-brunchers afstand doen van de mogelijkheid om in te graven, en je gaat je nagels bijten terwijl je naar de mand staart, ver weg zitten en nippen aan die ijsthee. Je kunt de ober ook vragen om een ​​fruitsalade mee te nemen die iedereen kan splitsen. Haal diep adem, houd de controle en geniet van je gezelschap!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407