Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 verrassende feiten over mango's

 1. Niet bekend met mango's? Dat zou je moeten zijn! Lees verder om 5 verrassende feiten te leren die je misschien gek maken op mango's.

 2. Mango-eters hebben een gezonder dieet. Een studie gepubliceerd in The Journal of Nutrition and Food Sciences suggereert dat mangoconsumptie wordt geassocieerd met een gezonder dieet. Onderzoekers vergeleken de voeding van meer dan 29.000 mensen en ontdekten dat diegenen die mango's eten de neiging hebben om een ​​hogere inname van bepaalde voedingsstoffen zoals kalium en voedingsvezels te hebben, terwijl ze minder toegevoegde suikers, verzadigd vet en natrium consumeren.

 3. Mango's kunnen helpen uw botten te versterken In een recent onderzoek aan de Staatsuniversiteit van Oklahoma vonden onderzoekers dat kleine doses mango leken te helpen bij het versterken van botten bij muizen die een vetrijk dieet kregen. Meer studies zijn nodig om deze bevindingen te bevestigen en te begrijpen of mango's de botgezondheid bij mensen zullen beïnvloeden.

 4. Mango's zijn all-nutritionele voedingsstoffen! Mango's barsten van meer dan 20 vitamines en mineralen en zitten boordevol goede voedings- en gezondheidsvoordelen. Slechts één kopje levert 100% van onze dagelijkse vitamine C-behoeften, helpt ons immuunsysteem te versterken, onze tanden en tandvlees gezond te houden en de collageenvorming te ondersteunen - hallo, mooie huid! Mango's zijn ook rijk aan vezels, een voedingsstof die ons helpt bij te vullen - zonder ons te vullen.

 5. Klaar voor het beste nieuws? Een kopje mango bevat slechts 100 calorieën, dus dit is een zoete verwennerij waar je je goed bij kunt voelen.

 6. Rood is niet altijd gelijk aan rijp. Een rode mango is niet altijd een rijpe mango! Knijp voorzichtig om te weten of het klaar is om te eten. Een rijpe mango geeft iets. Net als meer bekende vruchten, zoals perziken en avocado, worden mango's ook zachter naarmate ze rijpen. Als een mango steviger is dan gewenst, plaats hem dan op het aanrecht, waar hij zal blijven rijpen. Om het proces te versnellen, plaats je mango's in een papieren zak op kamertemperatuur. Eenmaal rijp, kunnen mango's maximaal 5 dagen in de koelkast worden bewaard.

 7. Ze zijn een van de meest veelzijdige vruchten van de natuur. Er is geen limiet aan hoe je mango's kunt gebruiken om culinaire hoogstandjes te creëren! Overweeg om een ​​tropische mangosalsa op te kloppen om te gebruiken als een topper voor gegrilde vis, maak een krab-mango crostini hors d'oeuvre, meng met magere yoghurt en ijsblokjes voor een verfrissende smoothie, trakteer uzelf op een lichte en heerlijke mangosorbet of snijd dit veelzijdige fruit in dunne reepjes en rol met een plak delicatessen. Je kunt ook mango pureren en over gegrilde kip of vis sprenkelen voor een vleugje kleur en explosie van vitamines en mineralen - de mogelijkheden zijn eindeloos!

 8. Niet bekend met mango's? Dat zou je moeten zijn! Lees verder om 5 verrassende feiten te leren die je misschien gek maken op mango's.

 9. Mango-eters hebben een gezonder dieet. Een studie gepubliceerd in The Journal of Nutrition and Food Sciences suggereert dat mangoconsumptie wordt geassocieerd met een gezonder dieet. Onderzoekers vergeleken de voeding van meer dan 29.000 mensen en ontdekten dat diegenen die mango's eten de neiging hebben om een ​​hogere inname van bepaalde voedingsstoffen zoals kalium en voedingsvezels te hebben, terwijl ze minder toegevoegde suikers, verzadigd vet en natrium consumeren.

 10. Mango's kunnen helpen uw botten te versterken In een recent onderzoek aan de Staatsuniversiteit van Oklahoma vonden onderzoekers dat kleine doses mango leken te helpen bij het versterken van botten bij muizen die een vetrijk dieet kregen. Meer studies zijn nodig om deze bevindingen te bevestigen en te begrijpen of mango's de botgezondheid bij mensen zullen beïnvloeden.

 11. Mango's zijn all-nutritionele voedingsstoffen! Mango's barsten van meer dan 20 vitamines en mineralen en zitten boordevol goede voedings- en gezondheidsvoordelen. Slechts één kopje levert 100% van onze dagelijkse vitamine C-behoeften, helpt ons immuunsysteem te versterken, onze tanden en tandvlees gezond te houden en de collageenvorming te ondersteunen - hallo, mooie huid! Mango's zijn ook rijk aan vezels, een voedingsstof die ons helpt bij te vullen - zonder ons te vullen.

 12. Klaar voor het beste nieuws? Een kopje mango bevat slechts 100 calorieën, dus dit is een zoete verwennerij waar je je goed bij kunt voelen.

 13. Rood is niet altijd gelijk aan rijp. Een rode mango is niet altijd een rijpe mango! Knijp voorzichtig om te weten of het klaar is om te eten. Een rijpe mango geeft iets. Net als meer bekende vruchten, zoals perziken en avocado, worden mango's ook zachter naarmate ze rijpen. Als een mango steviger is dan gewenst, plaats hem dan op het aanrecht, waar hij zal blijven rijpen. Om het proces te versnellen, plaats je mango's in een papieren zak op kamertemperatuur. Eenmaal rijp, kunnen mango's maximaal 5 dagen in de koelkast worden bewaard.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407