Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


5 Verrassende gezondheidsvoordelen van pompoen

20 Spot-On Tweets voor mensen die paddenstoelen haten

 1. Door Caroline Young

 2. Tijdens de frisse herfstmaanden duiken overal pompoenen op - op onze portieken, in etalages en op de lokale boerenmarkt. Ze maken deel uit van de kalebasfamilie, samen met komkommers, honingdauw, watermeloen, meloen en courgette. Pompoenen werden oorspronkelijk door de Franse ontdekkingsreiziger Jacques Cartier in 1584 "gros meloenen" genoemd. De Engelse vertaling was "pompies", die uiteindelijk evolueerde naar ons moderne woord "pompoen"

 3. Hun zaden worden meestal ergens tussen eind mei en begin juni geplant om precies op tijd voor Halloween in oktober te worden geplukt. Ze zijn een van de klassieke symbolen van het seizoen, of het nu op Halloween op de veranda is of op Thanksgiving in een pompoentaart bakken. Maar pompoenen hebben een uitgebreide lijst met voedingsvoordelen en kunnen elke dag deel uitmaken van uw gezonde, uitgebalanceerde voeding.

 4. 1) Caloriearm terwijl u wordt opgevuld

 5. Een half kopje pompoen in blik bevat ongeveer 40 calorieën. Tijdens de vakantieperiode weten we dat het gemakkelijk is om een ​​paar extra kilo's te pakken door je te laten verwennen met vakantiebeloningen. Een goede manier om calorieën en vet uit een vakantieschotel te snijden is om pompoen te gebruiken in plaats van extra suiker, boter of olie. Eén kop pompoen levert 3 gram vezels, een voedingsstof die je kan helpen minder algemene calorieën te consumeren. Pompoenbrood en muffins kunnen gemakkelijk worden gebakken zonder alle toegevoegde ingrediënten en smaken nog steeds heerlijk. En u hoeft de pompoen niet te bewaren voor gebakken producten. Gebruik het in hartige gerechten, zoals soepen en pompoenlasagne.

 6. 2) Bron van gezonde vetten

 7. Wanneer u verse pompoen gebruikt om te koken, is het belangrijk om de zaden te bewaren. Ze zijn een rijke bron van voedingsstoffen, waaronder onverzadigd vet, antioxidanten en vezels. Pompoenpitten zijn een natuurlijke eiwitbron met bijna 12 gram per kopje, samen met andere vitamines en mineralen, vooral zink. Ze leveren bijna de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zink. Je kunt eenvoudig je pompoenpitten in de oven roosteren met een beetje kookspray, ze vervolgens in je salades gooien, ze in je granola mengen of alleen eten voor een snack.

 8. 3) Rijk aan bètacaroteen

 9. De oranje kleur van pompoenen is een grote hint dat ze zijn geladen met de antioxidant beta-caroteen, een van de plantaardige carotenoïden die in het lichaam zijn omgezet in vitamine A. Vitamine A is essentieel voor een gezonde, stralende huid, sterk gezichtsvermogen en ons immuunsysteem.

 10. 4) Hoog in ontstekingsremmende bèta-cryptoxanthine

 11. Net als beta-carotenoïde is beta-cryptoxanthine een pro-vitamine A-carotenoïde. Het biedt verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder een verminderd risico bij het ontwikkelen van ontstekingsziekten, zoals reumatoïde artritis. Pompoen is gerangschikt onder voedingsmiddelen met de hoogste niveaus van beta-cryptoxanthine.

 12. 5) Biedt 500 mg kalium

 13. Kalium is een essentieel mineraal dat we nodig hebben om onze harten en spieren op hun optimale niveaus te laten werken. Eén kop pompoen levert ongeveer 550 mg kalium, waardoor het een van de hoogste bronnen onder groenten en fruit is (bananen brengen ongeveer 420 mg op, en zoete aardappelen brengen ongeveer 475 mg op). Voeg pompoen toe aan je snack of maaltijd na de training voor de extra kaliumboost, die kan helpen bij het herstel van spieren en elektrolyten.

 14. Hoewel we vaak denken dat verse producten gezonder zijn dan ingeblikt (en vaak is dit waar), kunnen ingeblikte en verse pompoen door elkaar worden gebruikt in recepten en gezondheidsvoordelen bieden. Ik hoop dat je dit najaar nog wat meer pompoen eet.

 15. Meer van BuiltLean:

 16. Creatinevoordelen, bijwerkingen, dosering voor de beste resultaten

 17. Afterburn-effect: 500 calorieën verbranden vanaf 10 minuten oefening?

 18. 7 intervaltrainingen om vet te verbranden

 19. Ga voor meer artikelen en video's naar BuiltLean of neem deel aan het gesprek op onze Facebook-pagina.

 20. Door Caroline Young

 21. Tijdens de frisse herfstmaanden duiken overal pompoenen op - op onze portieken, in etalages en op de lokale boerenmarkt. Ze maken deel uit van de kalebasfamilie, samen met komkommers, honingdauw, watermeloen, meloen en courgette. Pompoenen werden oorspronkelijk door de Franse ontdekkingsreiziger Jacques Cartier in 1584 "gros meloenen" genoemd. De Engelse vertaling was "pompies", die uiteindelijk evolueerde naar ons moderne woord "pompoen"Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407