Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 dingen die u waarschijnlijk niet wist # x27; t op de hoogte van courgette

8 briljante manieren om kokosolie te gebruiken in uw schoonheidsroutine

 1. Door Rachel Swalin

 2. Als u een veggie wilt die erg veelzijdig is, hoeft u niet verder te zoeken dan courgette. Of het nu rauw of gekookt wordt gegeten, er zijn zoveel manieren om ervan te genieten en toch een stevige hoeveelheid van een paar vitamines en mineralen te krijgen die je nodig hebt. Courgette valt eigenlijk onder de paraplu van zomerpompoen, dat zijn pompoenen die worden geoogst voordat hun schil verhardt - in tegenstelling tot bijvoorbeeld pompoenen en pompoen. Hier zijn enkele andere leuke weetjes over deze veggie die je misschien zullen verrassen.

 3. Het bevat weinig calorieën. Courgette is het perfecte lichte bijgerecht voor een zware maaltijd: één kopje gesneden courgette heeft ongeveer 19 calorieën. Dat is 40 tot 50 procent lager dan dezelfde portiegrootte voor andere low-cal groene groenten zoals broccoli en spruitjes. En omdat het zo veelzijdig is, kunt u genieten van dit caloriearme voedsel in zoveel verschillende recepten, van gebakken friet tot pesto roll-ups. Natuurlijk kun je courgette ook altijd met kruiden grillen voor een hartige smaak.

 4. Je kunt de bloesem eten. Hoewel courgette als groente wordt geserveerd, is het technisch gezien een vrucht omdat het uit een bloem komt: het groeit uit een gouden bloesem die onder de bladeren bloeit. Supermarkten verkopen de bloemen niet altijd, maar je kunt ze vinden op boerenmarkten. En deze schoonheden zijn niet alleen om naar te kijken - je kunt ze ook eten. De meest populaire manier om ze te bereiden is gefrituurd of gevuld, maar onze vrienden van Sunset magazine hebben een uniek saladerecept om uit te proberen. Bekijk de salade met pompoenbloesem, avocado en botersla.

 5. Het kan goed zijn voor uw hart. Courgette heeft een goede hoeveelheid kalium: 295 milligram per kopje, of 8 procent van uw aanbevolen dagelijkse waarde. Volgens de American Heart Association kan kalium de bloeddruk helpen beheersen omdat het de schadelijke effecten van zout op je lichaam vermindert. Studies suggereren dat het verhogen van uw kaliuminname (terwijl u ook natrium remt) uw beroerte kan verminderen en ook uw kansen op het ontwikkelen van hartaandoeningen kan verlagen. Courgette is ook rijk aan de antioxidant vitamine C, die kan helpen de voering van uw bloedcellen beter te laten functioneren, de bloeddruk te verlagen en te beschermen tegen verstopte slagaders. Een kopje gesneden courgette heeft 20 milligram, of ongeveer 33 procent van uw dagelijkse waarde.

 6. U kunt het vervangen door pasta. Natuurlijk kun je courgette aan je spaghetti-recepten toevoegen, maar je kunt het ook in plaats van noedels gebruiken. Zogenaamde "zoodles" zijn een geweldig alternatief voor pasta en ze zijn gemakkelijk te maken met behulp van enkele keukengadgets. Met een mandoline of een spiraalsnijder zet je de courgette op tanden en duw je de groente in de richting van de messen. Een kleinere en goedkopere optie is een julienne-dunschiller met een gekarteld mes om dunne reepjes te maken.

 7. Het is niet altijd groen. Je bent misschien gewend om een ​​groente te zien die groen en gespikkeld is, maar er is een gele variëteit van courgette, en het is gemakkelijk te verwarren met gele pompoen, een ander type. De eenvoudigste manier om het verschil te zien, is door naar de vorm te kijken. Gele pompoen heeft meestal een taps toelopende nek, hetzij scheef of recht, terwijl courgette van elke kleur van begin tot eind lijkt op een cilinder. Hoewel er niet veel bekend is over het verschil tussen de variëteiten, zeggen sommigen dat gouden courgette een zoetere smaak heeft dan de groene soort. Omdat het na het koken zijn kleur behoudt, is het ook een zonnige toevoeging aan elk gerecht.

 8. Het heeft een internationale stamboom. Van Italianen wordt gedacht dat ze moderne courgette hebben gefokt uit de squash die ze in koloniaal Amerika hebben opgepikt - zucca is eigenlijk het Italiaanse woord voor squash. Daarom zie je in sommige recepten courgette 'Italiaanse pompoen' genoemd. Toch bestaat de zomerpompoen al geruime tijd. De oogst dateert van 5500 v.Chr. waar het volgens de Cooperative Extension van de Universiteit van Arizona een integraal onderdeel was van de voeding van mensen in Midden-Amerika en Zuid-Amerika. (En als u in Europa bent, kan dit op menu's worden weergegeven als "courgette".)

 9. Meer van Health.com: 26 eenvoudige courgetterecepten 30 voedingsmiddelen onder de 40 calorieën 18 superfoods voor je hart

 10. 6 dingen die u moet weten over courgette verscheen oorspronkelijk op Health.com

 11. Door Rachel Swalin

 12. Als u een veggie wilt die erg veelzijdig is, hoeft u niet verder te zoeken dan courgette. Of het nu rauw of gekookt wordt gegeten, er zijn zoveel manieren om ervan te genieten en toch een stevige hoeveelheid van een paar vitamines en mineralen te krijgen die je nodig hebt. Courgette valt eigenlijk onder de paraplu van zomerpompoen, dat zijn pompoenen die worden geoogst voordat hun schil verhardt - in tegenstelling tot bijvoorbeeld pompoenen en pompoen. Hier zijn enkele andere leuke weetjes over deze veggie die je misschien zullen verrassen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407