Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 eenvoudige gezondheidstips voor het kopen van chocolade

33 Salades voor mensen die salades haten

 1. Winkelen voor "goede" chocolade is ongeveer hetzelfde als zoeken naar een haalbare online date. Benader de markt zonder een plan en het is gemakkelijk om gedupeerd te worden door glanzende verpakkingen en valse claims. Weet echter waar je naar op zoek bent en je kunt een liefje met inhoud vinden - gegarandeerd om je stressniveau te verminderen, je seksleven aan te steken en je hart te laten zingen van de eerste zalige ontmoeting. De bevindingen van een nieuwe langetermijnstudie in het Journal van Heart met 25.000 vrijwilligers suggereren zelfs dat het eten van tot 3,5 gram hoogwaardige chocolade per dag het risico op hartaandoeningen en beroertes aanzienlijk kan verminderen. Sorteer de vervalsingen, bescherm je hart en trakteer je valentijn op het goede, met deze zes eenvoudige tips voor het kopen van de beste gezonde chocolade op de markt:

 2. 1. Meer bitter, beter De term "donkere" chocolade wordt niet gereguleerd door de Food and Drug Administration, dus elke reep kan worden aangeduid als "donker" - zelfs als dat niet zo is. Vanuit een gezondheidsperspectief, waarin je investeert wanneer je donkere chocolade koopt, in tegenstelling tot melk of wit, is een hogere concentratie flavanolen en polyfenolen - antioxidanten die vrije radicalen ontwapenen geassocieerd met ziekte. Gram-voor-gram, donkere chocolade heeft zelfs een aanzienlijk grotere antioxidantcapaciteit dan bosbessen! Fabrikanten vermelden vaak het cacao-percentage op het etiket, maar je hebt minimaal 70 procent nodig om de gezondheidsvoordelen te behalen.

 3. 2. Cacaoboter of buste Het goede vet in "goede" chocolade is cacaoboter, een bron van hart-gezond stearinezuur. In de VS kunnen fabrikanten een product niet 'chocolade' noemen als het cacaoboter als ingrediënt bevat, maar het vervangen van een deel van het pure cacaovet door goedkope oliën en emulgatoren is redelijk spel. Ontwijk een choco-nep door iets "chocolaatjes" te vermijden, wat stiekeme marketeer is, spreek voor "nep-chocolade". En loop een mijl van producten met de woorden "gedeeltelijk gehydrogeneerd" op de ingrediëntenlijst; deze transvetten zijn direct gekoppeld aan hartziekten.

 4. 3. Ga niet Nederlands Is uw chocolade "nederlands" of "alkalisch"? Gooi het. Beide termen verwijzen naar cacaoverwerking die de hart-gezonde verbindingen aanzienlijk vermindert. Een studie in het Journal of Agriculture Food Chemistry toonde aan dat het gemiddelde totale flavanolgehalte voor natuurlijke cacao bijna negen keer groter was dan zwaar bewerkte variëteiten.

 5. 4. Wrap It Up De meeste mensen kunnen het zich veroorloven om dagelijks van een beetje pure chocolade te genieten. Volgens een onderzoek in Heart Circulation vertoonden vrouwen met een voorgeschiedenis van een hartaanval die meldden dat ze één tot twee porties hoogwaardige chocolade per week aten een 32 procent lager risico op ziekenhuisopname voor hartfalen dan degenen die de snoepjes gaven. . Maar laten we eerlijk zijn: zelfs een enkele hoogwaardige truffel bevat calorieën (ongeveer 100 ... en wie stopt er bij één truffel?). Suggestie! Vermijd te veel plezier door te kiezen voor individueel verpakte chocolaatjes. Het afpellen van een wikkel zal je vertragen en je verzadigingshormonen de tijd geven om tevredenheid te registreren. In feite consumeren mensen gemiddeld 41 procent minder calorieën bij het snacken van verpakte snacks, volgens een studie in het tijdschrift Appetite.

 6. 5. KUS. Er is niet veel voor nodig om chocolade te maken: cacaobonen, cacaoboter, suiker en misschien wat vanille. Maar niet alle fabrikanten houden het graag simpel, zuster. De variëteit Red Velvet Swirl van Dove bevat ongeveer 13 ingrediënten, waaronder Red 40 Lake, Blue 2 Lake, sojalecithine en PGPR, een goedkoop alternatief voor cacaoboter en een emulgator in saladedressing. Vermijd de extra "fillers" en blijf bij merken met pure ingrediënten die je oma zou herkennen en in de voorraadkast zou bewaren.

 7. 6. Bessenbonus Het magische proces dat chocolade gezond maakt, gebeurt niet in uw handen of mond; het gebeurt in je dikke darm. In feite schrijft nieuw onderzoek de precieze gezondheidsvoordelen van chocolade toe aan de goede insecten in je microbioom die de chocolade opeten en fermenteren tot ontstekingsremmende verbindingen. Het combineren van chocolade met fruit dat rijk is aan vezels, kan de gezondheidsvoordelen vergroten. Er gaat niets boven vers fruit (fondue, iedereen?), Maar populaire gedroogde mix-ins zoals veenbessen en noten (vooral cashewnoten en pistachenoten) kunnen je reep een prebiotische boost geven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407