Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 manieren om uw band met uw moeder te versterken

Zoete aardappeltoost is de gezondheidstrend die steeds beter wordt

 1. Ik had een klant die haar moeder voor haar eerste pedicure nam, op 75-jarige leeftijd. Besluit om een ​​date te maken (het hoeft niet op Moederdag te zijn) iets nieuws met haar. Ga een film kijken. Neem haar mee op een mooie autorit. Lees hetzelfde boek en bespreek het. Ga bowlen. Net als bij huwelijken is een van de beste manieren om de band tussen mensen te versterken, door uit de sleur te raken door ze voorzichtig uit balans te brengen. Wanneer je dit met je moeder doet, zul je misschien verbaasd zijn over hoe de kwaliteit van het gesprek is veranderd, of hoe anders ze op je reageert.

 2. Respecteer elkaars privacy. Beperkingen in wat je met je moeder deelt (en wat ze je vertelt) zijn prima. Onthoud altijd dat, zelfs wanneer u uw uiterste best doet, er nog steeds de mogelijkheid is dat ze teleurgesteld zal zijn of dat u niet aan haar verwachtingen zult voldoen. Dit zijn de realiteit van elke relatie. Door grenzen te stellen, bescherm je jezelf en de relatie. Je moeder vertellen: "Dit is wat ik voor je kan doen, en dit kan ik niet" zal helpen realistische verwachtingen te stellen en hopelijk haar respect voor jou en je gedrag te vergroten.

 3. Ze is misschien mama, maar je relatie duurt nog steeds. Als dingen moeilijk of problematisch zijn geweest, verwacht dan niet dat er van de ene dag op de andere verandering zal plaatsvinden. Blijf eraan werken, want de beloningen zijn de moeite waard.

 4. Moederdag is een dag om moeders te eren en te vieren. Maar niet alle volwassen kinderen voelen zich verplicht om dit te doen! Ik heb meer dan één cliënt woedend omdat ik me verplicht voelde om hun moeders te eren alleen vanwege culturele groepsdruk.

 5. Ik herinner me Viktor, een succesvolle zakenman in zijn late jaren '40, die vanaf zijn kindertijd oude wrok doormaakte, vooral naar zijn moeder, die hem vaak schuldig maakte toen en zelfs nu. Tijdens een therapiesessie vertelde hij me: "Mijn moeder verwacht nog steeds een telefoontje en een kaart op Moederdag - na al die jaren! Ik doorloop de bewegingen, maar eerlijk gezegd voelt het ritueel gedwongen."

 6. Of je moeder meer leek op June Cleaver of mama Liefste, de kans is groot dat ze een cruciale rol speelde in wie je werd. En dit is wat ik tegen Viktor heb gezegd. Je moeder is de reden dat je hier bent - praten, lachen, huilen, voelen, liefhebben, excelleren en leren. Je hoeft niet haar beste vriend te zijn, maar naarmate je ouder wordt en zij ook, zijn er enkele eenvoudige manieren om je band met haar te versterken die voor jullie beiden voordelen biedt.

 7. Voor diegenen onder ons wiens moeders nog in leven zijn, zijn er momenten waarop de relatie kan worden gevuld met conflict, woede of teleurstelling. Dus, of u nu uw verbinding met uw moeder wilt behouden of wilt repareren, hier zijn enkele tips over hoe u die relatie met uw moeder kunt verbeteren.

 8. Omarm wat positief is.

 9. In elke relatie zullen er ups en downs zijn. In plaats van te focussen op wat je moeder verkeerd doet (vanuit jouw perspectief) of de worstelingen die je met haar hebt, verschuif je aandacht naar alles wat ze goed doet en wat goed is aan je relatie. Maak dit jaar een lijst van wat je leuk vindt aan je moeder en lees die kwaliteiten aan haar voor, of schrijf ze op een kaart. Je ware gevoelens zijn net zo goed, zo niet beter, dan elke kaart van Hallmark.

 10. Respecteer uw verschillen.

 11. Ieder van u is geboren en opgegroeid in een andere tijd met verschillende waarden en manieren van leven. Je bent het waarschijnlijk niet overal over eens, zelfs niet over de belangrijke dingen in het leven. Dat is goed. Maar je kunt leren haar gedachten en gevoelens te erkennen en te respecteren. Er zijn veel mensen die al jaren boos zijn op hun moeder. Dat zijn verspilde jaren en het leven is te kort. Besluit dit jaar om de verschillen van je af te laten glijden. Ze neemt nooit de telefoon op omdat ze niet wil dat u het geld uitgeeft? Fijn. Zeg haar dat je het leuk vindt als ze je belt. Ze kastijdt je voor het scheiden? Het is ok. Vertel haar dat je haar mening waardeert. Je gaat haar niet veranderen, dus accepteer haar. Als je dat eenmaal doet, zullen sommige van haar irritante eigenaardigheden je grappig overkomen, en je zult het gevoel hebben dat je een drukventiel hebt ontlast. [! 10340 => 1140 = 1!

 12. Als volwassenen besteden we niet veel tijd aan het praten met onze moeder over belangrijke onderwerpen in het leven. Denk bij jezelf: kent ze mijn persoonlijke doelen en angsten in het leven? Versterk uw relatie door nieuwe communicatielijnen tussen u en uw moeder te openen. Te vaak praten we met onze moeders over koetjes en kalfjes. Probeer haar om advies te vragen. Of vertel haar over iets dat je op het werk heeft gestrest. Het gesprek met je moeder verdiepen is een manier om je echte zelf te delen. Je zou zelfs kunnen ontdekken dat ze niet alleen ouder is dan jij, maar in sommige opzichten ook wijzer is.

 13. Leer haar kennen.

 14. Weet je hoe je moeders dagen zijn? Wie zijn haar beste vrienden? Wat vindt zij van de gebeurtenissen in de wereld? Wat doet ze graag? Wat houdt haar 's nachts wakker? Dit soort vragen vergeten we onze moeders te stellen. Je bent misschien in een oppervlakkig patroon van geklets met je moeder terechtgekomen dat beide kanten op gaat - je deelt je innerlijke leven niet echt met haar, noch zij met jou. Breek het patroon! Veel mensen ontdekken nieuwe en interessante aspecten van hun ouders aan het einde van hun leven - wanneer ze sterven en plotseling heel open worden. Wacht niet tot dan. Begin nu je kennis van haar en je band te verdiepen.

 15. Doe iets nieuws.

 16. Grenzen instellen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407