Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 Signs You # x27; opnieuw te benadrukt over de feestdagen

 1. Door Gail Saltz, M.D.

 2. Het zou de mooiste tijd van het jaar moeten zijn. Alleen daar ben je, vechtend je een weg naar de kassa tussen hordes winkelcentrum shoppers, blijf tot alle uren om feestelijke traktaties te bakken en luisterend naar familieleden kibbelen bij familiebijeenkomsten. Maar zijn je Grinch-gevoelens normaal - of moet je dingen anders doen om de vakantie beter af te handelen? Om uw stressniveau te beoordelen, vink een van de volgende verklaringen aan waar u betrekking op hebt.

 3. 1. "Ugh, geen ander feest." Ben je zo uitgeput dat vakantiebijeenkomsten niet zo leuk zijn?

 4. 2. "Als ik geen vijf soorten vakantiekoekjes maak, zullen mijn kinderen teleurgesteld zijn." Maak je je zorgen dat als je niet alles uit gaat, je familie en vrienden in de steek zullen worden gelaten?

 5. 3. "Mijn takenlijst is zo lang als mijn arm - oy." Heb je het gevoel dat de vakantiedetails je begraven?

 6. 4. "Deze kerstmuziek drijft me echt een muur op." Vindt u het moeilijk om dag in dag uit in de geest van het seizoen te komen?

 7. 5. "Ik ben weer postzegels vergeten op te halen! Waarom doe ik zelfs moeite om kaarten te versturen?" Ben je in toenemende mate vergeetachtig of boos?

 8. 6. "Alsjeblieft - breng me levend naar januari!" Wil je stiekem dat het allemaal snel voorbij is, zodat het leven weer normaal kan worden?

 9. Als u twee of meer uitspraken hebt aangevinkt, hebt u seizoensoverschrijding. Het is niet ongewoon; Talrijke studies hebben aangetoond dat voor veel mensen de vakantie het meest overweldigende deel van het jaar is en dat vrouwen zelfs nog meer getroffen zijn dan mannen. (Nauwelijks schokkend.) Maar niet alleen de spanning die u voelt is irritant, het kan uw gezondheid schaden. Als je gedurende een maand of twee veel stress hebt, baadt je hersenen in cortisol, wat depressie kan veroorzaken en zelfs hersencellen kan beschadigen. Het veroorzaakt ook vermoeidheid, prikkelbaarheid en gewichtstoename, dus geef de sneeuwvlokkoekjes niet de schuld. Reality check: Ondanks de veelheid aan Pinterest-vakantieboten en -decoraties, zijn er geen eisen aan het vieren. Er zijn tenslotte eindeloze manieren om van het seizoen te genieten zonder in paniek te raken. Enkele bewezen tactieken:

 10. Maak een lijst opnieuw, controleer deze niet twee keer. Noteer uw topprioriteiten voor de maand en laat alles weg wat niet absoluut noodzakelijk is. Wees brutaal: moet je echt meer dan één vakantiemaaltijd organiseren of naar elk feest gaan? Delegeer dan wat je kunt. Hoewel tegenwoordig meer mannen en vrouwen huishoudelijke verantwoordelijkheden delen, is de vakantie een manier om iedereen terug te brengen in traditionele rollen. Dus geef je partner een lijst met zijn eigen taken - of het nu gaat om cadeaus voor de kinderen of het weghalen van de kerstdecoraties.

 11. Wees echt over familieplezier. Verwacht wordt dat familieleden één grote gelukkige familie zullen zijn, kan tot teleurstelling leiden als jouw familie niet het soort is dat lange tijd met elkaar overweg kan. Richt in plaats daarvan op een grote, rustige familie. Als er familieleden komen, laat dan geen brokken ongestructureerde tijd achter wanneer ze elkaar op de zenuwen kunnen werken. Organiseer activiteiten, zoals een Monopoly-kampioenschap of een filmvertoning. U kunt ook voorstellen dat gasten ontspannen met een boek of een wandeling buiten maken. (Tot straks, miezerige tante Lorraine!) Als je familie bezoekt voor bijvoorbeeld een vakantiebrunch, kan het helpen om een ​​ontsnappingsplan te hebben - zeg ze bijvoorbeeld dat je langskomen maar dat niet kan blijf de hele dag.

 12. Blijf fitnessen. De meesten van ons verzachten regelmatig tijdens de feestdagen omdat we zo weinig tijd hebben. Maar dat is een grote fout. Zelfs meerdere keren per week 15 minuten rennen of een nachtelijke wandeling na het eten zal je humeur verbeteren en je een stuk minder gestrest voelen.

 13. Denk eraan: de gedachte telt echt. Vaak drijft ons perfectionisme ons om te winkelen, winkelen, winkelen voor de perfecte cadeautjes - tijd en frustratie besparen (om nog maar te zwijgen van creditcardrekeningen). De waarheid is dat mensen willen weten dat je aan hen hebt gedacht en hen waarderen; dat is het grootste geschenk. Een klein of zelfgemaakt item met een briefje dat zegt hoeveel de persoon het hele jaar door voor jou betekent, zal een grotere hit worden dan een duur cadeau.

 14. Vermijd vakantie body downers

 15. Blijf vrolijk met tips van Melinda Ring, M.D., medisch directeur van het Osher Center for Integrative Medicine aan de Northwestern University.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407