Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


6 verbazingwekkende soorten vijgen

6 verbazingwekkende soorten vijgen

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 12 juli 2019

 2. Vijgen, en hoewel ze allemaal een aantal overeenkomsten delen, zijn de verschillen in voedingsprofiel, uiterlijk en smaak belangrijk om te begrijpen. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Typen vijgen

 1. Er zijn honderden verschillende vijgenrassen, maar de meest voorkomende soorten vijgen zijn onder andere zwarte missie-vijgen, bruine kalkoen, sierra-vijgen, calimyrna-vijgen en Kadota-vijgen.

Black Mission Figs

 1. Dit zijn enkele van de meest voorkomende en gemakkelijk verkrijgbare vijgenrassen ter wereld, en hoewel ze in Spanje zijn ontstaan, zijn ze nu overal ter wereld verkrijgbaar. Ze zijn relatief klein en hebben een dicht roze vruchtvlees, evenals een plakkerige en taaie consistentie die hen een populair snackvoedsel en ingrediënt in verschillende zoete bereidingen maakt.

Bruine kalkoenvijgen

 1. Ongetwijfeld de meest gecultiveerde en geconsumeerde vijgen ter wereld, deze vruchten zijn enigszins langwerpig en hebben een lichtbruine schil. Deze variëteit aan vijgen is de afgelopen 300 jaar populair verbouwd in delen van Europa en Amerika en is vaak wat mensen zich voorstellen als ze zich een vijg voorstellen. Het kan moeilijk zijn om te bepalen wanneer deze vijgen rijp zijn, maar ze moeten een romige en zoete smaak hebben.

Adriatische vijgen

 1. Deze vijgen zijn ongewoon licht van kleur, meestal lichtgroen of geel, waardoor ze de bijnaam witte vijgen krijgen. Deze vruchten zijn echter erg zoet en hebben een helder rood vruchtvlees. Deze vijgen worden vaak gekonfijt of op zichzelf gegeten vanwege hun uitzonderlijke smaak.

Vijgen Calimyrna

 1. Rijke oranje kleur aan de binnenkant. De smaak van deze vijgen is bijzonder uniek, met nuttigheid en een vleugje zoetheid. Omdat deze vijgen echter kwetsbaarder zijn en bederfbaarder zijn dan andere variëteiten, worden ze meestal gedroogd en verkocht als snoepjes, in plaats van gekocht in hun verse vorm. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Sierra Figs

 1. Net als calimyrna-vijgen hebben sierra-vijgen een groene buitenkant, hoewel ze meestal groter zijn dan calimyrna-variëteiten. Dit is een vrij nieuwe variëteit en groeide niet in het wild tot 2006. Kwekers hebben deze variëteit aan vijgen ontworpen vanwege zijn grootte en smaak, hoewel het niet populair is in verschillende delen van de wereld.

Kadota vijgen

 1. Deze oude variëteit aan vijgen zou al in het oude Rome zijn geconsumeerd of gekweekt, hoewel ze nu extreem goed groeien in Zuid-Californië. Groot en groen, deze komen veel voor.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 3. Deze oude variëteit aan vijgen zou al in het oude Rome zijn geconsumeerd of gekweekt, hoewel ze nu extreem goed groeien in Zuid-Californië. Groot en groen, deze komen veel voor.

 4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407