Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 dingen die Japan je kan leren over een lang, gezond leven leven

# 6 Clean Home

 1. Wil je weten waar je moet zijn om een ​​lang, voorspoedig en gezond leven te leiden? Het is makkelijk. Kijk maar naar het oosten.

 2. Japan, het land dat ons schatten gaf als Hokusai, Mothra en de heerlijke snackstick bekend als Pocky, biedt misschien wel de beste blauwdruk ter wereld voor een gezond leven. Japanse mannen en vrouwen staan ​​niet alleen routinematig bovenaan de lijst met de langste en gezondste levensduur van de mensheid, maar in de meest recente studie van de Wereldgezondheidsorganisatie kwamen Japanse vrouwen op de eerste plaats met een levensverwachting van 87,0 jaar.

 3. En het is niet allemaal te wijten aan genen. We werkten samen met Aetna om een ​​onderzoek van top tot teen te geven van alle geheimen van de Japanse levensstijl, van zeewier tot bergbeklimmen tot zen. Dus hoewel je misschien nooit Japans wordt, kun je meer zoals zij leven.

 4. Ze waarderen een zeevruchtendieet. De Japanners houden van hen als een goede vis. Volgens de National Marine Fisheries Service was het Japanse zeevruchtenverbruik 55,7 kilogram per hoofd van de bevolking in het laatste jaar van beschikbare gegevens. (De VS aten slechts 24,2 kilogram.) De cijfers plaatsen Japan in de top zes van zeevruchtenconsumptie bij grotere landen. Zo belangrijk is hun visdieet dat handelsgroepen en bureaucraten een band promootten om de dalende consumptie onder Japanse jongeren tegen te gaan.

 5. (Het themalied waarmee ze kwamen, luidt: "Fish Fish Fish. Je wordt slim als je vis eet.")

 6. Het grootste voordeel van het eten van vis kan dit zijn: veel mensen die het eten overleven hun visfobische vrienden. De consumptie van vis verlaagt het risico op overlijden door hartaandoeningen met 36 procent. Verbazingwekkender, oudere mensen die hogere niveaus van omega-3-vetzuren hebben, voornamelijk vanwege hun consumptie van vette vis, leefden gemiddeld 2,2 jaar langer dan mensen met lagere niveaus. Van diëten met veel vette vissen is ook bewezen dat ze het humeur verhogen en bepaalde soorten kanker en ontstekingen voorkomen.

 7. Wetenschappers raden aan om elke week twee porties vette vis te eten, zoals tonijn of zalm. Voor het beste resultaat, pocheer, grill of stoom het.

 8. Maar ze vergeten niet alle andere rijkdommen van de zee. De U.N. meldt dat Japan ongeveer 100.000 ton zeewier per jaar verbruikt. En ze zijn niet kieskeurig over type: de Japanners gebruiken meer dan 20 soorten van het spul in hun keuken. In feite eten inwoners van het zuidelijkste eiland van Okinawa, bekend van het fokken van honderdjarigen, meer zeewier dan waar ook ter wereld.

 9. Oké, maar is kelp eigenlijk goed voor je? Alle tekenen suggereren dat het is - verbazingwekkend dus. Zeewier bevat tussen de 2 en 9 gram eiwit per kopje, en sommige soorten leveren exponentieel meer kalium dan een banaan. Het is ook het zeldzame voedsel dat natuurlijk jodium bevat - een nuttig ding voor het reguleren van thyroïden. Bovendien, theoretiseren onderzoekers van Harvard dat het vermogen van zeewier om oestrogeen- en estriadolgehaltes te reguleren, de aanzienlijk lage percentages borstkanker van het eiland kan verklaren. (Ze kunnen ook de symptomen van PMS verlichten.)

 10. Als je de smaak niet lekker vindt, heb je opties. (Zie: zeewierpasta.) Dat gezegd hebbende, zeewier is zo voedzaam dat het bijwerkingen kan hebben. Beperk uw inname van bepaalde soorten tot twee eetlepels per week. Maar maak je niet teveel zorgen; je sushi-broodjes zijn nog steeds goed om te gaan.

 11. Ze maakten van zingen een nationaal tijdverdrijf. Bezoekers kunnen geschokt zijn over hoe vaak, zoals overal, karaoke in Japan is. De cijfers helpen de grootte van het Japanse tijdverdrijf aan te tonen: in 2010 haalde de Japanse karaoke-industrie meer dan 10 miljard dollar op. (Om dat in perspectief te plaatsen, haalde de filmindustrie datzelfde jaar een recordhoogte van 2,66 miljard dollar.) De grootste karaokeketen, Big Echo, is actief op 229 locaties in het hele land.

 12. Nou, hier is goed nieuws voor alle zangers: Karaoke is goed voor je. In een studie uit 2009 van bijna 20.000 mannen ontdekten onderzoekers van de Ehime University Graduate School of Medicine en de Universiteit van Osaka dat matig drinken met vrienden de cardiovasculaire gezondheid verbetert. Om de auteur van het onderzoek te citeren: "Zangers gebruiken een diepe ademhaling, wat goed is voor het zenuwstelsel. Na het zingen krijgen ze meestal applaus. Het is een goed soort sociale ondersteuning en helpt bij ongunstige gelegenheden of stressvolle gebeurtenissen."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407