Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 eenvoudige manieren om uw kerstdiner een voorproefje van Griekenland te geven

Als opvoeder die onder de armoedegrens leeft, verlies ik nooit hoop voor mijn kinderen

 1. Met slechts een paar kleine wijzigingen in uw feestelijke diners kunt u een voorproefje van het Grieks-mediterrane dieet toevoegen, maar ook de gezondheidsvoordelen van dit dieet, zonder uw menu te veranderen.

 2. 1. Serveer mediterrane dips. In plaats van zware kaasdips die rijk zijn aan verzadigde vetten, beginnen met enkele even heerlijke mediterrane dips. De op yoghurt gebaseerde knoflook dip tzatziki, de romige split erwtendip fava en de smakelijke viskuit dip taramosalata maken ideale keuzes. Alle drie deze eenvoudige recepten zijn rijk aan antioxidanten en de goede vetten en kunnen de dag ervoor worden gemaakt. Vergezel ze met een paar dunne soepstengels en als je ze kunt vinden, gerst beschuit (paximadi).

 3. 2. Kook met olijfolie en Griekse yoghurt. Gebruik olijfolie en yoghurt in Griekse stijl voor het koken. Gebruik bij het maken van aardappelpuree (gewone of zoete) aardappelen olijfolie en yoghurt in Griekse stijl in plaats van boter en room. Het zorgt voor een lichter bijgerecht maar ook een gezonder zonder smaak op te offeren. Olijfolie kan ook worden gebruikt voor het braden en koken ook. Een gemakkelijke en smaakvolle manier om seizoensgroenten zoals bloemkool en broccoli te serveren, is door ze eenvoudig in een pan te plaatsen, olijfolie en knoflook toe te voegen en 30 minuten te roosteren op 400 graden Fahrenheit.

 4. 3. Voeg een grote salade toe. Hoewel er veel bijgerechten zijn tijdens vakantiediners, zijn de meeste gekookt en zetmeelrijk. Voeg een salade toe met seizoensgroenten voor een frisse smaak. Salades met ingrediënten zoals kool, wortelen, spinazie, noten en gedroogd fruit gegarneerd met een dressing op basis van olijfolie vormen een ideale aanvulling op de rest van de "zwaardere" gerechten.

 5. 4. Probeer Griekse stoofschotels. Probeer in plaats van de traditionele groene bonen ovenschotel er een in Griekse stijl te maken. Kook op de kookplaat groene bonen met tomatensaus en kruiden. Je kunt ook hetzelfde doen voor erwten. Het is niet alleen een heerlijke manier om groenten te eten, het biedt ook wat extra antioxidanten uit tomaat en olijfolie.

 6. 5. Maak wat desserts op basis van olijfolie. Olijfolie wordt traditioneel gebruikt voor desserts in de Griekse keuken. Hoewel deze niet per se minder calorieën bevatten dan een snoepje gemaakt met boter, bevatten ze wel de gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten uit de olijfolie. Probeer de traditionele Griekse kersthoningkoekjes melomakarona of iets anders dan traditioneel zoals chocolademuis gemaakt met olijfolie.

 7. 6. Voeg fruit toe aan je lijst met desserts. Naast de prachtige taarten en cakes serveren ze een schaal met seizoensgebonden fruit zoals appel, peer en sinaasappel. Serveer in een andere kom of schaal een verscheidenheid aan gedroogd fruit; vijgen, abrikozen, pruimen en rozijnen zijn voedzame keuzes. Ja, mensen zullen genieten van de smakelijke koekjes en cakes, maar vers fruit zorgt voor een broodnodige pauze en wat extra vitamines en vezels.

 8. Bezoek olivetomato.com voor meer manieren op mediterraan geïnspireerde dinerrecepten

 9. Met slechts een paar kleine wijzigingen in uw feestelijke diners kunt u een voorproefje van het Grieks-mediterrane dieet toevoegen, maar ook de gezondheidsvoordelen van dit dieet, zonder uw menu te veranderen.

 10. 1. Serveer mediterrane dips. In plaats van zware kaasdips die rijk zijn aan verzadigde vetten, beginnen met enkele even heerlijke mediterrane dips. De op yoghurt gebaseerde knoflook dip tzatziki, de romige split erwtendip fava en de smakelijke viskuit dip taramosalata maken ideale keuzes. Alle drie deze eenvoudige recepten zijn rijk aan antioxidanten en de goede vetten en kunnen de dag ervoor worden gemaakt. Vergezel ze met een paar dunne soepstengels en als je ze kunt vinden, gerst beschuit (paximadi).

 11. 2. Kook met olijfolie en Griekse yoghurt. Gebruik olijfolie en yoghurt in Griekse stijl voor het koken. Gebruik bij het maken van aardappelpuree (gewone of zoete) aardappelen olijfolie en yoghurt in Griekse stijl in plaats van boter en room. Het zorgt voor een lichter bijgerecht maar ook een gezonder zonder smaak op te offeren. Olijfolie kan ook worden gebruikt voor het braden en koken ook. Een gemakkelijke en smaakvolle manier om seizoensgroenten zoals bloemkool en broccoli te serveren, is door ze eenvoudig in een pan te plaatsen, olijfolie en knoflook toe te voegen en 30 minuten te roosteren op 400 graden Fahrenheit.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407