Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 grote voordelen van sporten buiten deze winter

OOK OP HUFFPOST OPINIE

 1. Laten we eerlijk zijn - het is moeilijk om de motivatie te vinden om buiten deze dagen te trainen. Tijdens de werkweek worden soms beide benen van onze dagelijkse woon-werkverkeer voltooid in volledige duisternis. En hoewel weekendzon op prijs wordt gesteld, helpt het niet veel om onze winterse omgeving op te warmen. Maar voordat u de handdoek in de ring gooit en u de komende maanden beperkt tot de drukke, benauwde sportschool, is het misschien de moeite waard om het idee van een wintertraining eens nader te bekijken.

 2. Sporters maken zich vaak zorgen over de interne veiligheidsrisico's die gepaard gaan met kille zweetsessies, maar er is verrassend weinig om zich zorgen over te maken. Gewoon passend aanpassen met voldoende lagen gemaakt van vochtafvoerende stoffen houdt het lichaam op een gezonde temperatuur en functioneert op dezelfde manier als in elke andere trainingsomgeving. Natuurlijk kan een glibberig moment op een ijzig hardlooppad tot verwondingen leiden, maar incidentele (en mogelijk onhandige) momenten opzij, buiten sporten in de winter biedt eigenlijk voordelen die elders misschien niet zo efficiënt worden bereikt.

 3. Als je jezelf weg kunt trekken van die gezellige stoel voor de open haard, profiteer je van deze zeven bonusvoordelen van zweten bij koud weer - en misschien leer je zelfs hou ervan.

 4. Je verbrandt meer calorieën.

 5. Omdat het lichaam harder werkt om de kerntemperatuur tussen de elementen te regelen, verbrandt u tijdens uw winterse training een paar calorieën meer in vergelijking met een binnenoefening. Hoewel de calorieverbranding varieert met de lichaamsmassa van elke persoon en de extremiteit van de temperatuur, kan het een goede moraalversterker zijn (vooral rond de voedselgerichte vakanties) om in dit opzicht meer uit je zweetsessie te halen.

 6. Je zult je hart versterken.

 7. Koud weer zorgt er ook voor dat het hart harder werkt om bloed door het lichaam te verdelen. Voor een ongezond hart dat worstelt om de extra stress te beheersen, kan dit proces ziekte en letsel verergeren. Maar een regelmatige sporter met cardiovasculair uithoudingsvermogen kan hun hartspier nog sterker maken met deze sessies bij koud weer, waardoor het lichaam beter wordt voorbereid op zwaardere trainingen in de toekomst - om nog maar te zwijgen over andere niet-trainingsstress in het leven.

 8. Je zult meer water drinken.

 9. Gehydrateerd blijven is een van de belangrijkste factoren bij het minimaliseren van de gevaren van trainingen bij koud weer. Het lichaam blijft zweten, maar dat zweet verdampt sneller in de kille, droge lucht, waardoor het lijkt alsof het lichaam minder water verliest. Door water te drinken voor, tijdens en na trainingen bij koud weer blijven de topprestaties behouden, wordt het lichaam beschermd tegen letsel en blijft het warm van start tot finish. Wacht niet langer om dorst te voelen om te hydrateren!

 10. Je bouwt een tolerantie op voor de vrieselementen.

 11. Het kan ronduit pijnlijk aanvoelen om jezelf in de elementen te forceren voor de eerste training van het winterseizoen, maar wees gerust dat het na verloop van tijd gemakkelijker wordt. Volgens hoofdcoach van de New York Road Runners-organisatie John Honerkamp is het belangrijk om je verwachtingen aan te passen terwijl je acclimatiseert in plaats van te duwen voor je typische, gematigde weersprestaties. Let vooral op de hoeveelheid moeite die je doet in plaats van bepaalde tijd, afstand of andere prestatiedoelen te halen, en probeer gewoon van het proces te genieten.

 12. U herinnert zich het belang van warming-up- en cool-downroutines.

 13. Juiste opwarm- en afkoelbewegingen zijn cruciaal om het lichaam in topconditie te houden, maar ze worden nog belangrijker als het buiten koud is. Door het lichaam los, lenig en warm te houden voor een kille training, kunt u pijnlijke wendingen, verstuikingen, tranen en andere verwondingen voorkomen. Wintertrainingen zullen je aanmoedigen om een ​​professional te worden als het gaat om volledige opwarm- en afkoelingsroutines, de eerste om je interne lichaamstemperatuur verhoogd te houden en de laatste om onnodige strakheid te verminderen geïnspireerd door de kou in de lucht.

 14. Je krijgt een dosis vitamine D.

 15. Je zult je gelukkiger en energieker voelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407