Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 manieren om de vaak ongrijpbare vreugde van Kerstmis te ervaren

 1. Er is veel druk deze tijd van het jaar ....

 2. Of u nu Kerstmis, Chanoeka, Kwanzaa of een andere feestdag viert, dit kan een heel uitdagend seizoen zijn. Er wordt niet alleen van je verwacht dat je meerdere extra projecten beheert (huisdecoratie, cadeau geven en familiebezoek), maar je wordt ook verondersteld gelukkiger te voelen dan ooit (want de verwachting is dat dit de mooiste tijd van het jaar is). Over moeilijk gesproken!

 3. Dit kan leiden tot veel schuldgevoelens als je niet het gevoel hebt dat je de idealen die je in je hoofd hebt waarmaakt of als je je aan die normen houdt, maar je ellendig voelt terwijl je dat doet en je dan nog erger voelt omdat je je vrolijk zou moeten voelen.

 4. Als tijdcoach heb ik veel nagedacht over dit onderwerp en ook verschillende strategieën getest om beide externe organisaties te optimaliseren met behoud van interne vrede. Hier zijn mijn zeven beste strategieën om de vaak ongrijpbare vreugde van Kerstmis te ervaren.

 5. 1. Focus op het goede: waar je ook op focust, dus als je op zoek bent naar iets om je zorgen over te maken, zul je het vinden. Als je het eenmaal in je hoofd blijft herhalen, kan het kleinste ding zoals iemand die je op weg naar het werk afsnijdt je hele dag verpesten. Je kunt niet elk ongemak in je leven voorkomen, maar je kunt je reactie daarop kiezen. Kies ervoor om los te laten wat je dwarszit en oefen dankbaarheid voor alles wat er in je leven is. Het is een van de beste medicijnen volgens The Neuroscience of Why Gratitude Us Us Healthier:

 6. "In een onderzoek naar dankbaarheid, uitgevoerd door Robert A. Emmons, Ph.D., aan de Universiteit van Californië in Davis en zijn collega Mike McCullough aan de Universiteit van Miami, willekeurig toegewezen deelnemers kregen een van de drie taken. Elke week hielden de deelnemers een kort dagboek bij. Een groep beschreef kort vijf dingen waar ze dankbaar voor waren die zich de afgelopen week hadden voorgedaan, nog eens vijf geregistreerde dagelijkse problemen van de vorige week die hen niet bevielen, en de neutrale groep werd gevraagd om vijf gebeurtenissen of omstandigheden op te noemen die hen troffen, maar er werd hen niet verteld of ze zich op het positieve of het negatieve moesten concentreren. Tien weken later voelden de deelnemers aan de dankbaarheidsgroep zich beter over hun hele leven en waren ze vol 25 procent gelukkiger dan de gedoe-groep. Ze meldden minder gezondheidsklachten en trainden gemiddeld 1,5 uur meer. "

 7. Voor die idealisten en perfectionisten ga ik je echt uitdagen om je te concentreren op wat NIET is wat niet is. Denk bijvoorbeeld eens aan het feit dat één familielid de vakantie niet thuis zou kunnen krijgen en kies ervoor om iedereen te vieren die er is. U en uw hele bedrijf zullen het zeer waarderen.

 8. 2. Verlaag uw verwachtingen: zoals ik uitvoerig bespreek in mijn boek in hoofdstuk vijf over realistische verwachtingen, hebben onze gevoelens over onze situatie meer te maken met wat we hadden verwacht dan wat er feitelijk is gebeurd. Een van de grootste manieren om je vreugde te vergroten is om te verminderen wat je van jezelf nodig hebt. Om dit punt te illustreren, laten we een aantal verschillende potentiële verwachtingen doornemen.

 9. Recept voor stress: alles moet perfect verlopen, vooral mijn uitvoering. Mijn huis moet perfect zijn ingericht. Mijn maaltijden moeten perfect worden bereid, bij voorkeur helemaal opnieuw. Ik moet voor iedereen een kaart of cadeau hebben voor de maand december. Mijn hele familie moet altijd gelukkig zijn. Als alles niet onder controle is, is iedereen niet gelukkig, en ik maak zelfs de minste fout of nalatigheid, Kerstmis is een totale en volkomen mislukking.

 10. Recept voor vreugde: Ik zal mijn uiterste best doen binnen mijn vermogen en mijn vermogen van tijd, geld en energie om de vakantie speciaal te maken voor degenen die het dichtst bij mij staan. Ik kan wel of niet alles doen wat ik liever doe. Andere mensen kunnen mijn keuzes al dan niet goedkeuren of mijn inspanningen waarderen. Ik zou de broodjes kunnen verbranden of vergeten het cadeau voor tante Sarah in te pakken of later aankomen dan ik had gezegd voor een evenement. Dat is goed. Ik ben een mens. Het doel van de vakantie is niet om te bewijzen hoe ik kan concurreren met Martha Stewart. Het gaat erom liefde te uiten en te ontvangen van degenen die voor mij zorgen en voor wie ik ook zorg.

 11. _________________________Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407