Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 manieren om uw dankbaarheid te vergroten

Hoe dankbaarheid te oefenen

 1. "Terwijl we onze dankbaarheid uiten, mogen we nooit vergeten dat het niet de hoogste waardering is om woorden uit te spreken, maar ernaar te leven." -- John F. Kennedy

 2. 'Dit is het seizoen om dankbaar te zijn. Het woordenboek definieert het woord Thanksgiving immers als "de uitdrukking van dankbaarheid."

 3. Dankbaarheid verwijst naar het voelen van dankbaarheid en waardering voor mensen, plaatsen en evenementen. Een houding van dankbaarheid kan je leven echt veranderen. Zoals Willie Nelson ooit zei: "Toen ik mijn zegeningen begon te tellen, draaide mijn hele leven om."

 4. Naast "je goed voelen", zijn er nog tal van voordelen van dankbaarheid, waaronder:

 5. * Meer waardering voor algeheel geluk, verbeterde lichamelijke gezondheid, beter humeur en beter coping-gedrag.

 6. * Versterking van gevoelens van geluk en romantiek in relaties.

 7. * Verbeterde cijfers voor kinderen en tieners.

 8. * Verbeterde slaapkwaliteit.

 9. * Een sterker, gezonder hart.

 10. * Gezonder immuunsysteem.

 11. * Beschermen tegen stress en depressie.

 12. Bovendien benadrukt in Chicago gevestigde gecertificeerde financiële planner Ellen Rogin dankbaarheid als een belangrijk onderdeel van het opbouwen van rijkdom en overvloed voor haar klanten.

 13. Verhoog uw dankbaarheid

 14. Voel je je niet erg dankbaar? Hier zijn zeven tips om u te helpen uw dankbaarheid te vergroten. (Bonus: de meeste hiervan kosten weinig tijd en geen geld!) Maak een punt om vandaag een (of meer) van deze te proberen om uw dankbaarheid te verbeteren:

 15. 1. Zeg vaker bedankt. Dank iedereen om je heen, van de mensen die je dienen of degenen die gewoon in je leven bestaan. U hoeft niet te wachten tot iemand iets groots voor u doet. Alleen al het feit dat uw partner of vriend in uw leven is, kan een "dank u wel" rechtvaardigen

 16. Meer dan alleen maar zeggen, het is ook belangrijk dat u het echt voelt. Als bekroonde auteur van When You Say "Thank You", Mean It, wijst Mary O'Donohue erop:

 17. We richten ons zoveel op 'dankjewel' in onze samenleving (vooral met kinderen) dat we soms niet het verband leggen tussen de woorden en de oprechte oprechte dankbaarheid die ze moeten overbrengen . Thanksgiving is een prachtige herinnering voor ons allemaal om de tijd te nemen om de mensen in ons leven te bedanken, net zoals u zegt, voor al die ontastbare geschenken die ze ons elke dag geven - geschenken van mededogen, vriendschap, gelach, steun en liefde . Zoveel om dankbaar voor te zijn!

 18. Zorg ervoor dat als je iemand bedankt, je ook het gevoel van waardering voor hen ervaart.

 19. 2. Present zijn. Velen van ons zijn goed thuis in het jongleren met tientallen verschillende gedachten tegelijk. Het is moeilijk om echte dankbaarheid te voelen als je aandacht verdeeld is. Neem de tijd om je echt te concentreren op de persoon met wie je bezig bent of een gebeurtenis die op dit moment plaatsvindt. Stop, al is het maar voor een moment, om je te concentreren op hoeveel je een zonnige dag waardeert, het voedsel dat je eet of de persoon die naast je zit.

 20. 3. Schrijf een bedankbrief. Identificeer iemand die je leven heeft beïnvloed. Misschien is het een basisschoolleraar, een oude vriend of een familielid. Schrijf die persoon een brief waarin hij uitlegt waarom hij zo belangrijk voor je is, wat je van hem hebt geleerd en hoe hij je leven heeft beïnvloed. Dit is niet het moment om gereserveerd te worden; deel echt je hart in de brief. Het eenvoudigweg bedenken en schrijven van deze brief kan uw gevoel van dankbaarheid versterken.

 21. Deel de brief voor een nog krachtiger oefening met de persoon aan wie u hebt geschreven. Het is optimaal om het individu persoonlijk te bezoeken (misschien tijdens de vakantie) en de brief aan hen te lezen. Als deze persoon niet meer leeft, probeer je brief dan hardop voor te lezen aan iemand anders die de persoon kende en waardeerde.

 22. Zal dit ongemakkelijk aanvoelen? Misschien wel, maar dat is OK. Als samenleving zijn we niet gewend aan zulke intieme uitingen van dankbaarheid. Onderzoek toont echter aan dat dit niet alleen een van de krachtigste manieren is om dankbaarheid te vergroten, maar ook dat het doen van een enorm voordeel voor de lezer en de weldoener is.

 23. Probeer ten minste een van deze tips en rapporteer hier. Hoe was de ervaring?Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407