Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 manieren om uw kinderen tijdens deze vakantieseizoen dankbaarheid te leren

Sport combineren met de militaire zwakte democratie

 1. Beperk het geven van geschenken het hele jaar door. Wanneer u rekening houdt met de enorme hoeveelheid materiële bezittingen waar onze kinderen zonder veel moeite van genieten, is het gemakkelijk om te zien waarom ze zich recht kunnen gaan voelen. Kinderen kopen wat ze willen, wanneer ze maar willen, verwatert de dankbaarheidsimpuls en kan ertoe leiden dat ze hun bezittingen niet waarderen of respecteren. In plaats van je zoon die nieuwe Air Jordans te kopen die al zijn klasgenoten hebben, laat je hem op zijn vakantie-verlanglijstje zetten. Laat uw kinderen op andere momenten van het jaar hun toelagen sparen of werk om te sparen voor de dingen die ze willen kopen. Het oefenen van dankbaarheid onderstreept het feit dat al die dingen die we willen - schoenen en speelgoed en comfort van een wezen - niet zomaar uit de lucht vallen.

 2. Vrijwilliger. Lezingen geven aan kinderen over "je weet niet hoe goed je het hebt" doet hun ogen alleen maar rollen. We kunnen onze kinderen compassie en empathische vaardigheden bijbrengen door erop uit te gaan en mensen te helpen die minder geluk hebben in onze gemeenschap. Ga naar een speelgoedwinkel en laat je kind een speelgoed kiezen om te doneren voor een kind van dezelfde leeftijd. Bereid samen een maaltijd of bak koekjes en bezorg ze samen aan een oudere buurman. Ga door de kast van je kind - met hem daar - en kies jassen en andere items om te schenken aan een daklozenopvang of kinderen in nood.

 3. Model dankbaarheid. Neem de tijd om zelf dankbaarheid te tonen. Bedank je kinderen en je partner voor hun behulpzame en attente handelingen. Toon willekeurige daden van dank aan de kassier in de supermarkt, de persoon die je koffie zet bij Starbucks en de stomerij. Bak koekjes samen om te delen met een oudere buurman. Houd een familiebijeenkomst om een ​​goed doel te kiezen dat ze willen ondersteunen. Door zelf dankbaarheid te modelleren, zullen uw kinderen eerder een houding van dankbaarheid aannemen.

 4. Kerstochtend in mijn huishouden is als een haai die razernij voedt, waarbij de haaien (mijn vier kinderen) een stapel bloederige vriend verslinden (de geschenken). Na weken shoppen en uren inpakken en labelen van geschenken, zie ik mijn kleintjes de feestelijke linten afscheuren en binnen enkele minuten door de dozen scheuren. Het is op zijn zachtst gezegd ontmoedigend.

 5. Hoe kunnen we als ouders bezuinigen op het materialisme en het doorslaggevende consumentisme van de vakantie en onze kleintjes de ware betekenis en geest van het seizoen leren? Bovendien, hoe brengen we hen een "houding van dankbaarheid" bij?

 6. Een artikel in het Wall Street-tijdschrift over het opvoeden van kinderen met dankbaarheid citeerde studies waaruit bleek dat kinderen die "hun zegeningen tellen" concrete voordelen plukken, waaronder sterkere GPA's, minder depressies en afgunst, en meer positieve kijk op het leven.

 7. Onze kinderen leren om "dank u wel" te zeggen is belangrijk, maar volgens gelukscoach en auteur Andrea Reiser, "dankbaarheid gaat verder dan goede manieren - het is een manier van denken en een levensstijl." Het betekent dankbaar zijn, niet alleen voor materiële dingen, maar ook voor de ervaringen die we hebben en de mensen om ons heen.

 8. Hoewel kinderen leren dankbaar te zijn belangrijk is, is het gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hier zijn enkele manieren waarop we een gevoel van dankbaarheid bij onze kinderen kunnen helpen, tijdens de feestdagen en daarna:

 9. Beheer de cadeauverwachtingen. Praat met je kinderen vroeg in de feestdagen over hun verlanglijstjes en laat ze de geschenken rangschikken die ze het meest willen. Stel vervolgens een limiet in. Als je Hanukkah viert, maakt een geschenk op elk van de 8 nachten het gemakkelijk. Als u Kerstmis viert, stelt u een limiet in voor het aantal geschenken voor jongere kinderen of een bedrag in dollars voor oudere kinderen. Voor een uitgebreid gezin, stel voor om een ​​"Geheime Kerstman" -uitwisseling te doen waarbij je in plaats van een geschenk te geven aan elke tante, oom, neef en grootouder namen geeft en elke persoon een enkel geschenk aan een andere persoon geeft.

 10. Focus op de "reden voor het seizoen". Geschenken zijn slechts een onderdeel van de vakantie-ervaring. Als ouders kunnen we onze kinderen leren waarom we geschenken uitwisselen en wat de vakantie betekent in onze cultuur of geloofstraditie. In de christelijke traditie is de gewoonte om geschenken te geven en te ontvangen een herinnering aan de geschenken van goud, wierook en mirre die Jezus door de wijzen werd gegeven bij zijn geboorte. De gewoonte om kousen op te hangen komt uit het verhaal van St. Nicolaas.

 11. Verplaats de focus van ontvangen naar geven. Maak het geven aan anderen een onderdeel van de voorbereiding van uw gezin op vakantie. Moedig uw kinderen aan om geschenken te maken voor familie en vrienden - of geef niet-materiële geschenken zoals kortingsbonnen voor het ontbijt op bed of een weekendje tuinwerk - iets dat voor die persoon zinvol zou zijn. Adopteer een gezin via je geboorteplaats of neem deel aan de "boom geven" op school of kerk, en laat iedereen bij het winkelen zoeken naar het geschenk dat je dat kind of dat gezin zult geven.

 12. Maak dankbaarheid een familie-evenement. Zegeningen tellen kan onderdeel worden van je maaltijd- of bedtijdritueel. Ga rond de eettafel en laat je kinderen één ding zeggen - of persoon of ervaring - dat ze dankbaar zijn voor die dag. Als kinderen ouder worden, moedig ze dan aan om een ​​dagboek met dankbaarheid bij te houden. Opzettelijk zijn met dankbaarheid is een dagelijkse herinnering aan hoe gelukkig we zijn.

 13. Schrijf bedankbriefjes. Laat uw kinderen handgeschreven bedankbriefjes voor geschenken sturen - hoe eerder na ontvangst, hoe beter. (Sorry, maar e-mails lukt het niet!) Leer ze hoe ze een bedankbriefje moeten schrijven en laat ze zelf schrijven als ze oud genoeg zijn. Het briefje hoeft geen pagina's lang te zijn - alleen een paar zinnen waarin wordt aangegeven waarom ze het geschenk leuk vinden of wat het voor hen betekent, is voldoende. Vergeet niet dat bedankbriefjes niet gereserveerd hoeven te worden voor fysieke buit: je kinderen kunnen ze schrijven uit waardering voor een leuk uitje, een logeerpartij of een goede vriendschap.

 14. Oorspronkelijk gepubliceerd op Modern Mom.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407