Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


8 redenen om te rechtvaardigen dat je je chocoladezucht begeert

Er is een verklaring waarom u altijd ziek wordt tijdens vrije tijd

 1. Soms lijkt het enige dat je dag zal opvrolijken een stuk zoete, zoete chocolade. We zijn er allemaal geweest. Als je op zoek bent naar redenen om je af en toe te rechtvaardigen, hebben wetenschappers enkele ernstige gezondheidsvoordelen van het bruine spul geïdentificeerd.

 2. We hebben enkele van de beste gezondheidsredenen verzameld om een ​​stuk chocolade te pakken en verantwoord te genieten! Gebruik dit alleen nog niet als toestemming om die zak van vijf kilo snoep al te verwijderen - de meeste studies hieronder betreffen kleine hoeveelheden van bepaalde soorten chocolade, niet de vaak zwaar verwerkte repen vol met suiker en vet.

 3. 1) Chocolade kan je beter maken met getallen.

 4. Britse wetenschappers toonden aan dat de flavanolen in chocolade mensen met telvaardigheden misschien alleen maar helpen. Proefpersonen die een kop warme chocolademelk dronken hadden een gemakkelijkere tijd om terug te tellen vanaf een willekeurig gegenereerd getal tussen 800 en 999 dan diegenen die geen warme chocolademelk dronken. Maar de directeur van de studie, David Kennedy van Northumbria University in Engeland, is van mening dat zijn bevindingen zich kunnen uitstrekken tot andere mentale prestaties: "Voor dingen die moeilijk te doen zijn, mentaal eisen die misschien opduiken in je werk, zou [!het consumeren van cacao

 5. "Chocoladekoekjes met aardbeienbotercrème" door I Am Baker

 6. 2) Chocolade kan helpen tegen de zon te verdedigen.

 7. Nee, je kunt geen chocolade eten in plaats van zonnebrandcrème op te doen. Maar studies hebben aangetoond dat die vertrouwde flavonolen in donkere chocolade je huid kunnen helpen beschermen tegen zonnebrand. Een kleine studie uitgevoerd door Duitse onderzoekers aan de Heinrich-Heine Universiteit in Düsseldorf toonde aan dat vrouwen die gedurende drie maanden elke dag flavonoïde-rijke cacao aan hun ontbijt toevoegden, een huid hadden die niet zo veel rood werd van blootstelling aan UV-straling in vergelijking met een groep vrouwen die verbruikt cacao met minder flavonoïden. De eerste groep had ook een gladdere en meer gehydrateerde huid.

 8. "Triple Chocolate Honeycomb Cakes" door Delicieux

 9. 3) Uw haar kan ook glanzender worden.

 10. Je kunt een super hydraterende zelfgemaakte haarmasker maken uit ongezoete donkere chocolade, honing en yoghurt. Laat het ongeveer een uur aanstaan ​​om de glans te versterken. (We zullen je niet beoordelen als je eerst wat van die donkere chocolade knabbelt.)

 11. 4) Chocolade kan u helpen een gezonde BMI te handhaven.

 12. Nee, chocoladekusjes zullen waarschijnlijk uw BMI niet verlagen. Maar onderzoek gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine toonde aan dat onder ongeveer 1.000 Californiërs tussen de 20 en 85 jaar, degenen die vaker chocolade consumeerden een lagere BMI hadden (Body Mass Index is een meting van de lengte in verhouding tot het gewicht) dan degenen die consumeerden het minder vaak. De deelnemers met de laagste BMI aten gemiddeld twee keer per week chocolade en oefenden 3,6 keer per week. De onderzoekers waarschuwden echter dat ze alleen een correlatie identificeerden, geen causaal verband.

 13. "Chocolate Raspberry Truffles" door Dieter's Downfall

 14. 5) Regelmatig chocolade eten houdt uw hart gezond.

 15. Uit de bevindingen in het Journal of Nutrition bleek dat het elke dag eten van een kleine hoeveelheid alleen pure chocolade (eigenlijk een klein vierkantje) je hart kan beschermen tegen ontstekingen, waardoor je kansen op het ontwikkelen van hart- gerelateerde ziekten.

 16. "Gezouten donkere chocoladetruffelkoekjes" door How Sweet It Is

 17. 6) Chocolade kan u helpen stoppen met hoesten.

 18. Er is een ingrediënt uit cacao genaamd theobromine dat kan helpen de activiteit van de nervus vagus te verminderen, het deel van de hersenen dat intensief hoesten veroorzaakt. De Britse National Health Service heeft een onderzoek uitgevoerd waarbij ze theobromine 14 dagen lang tweemaal per dag gaven aan 300 mensen met aanhoudende hoest. De resultaten toonden aan dat 60 procent van de patiënten verlichting uitte na het innemen van de chemische stof.

 19. "Mexicaans chocoladeroomijs" door Simply Recipes

 20. 7) Chocolade kan diabetes helpen bestrijden.

 21. Een klein onderzoek toonde aan dat het eten van pure chocolade kan helpen om de insulinegevoeligheid te verhogen, waardoor de kans op diabetes vermindert.

 22. "Gezouten donkere chocolade cupcakes" door Gimme Some OvenDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407