Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


9 manieren om Kerstmis zinvol te maken voor kinderen

Ga gewoon.

 1. Als je zoals de meeste gezinnen bent, brengt de nadering van het vakantieseizoen de verwachting met zich mee van een paar weken gevuld met familie samenzijn en vrolijke herinneringen - met andere woorden, de feestdagen zoals je ze altijd hebt gedacht. Maar als het gaat om kinderen, hoe kun je de vakantie dan meer maken over het gevoel en minder over de dingen?

 2. In plaats van je kinderen te douchen met een stapel warme kleren, speelgoed en elektronica (die, laten we eerlijk zijn, waarschijnlijk tegen het einde van het schooljaar stof zal verzamelen), een traditie om uw kinderen het geschenk van een onvergetelijke vakantie-ervaring te geven. Het is verbazingwekkend hoeveel kinderen de familietradities waarderen en onthouden. Anders dan al het andere zijn ze een bron van plezier, ze versterken de familiebanden en ze vormen een betekenisvolle link naar het verleden. Of je nu koekjes bakt, een favoriete vakantiefilm bekijkt of in de auto stapelt om naar stadslichten te kijken, onderschat de waarde van de tijd die je samen doorbrengt, genieten van elkaars gezelschap.

 3. Hier zijn 9 tips om de vakantie zinvol te maken voor uw kinderen:

 4. Er is echt geen plek als thuis voor de vakantie. Het maken van speciale vakantieherinneringen hoeft niet altijd te betekenen dat je ergens naartoe gaat. Sommige van uw meest dierbare ervaringen kunnen zelfs binnen de vier muren van uw huis worden gecreëerd en ze hoeven niet veel geld te kosten of veel stress te veroorzaken om perfect te zijn. Neem een ​​regelmatig doordeweeks diner en verander het in een magische vakantiemaaltijd door de lichten te dimmen, kaarsen op de tafel aan te steken en vakantiemuziek op de achtergrond te spelen. Serveer mousserend sap of cider in speciale glazen en trek het chique porselein voor een keer eruit. Het is een speciale avond die jij en je familie niet snel zullen vergeten.

 5. Maak uw gezin klaar voor succes. Op de beste dagen zullen kinderen kinderen zijn - en hun neiging tot energie, wangedrag en hijinks groeit exponentieel als ze opgewonden zijn. Als je familie zich dit seizoen voorbereidt op een evenement, overleef dan vooraf je verwachtingen - en mogelijke gevolgen - zodat iedereen op dezelfde pagina zit. En neem een ​​minuut om jezelf eraan te herinneren dat kinderen in deze tijd van het jaar vaak worden overstimuleerd, te opgewonden en verzadigd met suiker. Als je denkt dat je broeder het niet aankan om stil te blijven zitten voor een concert van een uur, kies dan voor niet. Je bespaart jezelf op de lange termijn veel stress, frustratie en teleurstelling.

 6. Maak een zinvol gesprek. Gesprekken zijn vaak het meest speciale onderdeel van een gedenkwaardig evenement. Om het beste uit je vakantie en ervaringen te halen deze feestdagen, heb je een paar solide onderwerpen in petto om je gezin te betrekken. Anders zul je merken dat je bezig bent met takenlijsten, huiswerk en basketbalroosters tijdens je speciale uitje in plaats van de dingen die je echt wilde delen. Terwijl je door de buurt rondkijkt en naar kerstverlichting kijkt, kun je je kinderen vragen naar hun favoriete kerstherinneringen of waar ze dankbaar voor zijn in hun leven. Of ga zitten en praat over wat Kerstmis echt betekent voor elk lid van uw gezin, voordat u een kerkdienst of lokaal evenement bijwoont. Je zult misschien verrast zijn door de antwoorden - en het zal elke gebeurtenis en activiteit veel betekenisvoller maken.

 7. Verkleed je! Het is verbazingwekkend hoe je helemaal opgewonden raakt van een evenement van "meh" tot memorabel. Als je je vakantie-uitjes als kansen in plaats van als verplichtingen vat, dan zullen je kinderen het misschien niet erg vinden om hun mooie kerels aan te trekken - en ze zullen zich zeker het feit herinneren dat je dacht dat ze volwassen genoeg waren om zo'n speciaal evenement bij te wonen. (En als je veel geluk hebt, kun je misschien een paar foto's maken van iedereen die verkleed is!)

 8. Maak iets uit niets. Een zinvolle vakantie-ervaring hoeft geen ton te kosten en het hoeft geen eenmalig evenement te zijn. In feite kan uw gezin routinematige vakantietaken omzetten in geliefde tradities. Breng bijvoorbeeld iedereen samen om cadeaus voor vrienden en familie in te pakken en warme chocolademelk en koekjes te delen terwijl u lint krult en papier snijdt. Of laat iedereen in speciale vakantiepyjama's klimmen en in de auto stapelen om naar de prachtige vakantielichten in jouw stad te kijken.

 9. Beste wensen voor een feestelijke en zinvolle feestdagen!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407