Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Amerikanen vergissen zich over wie welzijn krijgt

Muziek blijft bij je.

 1. Vorige week spraken Trump en Ryan over 'personeelsontwikkeling' in wat een nieuw eufemisme zou kunnen zijn voor Ryan's al lang bestaande doel om het federale vangnet te verkleinen. Ryan vertelde naar verluidt mede-Republikeinen tijdens een GOP-retraite in West Virginia vorige week dat ontwikkeling van het personeel betekent "mensen de vaardigheden en kansen geven om bij het personeel te komen."

 2. De meeste enquêtes rapporteren een foutenmarge die enkele, maar niet alle, potentiële enquêtefouten vertegenwoordigt. De rapporten van YouGov bevatten een op modellen gebaseerde foutenmarge, die berust op een specifieke set statistische veronderstellingen over de geselecteerde steekproef in plaats van de standaardmethode voor steekproefsgewijze waarschijnlijkheid. Als deze veronderstellingen onjuist zijn, kan de modelgebaseerde foutmarge ook onnauwkeurig zijn. Klik hier voor een meer gedetailleerde uitleg van de op modellen gebaseerde foutenmarge.

 3. WASHINGTON - President Donald Trump en de Republikeinen in het Congres kunnen binnenkort een raciale strijd voeren over 'welzijn'

 4. "We kunnen onze burgers van welzijn, van afhankelijkheid naar onafhankelijkheid en van armoede naar welvaart tillen", zei Trump vorige week in zijn State of the Union-toespraak, het nieuwste signaal dat Republikeinen willen " welzijnshervorming "dit jaar.

 5. Trump heeft vaak toegegeven aan racisten onder zijn aanhangers. Hij zei dat Mexico 'verkrachters' naar de Verenigde Staten stuurt en dat er 'fijne mensen' waren onder de neonazi's die vorig jaar in Charlottesville, Virginia dodelijk protesteerden. Toen de president zei dat het Mexicaanse erfgoed het onmogelijk maakte voor een rechter om eerlijk te zijn, noemde House Speaker Paul Ryan het de "schoolboekdefinitie" van racist.

 6. Het woord "welzijn" is anders. Het is een standaard politieke term die zowel Democraten, Republikeinen als journalisten gebruiken - hoewel Republikeinen het het meest gebruiken. Er is niets openlijk raciaal over welzijn. Je kunt het zelfs vinden in de aanhef van de Amerikaanse grondwet.

 7. De cijfers weerspiegelen een significante overschatting van het aantal zwarte Amerikanen dat profiteert van de grootste programma's. Medicaid had meer dan 70 miljoen begunstigden in 2016, van wie 43 procent blank was, 18 procent zwart en 30 procent Spaans. Van de 43 miljoen ontvangers van een voedselzegel in dat jaar was 36,2 procent wit, 25,6 procent zwart, 17,2 procent Spaans en 15,5 procent onbekend. (Voedselzegels zijn formeel bekend als het Supplemental Nutrition Assistance Program.)

 8. Voor Republikeinse wetgevers betekent welzijn tegenwoordig Medicaid, voedselbonnen en het programma Tijdelijke hulp voor behoeftige gezinnen. Paul Ryan en hardline-conservatieven in het Huis van Afgevaardigden hebben gezegd dat ze dit jaar wijzigingen willen aanbrengen in deze drie programma's onder de vlag van de hervorming van het welzijn.

 9. De inschatting van de respondenten van wie welzijn ontvangt, komt nauw overeen met hun schatting van wie voedselbonnen krijgt. Bijna tweederde van de respondenten zei dat de ontvangers van het programma overwegend zwart zijn of dat er evenveel zwarte Amerikanen zijn als blanke Amerikanen die een uitkering ontvangen. Slechts 21 procent zei terecht dat er meer ontvangers zijn dan witte voedselzegel.

 10. "In de programma's overschatten mensen het aandeel ontvangers die zwart zijn," zei Elizabeth Lower-Basch, een senior analist bij het Centrum voor Recht en Sociaal Beleid. "Het is niet verwonderlijk, omdat we allemaal weten dat de beelden van mensen over publieke voordelen worden aangedreven door stereotypen." [! 2854 => 1140 = 1!

 11. Volgens NBC News zei Trump: "Echt waar? Wat zijn dat dan?"

 12. Trump-aanhangers overschatten ook vaker dan Clinton-kiezers het aandeel van sociale voorzieningen en sociale woningbouw dat naar zwarte ontvangers gaat.

 13. De percepties van wie baat heeft bij programma's kan de gunstigheid van de programma's zelf beïnvloeden. Blanke Amerikanen ondersteunen eerder 'hulp aan de armen' dan 'welzijn', zo bleek uit een onderzoek uit 2014. En uit andere peilingen is gebleken dat blanken 30 punten meer geneigd zijn om het erover eens te zijn dat "gemiddelde Amerikanen minder hebben gekregen dan ze verdienen" dan dat ze hetzelfde zeggen over zwarte Amerikanen.

 14. Vorig jaar gaven House Republikeinen en Trump aan dat ze hervormingen van voedselbonnen wilden, in het bijzonder verhoogde "werkvereisten" die voordelen zouden ontkennen aan het strookje SNAP en Medicaid-ontvangers die wel in staat zijn maar niet ' t hebben banen. Maar senator meerderheidsleider Mitch McConnell (R-Ky.) Suggereerde dat hij niet veel interesse had in grote veranderingen in vangnetprogramma's.

 15. Zelfs zonder de steun van McConnell voor een volwaardige hervorming van voedselbonnen, zal het Congres later dit jaar zeker het programma van $ 70 miljard moeten overwegen omdat het opnieuw moet worden goedgekeurd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407