Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Baby's en voordelen: hoe landen over de hele wereld nieuwe moeders ondersteunen

Zoete aardappeltoost is de gezondheidstrend die steeds beter wordt

 1. De trendsetting van de hertogin van Cambridge wrijft misschien op haar man. Deze week werd Prins William de eerste koninklijke die zich overgaf aan een moderne Britse luxe - vaderschapsverlof. Net als vaders in het Verenigd Koninkrijk neemt de Prins twee weken betaalde vakantie om zich te binden aan zijn nieuwe baby.

 2. Vaderschapsverlof is sinds 2003 beschikbaar in het VK en is een manier waarop het land nieuwe gezinnen ondersteunt. Maar het is niet het enige overheidsvoordeel dat de kleinste prins in Engeland heeft ontvangen.

 3. Eerder deze maand stuurde de Finse regering een behoorlijk geschenk. Design kleding? Kooky high-end sieraden? Zes ganzen leggen? Nee - het was een kartonnen doos.

 4. Sinds 1949 heeft elke nieuwe moeder in Finland een doos ontvangen - groot genoeg om als wieg te fungeren - tot de rand gevuld met babybenodigdheden. Rompers, jas en wanten, luiers, beddengoed, een slaapzak, toiletartikelen, een prentenboek - allemaal met dank aan de overheid.

 5. De boxen begonnen als onderdeel van een programma gericht op het terugdringen van de torenhoge naoorlogse kindersterfte. Aanstaande moeders ontvangen de doos na het bijwonen van de afspraak van een gratis prenatale arts. Vandaag hebben de Finnen een van de laagste kindersterftecijfers ter wereld - en de dozen zijn er om te blijven.

 6. Als kinderjuffrouw en babyconsulent die in de VS en Europa heeft gewerkt, heb ik uit de eerste hand gezien hoe verschillende plaatsen nieuwe moeders en vaders ondersteunen. Of ze nu alleenstaand of getrouwd zijn, werken of thuis blijven, gezonde moeders en hun baby's zijn in het beste belang van elk land - maar er zijn verschillende ideeën over hoe ze te helpen. Van babyboxen tot vaderschapsverlof, belastingvoordelen tot bevallingslessen, hier zijn enkele van de meest interessante systemen in de landen waar ik als oppas heb gewerkt.

 7. VK: dit BBC-artikel is bedoeld voor Britten die overwegen een baby in de VS te krijgen, maar het onthult veel over beide landen. Bijvoorbeeld, # 10 herinnert ouders eraan dat het krijgen van een baby in de VS betekent dat ze niet in aanmerking komen voor Britse voorzieningen zoals "gratis recepten, tandheelkundige zorg, wettelijk zwangerschapsverlof en loon (of zwangerschapsuitkering) ... [!of

 8. Vandaag komen alle werkende moeders in het VK in aanmerking voor een reeks voordelen. Tijdens de zwangerschap ontvangen ze loon voor vrijgekomen tijd voor prenatale zorg zoals dokters- en verloskundige bezoeken. Degenen die minstens een half jaar op dezelfde plaats hebben gewerkt, hebben werkzekerheid tot een jaar zwangerschapsverlof. Ze ontvangen betaald verlof tegen 90% van hun loon gedurende zes weken en PS136.78 (ongeveer $ 200) voor de komende 33 weken.

 9. Net als Prins William kunnen ook nieuwe vaders meedoen. Ze kunnen tot twee weken betaald vaderschapsverlof ontvangen, plus nog eens 26 weken als hun partner weer aan het werk gaat.

 10. Voor gezinnen die niet in aanmerking komen voor standaard zwangerschapsverlof en vaderschapsverlof, is er een lappendeken van belastingverminderingen en toeslagen beschikbaar. (U kunt hier meer lezen over specifieke voordelen.)

 11. Britten krijgen iets anders dat Amerikanen zou kunnen verbazen - interne hulp van experts. In het VK bezoekt een verloskundige elke dag gedurende 10 dagen nadat moeder en baby uit het ziekenhuis naar huis zijn teruggekeerd. Ze geven controles en helpen met borstvoeding, slaap, luiers, baden en alle andere basics die nieuwe ouders uitdagen. Ik herinner me levendig de vroedvrouw die mijn moeder hielp toen mijn zusje werd geboren - ze was ongelooflijk, zo behulpzaam en ondersteunend. Zoals veel Britse families, waren mijn vader en moeder blij om de hulp te hebben!

 12. Duitsland: ik heb drie jaar voor een gezin in Duitsland gewerkt. Duitsland heeft een aantal van de sterkste moeders ter wereld en het land heeft veel programma's om ze te ondersteunen.

 13. Vóór de geboorte van hun baby kiezen nieuwe moeders in Duitsland een Hebamme of verpleegkundige-verloskundige. Hebammes biedt een scala aan diensten, van medische basiscontroles op kantoor of bij de klant thuis tot klassen voor pasgeborenen tot pre-labor acupunctuurbehandelingen bedoeld om te helpen bij pijnverlichting.

 14. Na de geboorte blijven de meeste moeders en baby's ongeveer een week in het ziekenhuis om te herstellen. Ze kunnen hulp krijgen bij het leren van de basiszorg voor baby's van de verpleegkundigen en de baby zal regelmatig worden gecontroleerd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407