Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bakken en koken Bosbessen hebben invloed op polyfenolniveaus: studie

6 manieren om een ​​Keto-zomer te overleven

 1. Wat is je favoriete manier om van blauwe bessen te genieten? Rauw, in granen? Gekookt in een taartvulling? In muffins gebakken?

 2. Als het de laatste twee zijn, suggereert een nieuwe studie dat het kook- en bakproces de polyfenolspiegels van de bosbessen kan beïnvloeden. Polyfenolen zijn plantaardige stoffen waarvan wordt aangenomen dat ze vruchten zoals bosbessen hun gezondheidsvoordelen geven.

 3. Onderzoekers van de Universiteit van Reading, de Universiteit van Düsseldorf en de Universiteit van Northumbria ontdekten dat koken, rijzen (de tijd waarin het deeg rijst) en bakken allemaal de polyfenolspiegels lijken te veranderen, met sommige polyfenolspiegels stijgen en sommige dalen.

 4. Bijvoorbeeld, het niveau van anthocyaninen - die verantwoordelijk zijn voor de tint van deze vruchten - daalde met 10 procent na het toepassen van deze drie methoden op bosbessen. Ondertussen namen de fenolzuurspiegels toe na het toepassen van deze methoden op de bosbessen, terwijl de niveaus van quercetine - een antioxidant flavonoïde - helemaal niet werden beïnvloed door een van de processen.

 5. Onderzoekers merkten echter op dat meer onderzoek nodig is om te bepalen hoe precies deze veranderingen in polyhenolwaarden de gezondheid beïnvloeden. "Vanwege hun mogelijke gezondheidsvoordelen is een beter begrip van de impact van verwerking belangrijk om het behoud van deze fytochemicaliën in bessen bevattende producten te maximaliseren," schreven ze in de Journal of Agricultural and Food Chemistry study.

 6. Natuurlijk is het geen geheim dat het koken van sommige producten hun gezondheid kan beïnvloeden - voor goed en slecht. Everyday Health meldde dat tomaten bijvoorbeeld gezonder worden wanneer ze worden gekookt, terwijl te lang koken van broccoli de enzymen kan vernietigen die de groente zijn kankerbestrijdende eigenschappen geven. Om te zien hoe bepaalde kookmethoden de gezondheid van groenten beïnvloeden, klik je op Dagelijkse gezondheid.

 7. Wat is je favoriete manier om van blauwe bessen te genieten? Rauw, in granen? Gekookt in een taartvulling? In muffins gebakken?

 8. Als het de laatste twee zijn, suggereert een nieuwe studie dat het kook- en bakproces de polyfenolspiegels van de bosbessen kan beïnvloeden. Polyfenolen zijn plantaardige stoffen waarvan wordt aangenomen dat ze vruchten zoals bosbessen hun gezondheidsvoordelen geven.

 9. Onderzoekers van de Universiteit van Reading, de Universiteit van Düsseldorf en de Universiteit van Northumbria ontdekten dat koken, rijzen (de tijd waarin het deeg rijst) en bakken allemaal de polyfenolspiegels lijken te veranderen, met sommige polyfenolspiegels stijgen en sommige dalen.

 10. Bijvoorbeeld, het niveau van anthocyaninen - die verantwoordelijk zijn voor de tint van deze vruchten - daalde met 10 procent na het toepassen van deze drie methoden op bosbessen. Ondertussen namen de fenolzuurspiegels toe na het toepassen van deze methoden op de bosbessen, terwijl de niveaus van quercetine - een antioxidant flavonoïde - helemaal niet werden beïnvloed door een van de processen.

 11. Onderzoekers merkten echter op dat meer onderzoek nodig is om te bepalen hoe precies deze veranderingen in polyhenolwaarden de gezondheid beïnvloeden. "Vanwege hun mogelijke gezondheidsvoordelen is een beter begrip van de impact van verwerking belangrijk om het behoud van deze fytochemicaliën in bessen bevattende producten te maximaliseren," schreven ze in de Journal of Agricultural and Food Chemistry study.

 12. Natuurlijk is het geen geheim dat het koken van sommige producten hun gezondheid kan beïnvloeden - voor goed en slecht. Everyday Health meldde dat tomaten bijvoorbeeld gezonder worden wanneer ze worden gekookt, terwijl te lang koken van broccoli de enzymen kan vernietigen die de groente zijn kankerbestrijdende eigenschappen geven. Om te zien hoe bepaalde kookmethoden de gezondheid van groenten beïnvloeden, klik je op Dagelijkse gezondheid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407