Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Betaald worden om te ontspannen op Memorial Day? U bent waarschijnlijk geen werknemer met een laag loon

U kunt Thomas Jefferson bedanken voor dit legendarische comfortvoedsel

 1. WASHINGTON - Elk jaar, op de laatste maandag van mei, werken miljoenen Amerikanen om het strand te raken, de barbecue aan te steken of een balspel te vangen ter ere van degenen die stierven in dienst van ons land . Om het af te maken, worden we meestal betaald alsof we de dag hebben ingeklokt - geen slechte manier om de zomer te beginnen.

 2. Dat wil zeggen, tenzij we toevallig aan de onderste treden van de economische ladder werken. Vergeleken met hun beterbetaalde collega's hebben Amerikaanse werknemers in lagelonenbanen veel minder kans om betaald werk door werk te krijgen. Dat betekent dat het Memorial Day wordt, ze worden geconfronteerd met een domper van een keuze: ofwel opdagen en werken in ploegendienst, ofwel afzien van een dagloon om te ontspannen tijdens de vakantie.

 3. Onder werknemers uit de particuliere sector wier loon in het onderste kwartiel valt, heeft zelfs de helft geen toegang tot betaalde vakantiedagen, volgens de meest recente schattingen van het Bureau of Labor Statistics. Toch ontvangt meer dan 90 procent van de werknemers in het bovenste kwartiel dergelijke voordelen.

 4. Het verschil is nog groter aan de buitenrand van de inkomensschaal. Amper een derde van de werknemers in de laagste 10 procent ziet betaalde vakantiedagen, vergeleken met 93 procent van de werknemers in de hoogste 10 procent.

 5. Hier is een grafiek van de gegevens van Alissa Scheller van The Huffington Post:

 6. De ongelijkheid moet als een kleine verrassing komen. Betaalde vakantiedagen zijn een vorm van compensatie, net als lonen, gezondheidsdekking of een 401 (k), en werknemers met een laag loon ontvangen over het algemeen zwakkere voordelen dan mensen met een midden- en hoog inkomen. Als u de inkomensschaal laat vallen, is het zelfs minder waarschijnlijk dat werknemers enige vorm van betaald verlof hebben, of het nu ziekteverlof of vakantietijd is.

 7. De meeste andere geavanceerde economieën hebben niet dezelfde ongelijkheid, omdat ze wetten hebben die verplicht stellen dat bedrijven werknemers vrije tijd bieden. Dit is het meest waar als het gaat om vakantietijd. In een analyse van de wetten in 21 landen die lid zijn van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, heeft het Centre for Economic and Policy Research, een linkse denktank, geconstateerd dat alles behalve de VS op zijn minst enige betaalde vakantie garanderen.

 8. Als het gaat om betaalde vakantiedagen, stellen de meeste van die andere landen ook minstens zes betaalde vakantiedagen per jaar verplicht. Zeven van de andere landen hebben geen betaalde vakantievereisten, maar in tegenstelling tot de VS, verplichten zij minstens 10 dagen betaalde vakantiedagen voor werknemers.

 9. "We hebben een systeem dat vrijwillig is [!voor werkgevers

 10. De afgelopen jaren hebben democraten verschillende wetsvoorstellen ingediend die bedrijven zouden dwingen werknemers vrije tijd aan te bieden. Eentje geïntroduceerd door Rep. Alan Grayson (D-Fla.) In 2013 zou grote Amerikaanse werkgevers hebben geëist om werknemers te voorzien van betaalde vakantie. Republikeinen in het Congres zijn echter terughoudend met het plaatsen van mandaten en de daarmee gepaard gaande kosten voor bedrijven, waardoor een dergelijke rekening geen starter is. Zelfs Democratische steun voor het voorstel van Grayson was somber, met nul co-sponsors vermeld.

 11. Dat wil niet zeggen dat congresleden op hun eigen manier betaalde vakanties niet ondersteunen. Zowel het Huis als de Senaat houden maandag Memorial Day en zijn dan de rest van de week op pauze in thuisdistricten.

 12. WASHINGTON - Elk jaar, op de laatste maandag van mei, werken miljoenen Amerikanen om het strand te raken, de barbecue aan te steken of een balspel te vangen ter ere van degenen die stierven in dienst van ons land . Om het af te maken, worden we meestal betaald alsof we de dag hebben ingeklokt - geen slechte manier om de zomer te beginnen.

 13. Dat wil zeggen, tenzij we toevallig aan de onderste treden van de economische ladder werken. Vergeleken met hun beterbetaalde collega's hebben Amerikaanse werknemers in lagelonenbanen veel minder kans om betaald werk door werk te krijgen. Dat betekent dat het Memorial Day wordt, ze worden geconfronteerd met een domper van een keuze: ofwel opdagen en werken in ploegendienst, ofwel afzien van een dagloon om te ontspannen tijdens de vakantie.

 14. Onder werknemers uit de particuliere sector wier loon in het onderste kwartiel valt, heeft zelfs de helft geen toegang tot betaalde vakantiedagen, volgens de meest recente schattingen van het Bureau of Labor Statistics. Toch ontvangt meer dan 90 procent van de werknemers in het bovenste kwartiel dergelijke voordelen.

 15. Het verschil is nog groter aan de buitenrand van de inkomensschaal. Amper een derde van de werknemers in de laagste 10 procent ziet betaalde vakantiedagen, vergeleken met 93 procent van de werknemers in de hoogste 10 procent.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407