Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Boerenkoolconcurrenten: hoe gaan andere greens samen?

Appeltaart van Joyce Maynard

 1. Door Keri Gans voor U.S. News

 2. Tegenwoordig gaat er nauwelijks een dag voorbij dat ik niet iets lees dat reclame maakt voor boerenkool als voedingskrachtcentrale. Recepten met boerenkool duiken overal op, waardoor je je afvraagt ​​hoe we het zonder hebben overleefd.

 3. Meer uit Amerikaans nieuws: een beter voorbeeld voor uw kinderen 5 geweldige diëten voor het hele gezin Gemakkelijkste diëten om te volgen

 4. Eerlijk gezegd houd ik niet van boerenkool. Het smaakt bitter voor mij. Maar zoals sommige vrienden hebben opgemerkt, heb ik het misschien gewoon niet in het juiste gerecht geproefd. Hoe dan ook, ik heb besloten boerenkool te vergelijken met andere donkere bladgroenten die misschien niet de erkenning krijgen die ze verdienen, met name: boerenkool, snijbiet en mosterdgroenten.

 5. Bron: zelfvoedingsgegevens

 6. Zoals u in de bovenstaande tabel kunt zien, overtreft boerenkool de andere groenten in vitamine A en C, maar snijbiet heeft 16 procent meer ijzer dan boerenkool. Boerenkool heeft 18 procent meer calcium per portie boerenkool en verdubbelt de hoeveelheid eiwit en ijzer. En mosterdgroen houdt stand door de minste hoeveelheid calorieën en iets meer eiwitten en calcium te hebben dan boerenkool.

 7. Alle vier de soorten groen zijn ook rijk aan vele andere voedingsstoffen, waaronder mangaan, folaat, koper, choline, magnesium, kalium en vitamine E, K, B2 en B6.

 8. Wat de gezondheidsvoordelen betreft, zag ik niet veel bewijs dat boerenkool meer opvalt dan de anderen. Ze zijn allemaal rijk aan antioxidanten, wat betekent dat ze allemaal een aantal gezondheidsvoordelen kunnen bieden, waaronder een verlaagd risico op bepaalde vormen van kanker en hart- en vaatziekten, een lager cholesterol en een verminderde prevalentie van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie. De hoeveelheden calcium, vitamine K en magnesium in deze groenten kunnen ook suggereren dat ze gunstig kunnen zijn voor de gezondheid van de botten. En een paar unieke studies suggereren dat snijbiet de bloedsuikerspiegel kan helpen reguleren - een gunstige eigenschap voor mensen met diabetes.

 9. Bottom line: Ja, boerenkool is erg voedzaam. Maar zo zijn er ook veel andere greens die naar mijn mening meer aandacht verdienen. Omdat het lijkt dat veel van deze groenten vaak uitwisselbaar in recepten kunnen worden gebruikt, probeer je nieuwe soorten groenten terwijl je salades, soepen, omeletten, pasta en eenvoudige bijgerechten maakt. Hieronder staat een recept van een vriend, Jackie Newgent, die voedingsdeskundige en chef is. Ze verzekerde me dat je voor dit recept boerenkool, mosterdgroen, boerenkool of snijbiet zou kunnen gebruiken, en het gerecht zou net zo lekker zijn.

 10. Knoflook, Groenen en Witte Bonensoep (7 personen)

 11. Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, 1 eetlepel citroensap en 1/4 theelepel zout toe. Bak tot de ui volledig zacht is, ongeveer 8 minuten. Voeg de greens en knoflook toe en bak tot de greens verwelkt zijn. (Opmerking: de sautetijd varieert afhankelijk van de greens.)

 12. Voeg de bouillon, bonen, rozemarijn, zwarte peper, hete pepersaus en het resterende citroensap en zout toe. Zet het vuur hoog en breng aan de kook. Pas kruiden aan.

 13. Giet in afzonderlijke kommen, bestrooi met de citroenschil en serveer.

 14. Voedingswaarde-informatie per portie van 1 kop: 100 calorieën; 2 g totaal vet; 0 g verzadigd vet; 0 g transvet; 0 mg cholesterol; 550 mg natrium; 16 g totaal koolhydraat; 5 g voedingsvezels; 3 g suikers; 4 g eiwit.

 15. (Recept aangepast met toestemming van "1.000 Low-Calorie Recepten" door Jackie Newgent, RDN, CDN.)

 16. Keri Gans, MS, RDN, CDN, is een geregistreerde diëtist / voedingsdeskundige, media-persoonlijkheid, woordvoerder en auteur van The Small Change Diet. Gans 'deskundig voedingsadvies is te zien in Glamour, Fitness, Health, Self and Shape, en op nationale televisie en radio, waaronder The Dr. Oz Show, Good Morning America, ABC News, Primetime en Sirius / XM Dr. Radio.

 17. Door Keri Gans voor U.S. News

 18. Tegenwoordig gaat er nauwelijks een dag voorbij dat ik niet iets lees dat reclame maakt voor boerenkool als voedingskrachtcentrale. Recepten met boerenkool duiken overal op, waardoor je je afvraagt ​​hoe we het zonder hebben overleefd.

 19. Meer uit Amerikaans nieuws: een beter voorbeeld voor uw kinderen 5 geweldige diëten voor het hele gezin Gemakkelijkste diëten om te volgen

 20. Eerlijk gezegd houd ik niet van boerenkool. Het smaakt bitter voor mij. Maar zoals sommige vrienden hebben opgemerkt, heb ik het misschien gewoon niet in het juiste gerecht geproefd. Hoe dan ook, ik heb besloten boerenkool te vergelijken met andere donkere bladgroenten die misschien niet de erkenning krijgen die ze verdienen, met name: boerenkool, snijbiet en mosterdgroenten.

 21. Bron: zelfvoedingsgegevensDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407