Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De 5 geschenken van mislukking

Geciteerd werken

 1. Maar als je af en toe genoeg afwijzing ervaart, besef je dat een "nee" niet het einde van de wereld is.

 2. En als je de andere geschenken omarmt die mislukking je geeft, kun je ze gebruiken als brandstof om langs andere "what ifs" te duwen. Je kunt die ervaringen gebruiken om jezelf voort te stuwen en jezelf de kansen te geven die je nodig hebt om te slagen.

 3. Falen zal je harder maken.

 4. Falen is niet altijd slecht

 5. Als je leert dat de lessen falen je leert, kan het een prachtig geschenk zijn dat je leven verrijkt.

 6. Bovendien geeft het je een veel beter verhaal om te vertellen als je eenmaal je doel hebt bereikt.

 7. -----------

 8. Fotocredit: Jeff Djevdet / FlickR

 9. Falen is een zegen. De meeste mensen zien het natuurlijk niet op deze manier. Dat is waarom zoveel mensen falen zoals de pest vermijden. Ze doen wat ze kunnen om ervoor te zorgen dat het geen optie is.

 10. Maar falen is niet altijd te voorkomen. En zelfs als het zo is, kunnen de lessen die het ons kan leren meer de moeite waard zijn dan de voordelen die met succes gepaard gaan.

 11. Om deze voordelen te bereiken, moet u falen met de juiste gemoedstoestand benaderen.

 12. Ik heb een groot deel van mijn leven doorgebracht met het verkeerde idee van falen. Veel dingen kwamen me gemakkelijk over. En omdat ik zoveel vroege successen had, veroorzaakte het mislukken later in het leven diepe wonden.

 13. Maar toen ik herstelde van de meltdowns omdat ik mijn zin niet kreeg, zag ik de onschatbare geschenken die de mislukking me gaf. [! 10077 => 1140 = 1!

 14. 1. Het helpt je erachter te komen wat je echt wilt Het krijgen van iets dat je verlangt, voelt zelden goed. En omdat succes nooit gegarandeerd is, moet je beslissen of je bereid bent om meer afwijzing onder ogen te zien in je zoektocht om je doel te bereiken.

 15. Het kostte James Dyson 15 jaar en 5.127 prototypes om eindelijk zijn eerste vacuüm te lanceren. Het zou begrijpelijk zijn geweest als hij was gestopt nadat prototype 239 niet werkte. Maar zijn verlangen zorgde ervoor dat hij volhield. En nu runt hij een vacuümbedrijf van miljarden dollars.

 16. Als je geen sterk verlangen hebt naar de prijs die je zoekt, zul je uiteindelijk je verliezen beperken en doorgaan naar iets anders.

 17. Falen dwingt je om momenten van waarheid met jezelf te hebben.

 18. 2. Het verhoogt je zelfvertrouwen

 19. Het is gemakkelijk om je eigenwaarde te koppelen aan externe indicatoren zoals je bankrekening, je functie of wie van je houdt.

 20. Als die dingen niet precies zijn waar je ze wilt hebben, kan dit je in de staart draaien.

 21. Maar na genoeg mislukkingen en daaropvolgende zelfhaatsessies, realiseer je je iets moois: gesloten deuren bepalen je niet.

 22. Uw waarde is niet afhankelijk van of u als eerste hebt geplaatst, of uw laatste bedrijf is mislukt of dat iemand u heeft gekozen.

 23. Uw waarde ligt in ongrijpbare eigenschappen zoals uw karakter, uw geest en hoe u anderen behandelt.

 24. Falen leert u dat als de wereld u nee zegt, u nog steeds genoeg bent.

 25. 3. Het houdt je nederig

 26. Als je een geschiedenis hebt waarin dingen op je afkomen, is het gemakkelijk om dit als vanzelfsprekend te beschouwen. In plaats van je zo goed mogelijk voor te bereiden en jezelf te pushen om te verbeteren, is het gemakkelijk om terug te vallen op je aangeboren talent.

 27. Het is gemakkelijk om zelfgenoegzaam te worden en u te concentreren op uw eerdere successen als een indicator voor wat komen gaat.

 28. Onderzoek toont aan dat talent niet de primaire succesfactor is. Malcolm Gladwell vatte zijn bevindingen over het onderwerp samen in zijn bestverkopende boek Outliers:

 29. "Prestatie is talent plus voorbereiding. Het probleem met deze visie is dat hoe dichter psychologen naar de carrières van hoogbegaafden kijken, hoe kleiner de aangeboren talent lijkt te spelen en hoe groter de rolvoorbereiding lijkt te spelen. "

 30. Je talent heeft je misschien in het verleden naar de top gebracht, maar het zal je daar niet houden.

 31. Falen zal u eraan herinneren dat uw talent niet genoeg is. Je moet er alles aan doen om je beste zelf te presenteren in het bereiken van je doelen.

 32. 4. Het maakt je slimmer

 33. Elke keer dat u faalt, krijgt u nieuwe gegevens. U krijgt informatie over wat niet werkt.

 34. En terwijl u werkt aan het verbeteren van uw inspanningen in toekomstige iteraties, leert u nieuwe vaardigheden. Terwijl u nieuwe benaderingen probeert, versterkt u uw arsenaal. Je denken, je referentiekader en zelfs je creativiteit nemen toe naarmate je dichter bij het zoeken naar de resultaten komt waar je naar op zoek bent.

 35. Falen geeft u een honger naar een oplossing die werkt.

 36. 5. Het maakt je onbevreesd

 37. De mogelijkheid van mislukking schept veel dromen. Gedachten zoals: "Wat als ik er dom uitzie?" "Wat als ik op mijn gezicht val?" of "Wat als ze nee zeggen?" houd veel te veel mensen aan de zijlijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407