Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De belofte van Walmart's 'Made In America' gaat niet alleen over patriottisme

Sport combineren met de militaire zwakte democratie

 1. Het verplaatsen van productie naar de Verenigde Staten levert ook een aantal zachte maar belangrijke voordelen op, zei Kelley. Deze omvatten een betere beheersing van het productieproces, het vermogen om snel op klanten te reageren en een veel kleinere impact op het milieu omdat de Amerikaanse fabriek minder energie verbruikt dan zijn Chinese tegenhanger en 7.500 mijl dichter bij ligt waar het product wordt verkocht.

 2. De push van Wal-Mart is gericht op productcategorieën die al enige tijd moeilijk te produceren zijn met een kostenvoordeel in de Verenigde Staten. De retailer is van plan alles te verkopen, van gloeilampen van General Electric Co die in Ohio en Illinois zijn gemaakt tot televisies van Element Electronics Corp die worden geassembleerd in South Carolina.

 3. Het nieuwste bedrijf dat zich aanmeldt, is Korona SA, een Poolse kandelaar die Walmart US's Mainstays-theelichtkaarsen in Virginia gaat produceren, een stap die volgens Wal-Mart meer dan een jaar duurde samengesteld.

 4. Wal-Mart weigert nog steeds langetermijncontracten met leveranciers te ondertekenen, maar zijn marktmacht is zo enorm dat bedrijven soms investeringen doen op basis van de verwachte vraag van de retailer. Wal-Mart heeft ook enkele leveranciers geholpen contact te leggen met ambtenaren voor economische ontwikkeling van de staat die belastingvoordelen of andere prikkels kunnen aanbieden.

 5. Renfro Corp begon twee jaar geleden de Amerikaanse sokkenproductie op te voeren, zei CEO Bud Kilby, die meer dan $ 10 miljoen in twee fabrieken in Tennessee en Alabama liet zinken en bijna 250 nieuwe werknemers in dienst nam. Het is klaar om meer te doen nu Wal-Mart Renfro heeft gevraagd zijn Amerikaanse capaciteit verder uit te breiden.

 6. Wal-Mart heeft geen Renfro-orders voor het verzoek gegeven, maar de sokkenmaker zal minstens nog eens $ 10 miljoen investeren en nog eens 195 banen creëren, zei Kilby.

 7. "We vertrouwen hen," zei Kilby. "Ze vroegen ons om het te doen en ze beloofden het te ondersteunen en om producten te kopen. Maar er is geen contractuele overeenkomst - geen inkooporders of iets dergelijks."

 8. Wal-Mart's Amerikaanse productietop in Orlando, Florida in augustus bevatte sprekers zoals Commerce Secretary Penny Pritzker en GE CEO Jeff Immelt. De bijeenkomst gaf honderden leveranciers de kans om gouverneurs of functionarissen voor economische ontwikkeling uit 34 staten te ontmoeten, evenals twee banken en een private equity-onderneming.

 9. "We kunnen de mensen die kapitaal beleggen de zekerheid bieden om het de moeite waard te maken," zei Simon, de Amerikaanse CEO van Walmart.

 10. Wal-Mart doet soms wat het "meerjarige verplichtingen" noemt op basis van leveranciers van financiële gegevens.

 11. "Het hangt echt af van wat ze nodig hebben en hoeveel van hun kapitaaluitgaven en hun strategisch plan ze willen delen," zei Michelle Gloeckler, senior vice president van Walmart US's huis business en een leidende leidinggevende in de Made-in-America commitment van de retailer.

 12. Toen 1888 Mills LLC in 2012 naar Wal-Mart kwam, voorspelde het dat de kosten voor het maken van handdoeken in de Verenigde Staten dichter bij de kosten van de overzeese productie kwamen. Het textielbedrijf voelde dat het nieuwe machines kon bestellen om het kostenverschil te verkleinen, maar alleen als het een meerjarige verbintenis van Wal-Mart had, herinnerde Gloeckler zich.

 13. Wal-Mart heeft de cijfers gekraakt en is overeengekomen om "Made Here" -handdoeken van 1888 Mills te dragen voor een niet bekendgemaakt aantal jaren. Het kwam ook overeen om eerst 600 winkels op te slaan en vervolgens meer toe te voegen naarmate de productie steeg, een gefaseerde implementatie ongebruikelijk voor de keten.

 14. De "Made Here" -handdoeken verkopen 30 procent beter dan die ze in het schap hebben vervangen die buiten de Verenigde Staten zijn gemaakt door een andere leverancier, zei Gloeckler.

 15. Managementadviseurs begonnen jaren geleden de voordelen van Amerikaanse productie te benadrukken.

 16. Met elders stijgende lonen en dalende Amerikaanse energiekosten, kunnen de Verenigde Staten weer een concurrerende productiehub zijn, zegt Hal Sirkin, een senior partner van de Boston Consulting Group en co-auteur van het boek "Globality: Concurreren met iedereen van overal voor alles" die sprak op de top van Wal-Mart.

 17. "We zien nu veel producten die al het punt hebben bereikt waarop het al goedkoper is om het te produceren en te leveren in de Verenigde Staten dan om het in China te laten maken en te hebben overgebracht en tarieven en rechten betalen, "zei hij.

 18. Het kost iets meer om een ​​stofzuiger in China te maken dan in de Verenigde Staten wanneer u de kosten van arbeid, het kopen van componenten en grondstoffen, overhead, energiekosten, verzendkosten en "soft" optelt kosten 'zoals inventarisbeheer, zei hij.

 19. (Wordt herhaald voor extra abonnees)

 20. Door Jessica Wohl en James B. Kelleher

 21. 25 september (Reuters) - Wal-Mart Stores Inc, wiens focus op goedkope inkoop hielp om de offshoring van de Amerikaanse productie te voeden, heeft de afgelopen maanden een nieuw patriottisch imago gepromoot.

 22. Het in Bentonville, Arkansas gevestigde bedrijf zegt dat het "een Amerikaanse vernieuwing leidt in de productie" en "banen terugbrengt naar de VS" met zijn belofte gedaan in januari om de komende 10 jaar nog eens $ 50 miljard aan in de VS gemaakte goederen te kopen.

 23. Maar een onderzoek van de "Made in America" ​​-campagne van het bedrijf suggereert dat Wal-Mart een reshoring-fenomeen heeft ontdekt dat al aan de gang was.

 24. In veel gevallen hadden de leveranciers van Wal-Mart al besloten om in de Verenigde Staten te produceren, omdat stijgende lonen in China en andere opkomende economieën, samen met verhoogde arbeidsproductiviteit en flexibiliteit thuis, de allure van offshore productie.

 25. Hoewel verpakt in de sterren en strepen, is 's werelds grootste retailer om banen terug te brengen naar de Verenigde Staten ook zakelijk zinvol, zowel voor leveranciers als voor retailers.

 26. Sommige fabrikanten merken dat ze bepaalde goederen thuis rendabel kunnen produceren die ze ooit offshore hadden gemaakt. En retailers zoals Wal-Mart profiteren van het feit dat ze die goederen dichter bij distributiecentra en winkels kunnen kopen met lagere verzendkosten, terwijl ze goodwill winnen door meer in de VS gemaakte producten te verkopen.

 27. "Dit is geen public relations-inspanning. Dit is een economische, financiële, wiskundig gedreven inspanning. De economie is aanzienlijk anders dan in de jaren 80 en 90", Bill Simon, chief directeur van de Walmart US-keten, vertelde de Reuters Global Consumer and Retail Summit eerder deze maand.

 28. Het initiatief is voorlopig bescheiden. Voor een bedrijf met een omzet van $ 466,1 miljard zal een extra bedrag van $ 50 miljard meer dan tien jaar nauwelijks worden geregistreerd. Ook verkoopt de belangrijkste Walmart Amerikaanse eenheid voornamelijk boodschappen en koopt ze al tweederde van haar goederen - waaronder veel voedsel - uit Amerikaanse bronnen.

 29. De spraakmakende inzet van Wal-Mart is echter een belangrijke symbolische verschuiving. Een retailer die al decennia lang honderden Amerikaanse bedrijven ertoe heeft aangezet productie naar het buitenland te verplaatsen, dankzij zijn niet-aflatende aandringen op kostenbesparingen, dringt nu aan op ten minste enige productie terug. Het zal zelfs aankoopbegeleiding op langere termijn bieden aan sommige bedrijven om hen aan te moedigen.

 30. Hampton Products International had Wal-Mart niet nodig om het te vertellen over de veranderende kostenstructuur van de wereldwijde handel. Hampton, dat sloten en deurbeslag levert aan detailhandelaren, waaronder Wal-Mart, begon in 2008 met de productie in zijn fabriek in Wisconsin, zei CEO H. Kim Kelley.

 31. Wal-Mart's druk dit jaar diende vooral om de zakelijke beslissing te versnellen, zei Kelley. "We zijn veel sneller en agressiever overgestapt om de productie op te voeren om het tijdschema van Wal-Mart te halen," zei hij.

 32. Maar uiteindelijk werd Hampton's beslissing om sommige producten terug in de Verenigde Staten te produceren, gedreven door eenvoudige maar dwingende wiskunde, zei Kelley. Neem het voorbeeld van een deurhardwaregedeelte dat Kelley weigerde - onder vermelding van concurrentieproblemen - om nauwkeuriger te definiëren dan dat.

 33. In de afgelopen zes jaar is de prijs van het produceren van het onderdeel in China met 24 procent gestegen naar $ 2,20 van $ 1,77 vanwege de appreciatie van de Chinese valuta en de gestegen arbeidskosten. Gooi in transportkosten en Amerikaanse tarieven, en dat product, vandaag geleverd aan de Verenigde Staten, zou ongeveer $ 2,53 kosten, zei Kelley.

 34. Door de productie terug te verplaatsen naar de Verenigde Staten, kan Hampton het onderdeel vandaag maken voor slechts $ 2,16, een besparing van bijna 15 procent, zelfs inclusief de geamortiseerde investering in zijn nieuwe Amerikaanse fabriek. Bovendien heeft Hampton minder voorraad inactief op een schip of in afgewerkte goederen in zijn distributiecentra.

 35. "De voordelen zijn duidelijk," zei Kelley. "We verlagen onze kosten, verbeteren onze duurzaamheid, verlagen de kosten van afgewerkte goederenvoorraad en creëren banen in de VS."

 36. VERBINTENISSEN HELPEN SOMMIGE LEVERANCIERS

 37. "GEEN AGRESSIEF DOEL"Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407