Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De beste groene voeding voor St. Patrick # x27; s Day (geen van hen kunstmatig gekleurd!)

De echte reden dure pastasmaak smaakt beter dan de goedkope dingen

 1. Het is maart - en dat betekent dat winkels gevuld zijn met groen gekleurde muffins, snoep en andere verschillende (en vaak ongezonde) items om St. Patrick's Day te herdenken. Nu weet ik wat je denkt - dat ik een complete buzz kill ga worden en je zal vertellen dat je op St. Patty's dag geen cornedbeef, geraffineerd sodabrood of overmatig bier moet hebben. allemaal slecht voor je gezondheid. Gelukkig weten de meesten van jullie al dat al dat voedsel je gezondheid al zal schaden, toch? Dus ga ik in plaats daarvan een andere richting uit om je een paar gezondere items te geven om deze St. Patrick's Day bij het groene thema te houden. Je hoeft tenslotte geen Iers te zijn om gelukkig te zijn in gezondheid. Hier zijn acht "pot met groen" voedsel om toe te voegen aan uw dieet!

 2. Kool Misschien wel het enige traditionele St. Patrick's Day-voedsel dat een voedingsdeskundige kan onderschrijven, deze kruisbloemige groente is de pot met goud aan het einde van een regenboog met een lange levensduur. Kool bevat veel glucosinolaten, zwavelhoudende verbindingen die vooral voorkomen in kruisbloemige groenten, waaronder broccoli, boerenkool en bloemkool. Glucosinolaatconsumptie is in verband gebracht met een verminderd risico op bepaalde kankers, verminderde ontsteking, verminderd risico op een beroerte en zelfs een verminderd risico op H. pylori-infecties.

 3. Courgette Hoewel je waarschijnlijk van courgette hebt gehoord, heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord van zijn klavertje vier, zeaxanthin. Wat, u vraagt ​​is dat? Het is een krachtige carotenoïde die je kan helpen beter te zien - voor langer! Een studie uit 2012 in het British Journal of Nutrition wees uit dat hoge niveaus van zeaxanthine in het dieet overeenkwamen met een 41 procent lager risico op het ontwikkelen van staar, een oogaandoening die kan leiden tot een verminderd gezichtsvermogen of zelfs blindheid. Voeg dus wat groen toe aan je bord met courgette - voor je gezondheid en vooral voor je ogen!

 4. Zeewier Overweeg zeewier de Emerald Isle van zeegroenten! Uit een studie uit 2011 bleek dat de consumptie van zeewier, rijk aan bioactieve peptiden (meestal in melk), een positief effect op de bloeddruk en de gezondheid van het hart zou kunnen hebben. De mechanismen voor het verlagen van de bloeddruk en het stimuleren van de gezondheid van het hart waren specifiek afgeleid van deze bioactieve peptiden, die in het lichaam functioneerden vergelijkbaar met medicijnen die ACE-remmers worden genoemd. Als een toegevoegde bonus betekent de groeiende populariteit van zeewier dat je het niet alleen in je favoriete sushi-restaurant of Aziatische levensmiddelenwinkel hoeft te vinden - je kunt het tegenwoordig overal krijgen!

 5. Erwten Hoog in vezel en eiwit, deze kleine groene peulvruchten - die u waarschijnlijk als kind hebt afgezworen - kunnen worden omgezet in een pesto of "erwt-amole", of gemengd met pastagerechten of in een salade gegooid. Een studie uit 2010 in het tijdschrift Nutrition ontdekte dat het toevoegen van erwten aan je dieet kan helpen bij het algehele beheer van de bloedsuikerspiegel. [! 10748 => 1140 = 1!

 6. Pistaches Pistaches bieden veel voordelen voor de gezondheid. Ten eerste, omdat je ze vaak uit hun schelp moet halen, zorgen ze ervoor dat je voor je eten werkt, wat op zijn beurt helpt bij portiecontrole en gewichtsbeheersing. Ze bevatten weinig koolhydraten, veel vezels en, zoals bij alle noten, kunnen ze je algehele risico op een hartaanval verminderen door onze slechte LDL-cholesterol te verlagen. Pistachenoten kunnen ook verdere bescherming bieden tegen long- en andere kankers volgens bewijsmateriaal gepresenteerd in 2009 op de Cancer Prevention Research Conference.

 7. Oregano Heb je ooit een door voedsel overgedragen ziekte gehad? Als dat zo is, zult u waarschijnlijk alles doen om te voorkomen dat u het opnieuw krijgt. Wat als u een groen kruid aan uw dieet zou kunnen toevoegen dat u zou kunnen helpen om precies dat te doen? Onderzoek wijst uit dat oregano bovenaan de lijst staat met kruiden die kunnen helpen tegen het risico om ziek te worden van E. coli (Escherichia coli O157: H7). Bovendien kan het toevoegen van kruiden aan uw voedsel in plaats van zout helpen om uw risico op een hartaanval en beroerte te verminderen.

 8. Brigid Titgemeier heeft bijgedragen aan deze blogpost.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407