Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De geestelijke gezondheidsvoordelen van bloemen (FOTO'S)

Gebakken weegbree salade

 1. Het blijkt dat de activisten uit de jaren 60 die 'flower power' zongen, iets belangrijkers deden, op meer manieren dan ze waarschijnlijk wisten. Bloemen zijn, net als vrede, goed voor onze geestelijke gezondheid.

 2. Onderzoek koppelt binnenbloemen (en planten, maar ze zijn niet in veel protestslogans genoemd) consequent aan welzijn. Park en Mattson hebben in 2008 bevestigd wat bezoekers van zieke mensen voor altijd intuïtief hebben geweten. Ze ontdekten dat patiënten in ziekenhuiskamers met bloemen en potplanten minder postoperatieve pijnstillers nodig hadden, een lagere systolische bloeddruk en hartslag hadden, minder angstig en moe waren en over het algemeen in een positievere psychologische toestand waren dan patiënten in kamers zonder planten. Je woonkamer is geen ziekenhuiskamer (tenminste in de beste tijden), maar als bloemen en planten zoveel goede dingen doen voor ziekenhuispatiënten, moeten ze je dag op zijn minst een beetje beter maken. Bloemen in eetkamers zijn ook een goed idee - onderzoekers van Wageningen Universiteit in Nederland bestudeerden restaurantdiners en ontdekten dat mensen met verse bloemen op hun tafels in een betere stemming lijken te zijn.

 3. Raanaas, Evensen, Rich, Sjostrom en Patil hebben vastgesteld dat de cognitieve prestaties beter zijn in kantoren met fabrieken dan in werkplekken zonder deze. Dus het toevoegen van planten aan uw thuiskantoor is waarschijnlijk de moeite waard om ze in leven te houden - ze verdienen hun meststof. Voor het geval je nog steeds niet overtuigd bent: Shibata en Suzuki verzamelden bewijsmateriaal dat het zien van groene bladplanten associeerde met creatiever zijn. Ben je van plan om te brainstormen? Vergeet je ficus niet. En planten, die een halve kans krijgen, verversen de lucht terwijl ze onze hersenen op hol slaan.

 4. Het ruiken van bloemige geuren lijkt ons ook in een goed humeur te brengen en ons minder angstig te maken. Bloemen zullen duidelijk de behoefte aan medicatie niet elimineren, maar ze kunnen de voorsprong wegnemen tijdens examens of voor een grote presentatie - en geurende madeliefjes laten je niet achter met een kater.

 5. Wanneer u een bos bloemen in uw tuin of op de lokale boerenmarkt plukt, onthoud dan dat minder verzadigde en helderdere kleuren over het algemeen meer ontspannen zijn, terwijl gewaagde verzadigde kleuren u zullen opwekken. Een bos met kleuren die dicht bij elkaar op het kleurenwiel vallen, zal ook rustiger zijn; met het tegenovergestelde effect als de kleuren tegenover elkaar liggen. Bochtige vormen blijken over het algemeen ontspannend te zijn - maak een geïnformeerde keuze.

 6. Het lezen van de berichten verzonden door bloemen is een goed geoefende kunst. Denk na over wat rozen van verschillende kleuren lijken te "zeggen". Ooit teleurgesteld geweest toen een potentiële partner die je leuk vindt aan je deur verschijnt met gele rozen in plaats van rode? In het internettijdperk zijn symbolische snafu's moeilijker weg te verklaren. Bij twijfel, Google.

 7. Het verbeteren van het interieur van uw huis met bloemen en planten is geen excuus om verantwoordelijkheid voor het milieu in de wind te gooien. Lokaal gaat waarschijnlijk toch langer mee.

 8. Bloemen en planten in uw huis hebben een positieve psychologische opbrengst. Zie ze als onderdeel van uw behandelprogramma voor geestelijke gezondheid.

 9. Voor planten die uw ruimte ontstressen, klik door onze onderstaande diavoorstelling.

 10. Heb je een idee of tip voor een thuisverhaal? E-mail ons op [email protected] (PR-velden die naar dit adres worden verzonden, worden genegeerd.)

 11. Het blijkt dat de activisten uit de jaren 60 die 'flower power' zongen, iets belangrijkers deden, op meer manieren dan ze waarschijnlijk wisten. Bloemen zijn, net als vrede, goed voor onze geestelijke gezondheid.

 12. Onderzoek koppelt binnenbloemen (en planten, maar ze zijn niet in veel protestslogans genoemd) consequent aan welzijn. Park en Mattson hebben in 2008 bevestigd wat bezoekers van zieke mensen voor altijd intuïtief hebben geweten. Ze ontdekten dat patiënten in ziekenhuiskamers met bloemen en potplanten minder postoperatieve pijnstillers nodig hadden, een lagere systolische bloeddruk en hartslag hadden, minder angstig en moe waren en over het algemeen in een positievere psychologische toestand waren dan patiënten in kamers zonder planten. Je woonkamer is geen ziekenhuiskamer (tenminste in de beste tijden), maar als bloemen en planten zoveel goede dingen doen voor ziekenhuispatiënten, moeten ze je dag op zijn minst een beetje beter maken. Bloemen in eetkamers zijn ook een goed idee - onderzoekers van Wageningen Universiteit in Nederland bestudeerden restaurantdiners en ontdekten dat mensen met verse bloemen op hun tafels in een betere stemming lijken te zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407